Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Kleding, WK, Frankrijk, museum, FXT, scooter, foto's, uitbreiding, recordfiets (1), recordfiets (2), ritje, tip

Fietskleding

Wie eerder deze week al een bezoek heeft gebracht aan Ligfiets.net, heeft wellicht al meegekregen dat de kledingcommissie bezig is met het aantrekken van een leverancier voor nieuwe fietskleding voor ligfietsers. Wie het artikel heeft heeft gemist kan het hier alsnog lezen.
Let wel, dat de getoonde afbeelding bij het artikel een willekeurig voorbeeld van een BioRacer-shirt is, en niet per se het shirt wat de kledingcommissie in gedachten heeft!

WK

We hebben het in februari toch echt al eens benoemd, dat de inschrijving voor het WK geopend is. Toch lijkt de belangstelling vanuit Nederland tot nu toe (nog?) tegen te vallen. En dan te bedenken dat er zelfs vanuit Down Under (zowel Australië als Nieuw-Zeeland) al aanmeldingen binnen zijn!
Daarom willen we jullie deze week toch nog maar eens op het Wereldkampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland attenderen. Zowel deelnemers als vrijwilligers zijn van harte welkom!

2.000 km door Frankrijk

Gaston is bezig met een 2.000 km lange rit door Frankrijk, 2000km de vélomobile à travers la France.

Fietsmuseum Echten

Op RTV Drenthe wordt vermelding gemaakt van het fietsmuseum Het Toeval (Koekangerweg 2) in Echten. De eigenaar Jan de Bruin praat ronduit over oude fietsen.
Ligfietsen? Kijk eens goed op de foto, en kijk eens na 99 seconden wat daar in de achtergrond voorbij rijdt!
Bij het forum Ligfietsers.nl is een rubriek Medeliggers onderweg, misschien is daar iemand die zou kunnen raden wie daar voorbij vliegt.,

Rowan FXT

"Een wat...?!", horen we menigeen roepen. En misschien erachteraan "of het wat nieuws is?". Nou, nee... De oudgedienden onder ons kennen 'm misschien nog, maar het gros van onze lezers (en schrijvers, moet ik bekennen) vast niet.
Anyway, Rob kreeg een exemplaar in bezit, een paar jaar voor de millenniumwisseling. En deze week schreef hij zijn ervaring met de fiets maar eens op. Rob, bedankt voor je verhaal, en als je ook nog een foto van de fiets hebt, zien we die graag tegemoet om deze een keer in het vrijdagbericht te plaatsen. Zodat dan iedereen (inclusief de redactie) weet wat een Rowan FXT is!

HP Delta tx Scooter

Recumbent.news en Laidback Bike Report (fb) berichtten eerder deze week al over de nieuwe deltatrike van HP Velotechnik. Dit nieuwe model is ontstaan toen men het concept van een senioren-driewieler naar een hoger niveau wilde tillen. Men kwam er tijdens testritten achter dat de fiets niet alleen bij senioren aansloeg, maar ook bij andere generaties goed in de smaak viel. "Je hoeft niet 'oud' te zijn om van de casual zitpositie van deze E-chopper te kunnen genieten".
De Delta tx zal op zijn première krijgen op de Eurobike-beurs in Frankfurt, welke van 21 t/m 25 juni zal plaatsvinden. Geïnteresseerden kunnen dan meer informatie krijgen bij de stand van HP Velotechnik (hal 8, B57) en ook meteen een testritje maken op het buitenterrein (F100/D28). Begin 2024 zal deze fiets dan verkrijgbaar zijn vanaf €5990,-.

Fotoshoot Alpha W9

Jan heeft ons deze week op YouTube laten meegenieten van een fotoshoot in het prachtige stadje Târgu Mureș in Roemenië. Op de website van Velomobile World zijn ook nog een paar foto's van de shoot te vinden. Maar Jan, waar vinden we de foto's van de W9 zelf...?!?

Maar ach, zolang we de foto's nog niet hebben, kunnen we altijd nog naar deze review kijken, van een W9 die een paar weken terug al overzees is aangekomen.

Velomobile World uitbreiding

Het andere grote nieuws uit Roemenië is, dat er flink wordt uitgebreid bij Velomobile World. Men is momenteel namelijk bezig met het plaatsen en inrichten van een nieuwe bedrijfshal.

De langste fiets

Leuk, zo'n nieuw record met de langste fiets ter wereld, maar of dit nou zo'n handige fiets is? Niet echt dus, maar daar waren ze zelf ook al achter gekomen. Da's flink wat zadelpijn voor die paar meter!

Recordfietsen

GCN, oftewel Global Cycling Network, kwam deze week met een korte maar leuke tech-docu over de recordfietsen van Battle Mountain.

Ritje Rotjeknor

Ibo neemt ons nu een keer mee voor een ritje naar Dordrecht en Rotterdam.

Uitje

Tot slot hebben we nog een uit-tip voor dit weekend, voor wie binnen fietsafstand van Leiden woont. Daar vindt op het Pieterskerkplein namelijk de LIFF Summer Special plaats. De eerste film heb je helaas al gemist, want die werd gisteren vertoond, maar vandaag en morgen heb je nog de kans op een gratis film, die je kunt bekijken vanuit je lekker luie ligfietsstoeltje.

Reacties

WimH op vr 09 jun 2023 om 13:56

"Hoe oud ze ook zijn de Bruin krijgt ze allemaal weer aan de praat." en net op dat moment komt die moderne ligfiets langs. Perfecte timing, had niet beter gepland kunnen worden. 

RaptoBike op vr 09 jun 2023 om 14:06

Ik meen mijzelf te herkennen in de voorbijflitser ;-) Was paar dagen eerder daar onderweg. Camera niet gezien overigens. Je kunt ook nergens meer een stukje rustig trappen.

A.C.B. op vr 09 jun 2023 om 16:10

Zondag lekker fietsen op de Nedereindseberg.
Geef je op wij regelen het mooie weer! Voor deze keer extra zon.

MichielAdriaan op za 10 jun 2023 om 12:40

De Delta tx zal op zijn DERRière krijgen?

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.