Programma wereldkampioenschappen 2023 (update)

Gepubliceerd op

Van 11 t/m 13 augustus vindt het WK Ligfietsen plaats in Lustenau, op de grens tussen Oostenrijk en Zwitserland. Details over de races, inclusief hoogteprofielen, zijn inmiddels bekend, en er is een promotiefilmpje gemaakt.

De flyer van het evenement laat nog veel vragen onbeantwoord, maar via facebook, het velomobilforum en contact met de organisatie is inmiddels het een en ander duidelijk geworden. Update 15 juni: een youtube promotiefilm is gereed!

Vrijdag 11 augustus

's Avonds om 19:00 moeten de deelnemers meteen vol aan de bak in de klimtijdrit met een indrukwekkend hoogteprofiel (klik op het berg-icon rechtsonder): van 405 naar 623 m klimmen in 3.4 km, dat is gemiddeld 6.4%. Met een klein stukje 16.4%... Geniet er alvast van via deze video. In werkelijkheid zal je er iets langer over doen.

Prachtig parcours met een pittig stijgingspercentage. De klimtijdrit eindigt na 3.4 km bij Kloster Grimmenstein.


Zaterdag 12 augustus

Om 8:30, 10:45 en 16:00 vinden sprints plaats over respectievelijk 200, 1000 en 4000 m, allen op vlak terrein langs de Rijn.

Parcours voor 4000 m sprint langs de Rijn


Zondag 13 augustus

De inwoners van Lustenau zullen opkijken deze dag die in het teken staat van de 100 km race, waarvan het 5.3 km lange parcours gedeeltelijk door dit stadje loopt. Klimmen is er niet bij, maar de drie bochten vereisen een strakke hand aan het stuur.

5.3 km lang vlak parcours, door de snelsten 19x af te leggen tijdens 100 km race. Finish nadat winnaar de 100 km voltooid heeft.


Deelnemers/Vrijwilligers

Racen op de openbare weg is een bijzondere ervaring, voor ligfietsers zijn dit soort wedstrijden steeds zeldzamer aan het worden vanwege grote organisatorische uitdagingen. Je kunt vandaag al beginnen met de voorpret door jezelf in te schrijven op https://www.hpvwm2023.org als deelnemer of vrijwilliger (update 10 juli: hier de juiste link voor aanmelden vrijwilliger), in beide gevallen kun je rekenen op een warm onthaal door Werner Klomp en zijn team. Een vakantie eraan vastknopen is absoluut de moeite waard in deze prachtige omgeving.

Eindklassement

Voor het aanwijzen van de uiteindelijke wereldkampioen wordt de tamelijk onnavolgbare 'Orgelet methode' gebruikt. Per race wordt je rang (R) en tijd (T) bepaald. Je rang bepaalt grotendeels hoeveel minpunten je krijgt, volgens de formule 'minpunten = R + f(T)', waarin f(T) een (ons nog onbekende) formule is die je 0.5 minpunt minder geeft als je vlak achter je voorganger eindigt, of 0.5 minpunt extra als je een flink gat hebt laten vallen. De minpunten worden gewogen (bergrit 1x, sprints elk 0.5x, 100 km race 1.5x) en opgeteld, degene met de minste minpunten wint het eindklassement.

Met vragen kun je altijd terecht bij orga@HPVWM2023.org

Reacties

MarkJRullens op zo 25 jun 2023 om 13:48

Aangemeld als Vrijwilligger, met de NightJet naar Zürich HB en vanaf daar via een mooie route fietsen, via Liechtenstein heen, via Winterthur weer terug naar Zürich HB.
Tot daar!?

A.C.B. op za 01 jul 2023 om 20:33

Nog 40 dagen trainen en dan van start op WK HPV 2023.


Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.