Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Niklas Bostelman, Tuna band getest, maidentrip Different, The Great Velomobile Adventure, Botnische Golf, Zuid-Europa, getint vizier, luchtkwaliteit verpest fietstochten, cassette vervangen en Bülk en Milan nieuws, serviceluik goed plaatsen, Go Lite, naar Lustenau, A Race in the Park, tot slot

Niklas Bostelman

Een gesprek met Niklas Bostelmann, de enige van de drie velomobilisten die het eindpunt hebben gehaald van de 6.800 km lange TABR (Trans America Bike Race).
Niklas reed met de Milan RS. Zie ook het vrijdagbericht.

Tuna band (349) getest

Ymte van InterCityBike stuurde twee complete wielen met banden, een 20" (406) en de 16" (349) naar Wim, die ze heeft getest met zijn pendelapparatuur.
De verrassende uitkomst is dat de 349 net zo snel lijkt als de 406 versie (met de Continental Contact Urban).
Uitkomst voor de Tuna: dichte wielkasten (betere stroomlijn), de complete wielen zijn lichter (onafgeveerd gewicht is lager) en een kleinere draaicirkel. En een compleet geassembleerd wiel neemt minder ruimte in.

Eerste rit Different

De maidentrip met een halve Different is inmiddels verreden (het weer was toen blijkbaar nog niet regenachtig). Natuurlijk zijn er nog dingetjes die aangepast moeten worden, maar het ziet er positief uit!
Leuke dingen in de velomobielwereld, samen met de Tuna!

The Great Velomobile Adventure

Ben Parke heeft zijn SD-kaart van het eerste tien dagen van zijn reis door Beieren per ongeluk geformatteerd, dus deze video start wat later. Alles loopt deze dag niet echt van harte (luide kettingrol, de navigatie die o.a. gravelwegen opzoekt, zelfs een zeepbakje in het hotel loopt deels leeg), maar het landschap is en blijft prachtig.

Scandinavische tour

Eén van de Zweedse deelnemers van de in mei 2022 verreden OBT, maakt zijn vakantietrip dit jaar wat dichter bij huis. Een week rondom om het noordelijke deel van de Botnische Golf is via YouTube te volgen.

An American in Europe

Matt is momenteel met zijn trike in Zuid-Europa onderweg. Daarbij durfde hij onder andere het Romeinse verkeer te trotseren, waarvoor we enorm veel respect hebben!

Getint vizier

Om de zoveel tijd maakt Sandiway een nieuw getint vizier vanwege krasjes. Hij heeft een getint vizier nodig tegen schittering bij zonsopgang en zonsondergang. Hij gebruikt een polycarbonaat / Lexan plaat 0.75 cm (0,3") dikte.
1. De plaat is erg flexibel. Leg deze over de velomobiel of gebruik het oude vizier als mal. Snijd het in de gewenste vorm. 
2. Test de pasvorm. Sandiway gebruikt sleuven, speciaal klittenband en lipjes aan de zijkant om te voorkomen dat het vizier eraf vliegt (bij afdalingen en een hobbel).
3. Een deel van het midden wordt vrijgehouden. Er wordt een eenlaags NA35 raamfolie aan de buitenkant als een 'antiverblinding band'. Als de zon laag staat, kijk je door de band.

Bovenstaande even geplaatst voor de Facebookhaters, de foto's moet je echter op Facebook bekijken.

Luchtkwaliteit verpest fietstochten

David uit Indianapolis, Indiana, heeft Covid gehad en heeft daardoor nog steeds een mindere longcapaciteit. Daarnaast zijn de bosbranden in Canada de oorzaak van slechte luchtkwaliteit: code oranje.
Het is dat de liefde voor het rijden met een velomobiel ('Nederlands'), Bülk, het wint van thuiszitten. Bovendien moet hij 28 km, enkele reis, maken naar zijn werk fietsen.

Cassette vervangen en Bülk  en Milan nieuws

Hier laat Jan zien hoe je de cassette van het freewheel (de vrijloop) afneemt.

Net voor de vakantieperiode van drie weken bij Velomobile World, toont Jan nog wat nieuwtjes voor de Bülk. Voor de wat langere rijders worden kniebulten en de toerkap wat hoger, bovendien worden de 'zijramen' wat hoger. Deze worden pas afgeleverd vanaf november of december!
Ook de Milan GT kan straks geleverd worden met deze wat hogere kniebulten en toerkap. Mogelijk is de levering in oktober.

Serviceluik goed plaatsen

Heb je wat moeilijkheden met het juist plaatsen van het voorste serviceluik zodat die precies in het midden zit? Deze video laat het zien.

Go Lite

Zo komen we ook aan ons nieuws:
Op 0221.com.arg ('Nederlands') staan een paar foto's van een vreemd klein geel voertuig, met de vraag wat is dat.
Go Lite, vinden we op BiciClub ('Nederlands'), het Argentijnse bedrijf gespecialiseerd in elektrisch ondersteunde voertuigen, heeft in 2020 twee varianten van ligfietsen geïntroduceerd: een velomobiel (Go-Velo) en een driewieler (Go-Trike), beide ontworpen en gebouwd voor vervoer, plezier en sport.
Blijkbaar worden deze ligfietsen inmiddels niet meer gemaakt. Op de website van Go Lite staan ze tenminste niet mee.

Naar Lustenau

Een groepje met George, Casper, Mark en Johan maakt zich gereed om maandag af te reizen naar Lustenau, waar de ligfiets wereldkampioenschappen dit jaar plaats vinden. Zondag komen ze samen op de camping bij Wellerlooi in Limburg.
De maandag na de kampioenschappen keert het groepje weer terug.
Je kan ze hier volgen.

A Race in the Park in Ter Apel

En misschien komen ze daarna ook nog even bij Ter Apel langs.
De tussenstand van de inschrijvingen:
De eerste deelnemers hebben zich al ingeschreven voor het weekend:

1* kind
7* jeugd
3* dames UV/ TV (unverkleidet - niet gestroomlijnd, teils verkleidet - deels gestroomlijnd)
17* mannen

+ degenen die nog denken / de "als ik (weer) fit ben" starters die het WK nog moeten rijden.

Loopzitfiets

Als uitsmijter hebben we deze week deze prachtige loopzitfiets, of hoe we het ook mogen noemen...?!

Reacties

johma op vr 04 aug 2023 om 17:46

De link in het Lustenau bericht schijnt niet te werken op een desktop PC wel via een mobiel. 

TeJayLigFts op vr 04 aug 2023 om 18:50

Johan, op mijn pc (Windows 10, browser Firefox) werkt de link wel!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.