Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Op de Flevotrike, Laidback Bike Report, Trans Am Bike Race, zicht bij regen, wereldrecord in Aldenhoven, 100 km ongestroomlijnde trike, woon-werkverkeer met Alpha M9, Dick Ryan overleden, op vakantie, zoekplaatje

Op de Flevotrike

Mooie plaatjes van een, bijna, eenzame fietser door het Groningse landschap met de Flevotrike.
Wie ziet dat er iets mis is? Anders kijk na 17 seconden nog maar eens goed (hint: een bocht naar links geeft problemen)!

Laidback Bike Report

Gary heeft weer een aantal onderwerpen klaar staan in het Laidback Bike Report:
  • Recumbent News report with Honza Galla;
  • AZUB Tour in Czech Republic with Honza Galla;
  • Trike and bike riding in Czech Republic with Honza Galla;
  • Waterford Michigan Human Powered Racing Weekend interviews-Marshall Randall;
  • Waterford-John Simon interview;
  • Waterford-Lots of racing video and interview with Mike Mowett and Dennis Grelk;
  • Waterford-University of Toronto HPV Design Team-Lincoln MacDonald;
  • Ruben Schütze-New 24 hour HPV Velomobile Record holder with Josef Janning.
  • Cycle-Con 2023 Update with Marshall Randall

Trans Am Bike Race

Niklas Bostelmann heeft de Trans Am Bike Race voltooid met zijn lichtgewicht Milan RS. Zie ook het Velomobil Forum ('Nederlands').
Hoe kreeg Niklas zo op de foto is hier (fb) te zien.
Herstel: er stond eerst dat Niklas in een Milan SL rondreed. De RS is nog smaller en lager dan de SL. De voorste wielkasten zijn vrij van de body, zoals op de tweede foto te zien is.  Het zijn dus in feite complete wielomhullingen waaraan de besturing en de vering is bevestigd. De RS heeft dus geen veerpoten! 

Zicht toerkap bij regen

Een van de grootste problemen met een velomobiel is het zicht in de regen. Het is erg moeilijk om te zien waar je naartoe gaat als het vizier van de toerkap bedekt is met regendruppels. Maar met een ruitenwisser (geleverd door HoVelo), samen met een condenswerend venster van FogCity, heb je een veel beter zicht op de weg voor je.

Wereldrecord in Aldenhoven

Ook Recumbent.news heeft aandacht besteedt aan de vier wereldrecords in Aldenhoven ('Nederlands'). Zie ook onze berichtgeving hierover.

100 km ongestroomlijnde trike

James Coxon heeft vorige week het WUCA wereldrecord 100 km (staat er nog niet tussen) voor een ongestroomlijnde trike verpletterd. Hij reed de 100 km in 2 uur 3 minuten 59 seconden ('Nederlands') met een gemiddeld 48,4 km/u

Woon-werkverkeer met Alpha M9

Jan rijdt met zijn Alpha W9 naar zijn werk bij Velomobile World. Hij stopt al zijn benodigdheden voor die dag in een rugzak.

En als hij dan toch op z'n werk is, kan hij natuurlijk net zo goed even laten zien hoe je onderhoud pleegt aan de achterwielophanging.

Dick Ryan overleden

De in Europa niet zo bekende ontwerper, en eigenaar van Ryan Recumbents, van LWB (Long Wheel Base - Lange Wielbasis) ligfietsen zoals de karakteristieke Avatar 2000 (ontwikkeld in de jaren 1978-1982) of de Vanguard, is eind juni overleden ('Nederlands').

Op vakantie

Woensdag twijfelde Walter nog waar de reis naartoe zou gaan, maar donderdagmiddag is hij er al uit: La France!
Gaan jullie ook met de fiets op vakantie en houden jullie dit bij in een blog of iets dergelijks, zoals bijvoorbeeld Polarsteps? Laat het ons weten, zodat we met z'n allen kunnen meegenieten! Verslagen achteraf zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Zoekplaatje

Omdat het vorige zoekplaatje behoorlijk buitencategorie (HC) was, om het maar even in TdF-termen uit te drukken, hebben we deze keer een makkelijkere brug voor jullie. Welke brede rivier stroomt waar onder deze QV door?

Reacties

Nyh op zo 16 jul 2023 om 01:45

Een heel erg volle roer stroomt er onder de QV met uitzicht op Basiliek van de H.H. Wiro, Plechelmus en Otgerus in Sint Odiliënberg.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.