Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Bülk, te heet, Trisled Aquila 3, Cycles JV & Fenioux, portret Bernard Houzet, Aldenhoven, fietsvakanties, mobiliteit, zoekplaatje

Bülk update?

Jan vindt de updates die Axel Herfurt, van Velomobile SH, hem gezonden heeft voor de Bülk, goed. Vooral de spiegelkappen kunnen zijn goedkeuring wegdragen. Het insectenrooster, in de hitte, iets minder.
Mocht je dit bekend voorkomen? Zie spiegelkappen.

Miniatuur Bülk

Axel geeft aan dat de 3D miniatuur Bülk in verschillende groottes en kleurencombinaties gereed en nu te bestellen is. We zien op de bestellijst dat ook de Alpha A9 te bestellen is.
Ook hier hadden we in mei al een berichtje van.

Te heet voor de velomobiel

Over hitte gesproken, Sandiway (woont bij een woestijn) prefereert nu zijn wielrenfiets bij 42° C (110° F), zeker met een krachtige en hete tegenwind. Hellingen in een velomobiel zijn dan funest.
De hellingen zijn met die hitte makkelijker te halen met een wielrenfiets dan met een velomobiel: 'In mijn Snoek en DF is het als een strijd tot de dood erop volgt (fb).' (a battle to the death.). 
Andersom zijn de fietsschoenen, waarmee hij in zijn velomobielen probleemloos uren rijdt, die zijn voeten martelen (kill my feet).

Trisled  Aquila 3 

Assemblage van een speciale versie van de Trisled Aquila 3 waarmee ze afgelopen weekend in Sandown geracet hebben. Ze werden vierde of vijfde want ze waren niet echt serieus bezig met de race, zie de film.
Serieuzer: de bladblazer wordt gebruikt om beslaan van de ruiten te voorkomen bij stilstand.
Let op! Deze film bevat reclame voor de band 'verzenger'. ;)
Zie ook Trisled (fb).

Cycles JV & Fenioux 

De TPE (Très Petite Entreprise - bedrijven met minder dan 10 werknemers) uit het departement Vendée, Cycles JV & Fenioux, het enige Franse bedrijf dat velomobielen produceert en verkoopt, wil zijn aanbod uitbreiden met de productie van een tandemvelomobiel voor twee personen. Het bedrijf wil twee rompen met elkaar verbinden en het eindproduct moet goedkoper zijn dan twee velomobielen.
De huidige prijzen voor velomobielen zijn hoog (€ 10.000 à € 15.000).
"De prijzen zijn hoog omdat het bijna een ambacht is. Voor het maken van kunststof rompen zijn bijvoorbeeld mallen nodig die enkele honderdduizenden euro's kosten. Maar voor elk model verkopen we per model maar één of twee per jaar aan mensen die nieuw zijn in deze sector. Dit betekent dat we de prijzen moeten verhogen om winstgevend te worden," legt Joël Vincent uit.
Zie het verhaal in Le Journal.

Portret van een pionier: Bernard Houzet

Naast leraar wiskunde, beeldende kunst, beeldhouwer en schilder bouwt Bernard Houzet ('Nederlands') allerlei voertuigen. Comfortabel is zijn doel. Deze voertuigen, Véhicule Électrique Solaire Autonome (VESA), zijn voorzien van enorm veel zonnepanelen (en uiteraard accu's).
Zijn nieuwste versie, de Scarabée, heeft een actieradius van 1.000 km op een zonnige dag!

Nog even Aldenhoven

Hier een teaser van een video van het recordweekend.
Een uitgebreide video van het hele weekend zal in de loop van het jaar nog op YouTube online komen.

Fietsvakanties

Gé is de eerste die reageerde op onze oproep om toch vooral vakantieverhalen te delen. Helaas liep zijn vakantie niet helemaal niet zoals gepland. Over hoe, wat en waarom, dat kunnen jullie bij Polarsteps nalezen.

Een tweede reactie kwam gisteravond binnen van Bert. Hij is al een tijdje onderweg in Frankrijk en is ook nog wel even 'live' te volgen via Polarsteps.

Iedereen mobiel

Gisteren viel de nieuwsbrief Iedereen mobiel van de Fietsersbond op de digitale deurmat. Hierin onder andere tips voor een route zonder obstakels (spoiler: uiteraard via de routeplanner van de Fietsersbond) en een fietscaravan. 

Zoekplaatje

Zoals we al verwachtten, was het zoekplaatje deze maand een stuk sneller gevonden. Al duurde het toch nog tot in de nacht van zaterdag op zondag, maar dat wijten we aan de vele vakantiegangers. ;-)
Voor Hans de eeuwige roem, want hij wist als eerste te melden wat er waar te zien was! Via de (wel heel erg lange) link van John naar Streetview, viel nog te zien dat de Roer in dit voorjaar weliswaar behoorlijk vol was, maar stukken minder water moest afvoeren dan in de zomer van 2021, toen de foto gemaakt is, tijdens het hoogwater in Limburg.

Reacties

Bietrume op wo 02 aug 2023 om 14:19

Er was al sprake van de tandemvelomobiel die Cycles JV & Fenioux ontwikkelt op basis van de Mulsanne in volgende vrijdag bericht: https://ligfiets.net/news/636

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.