Mogelijk nieuwe kleding voor ligfietsers

Gepubliceerd op

Tijdens de op 22 april j.l. gehouden Algemene Ledenvergadering van de Ligfietsvereniging kwam de vraag naar nieuwe kleding voor ligfietsers naar voren.
De laatste keer dat kleding werd besteld, dateert alweer van zo’n zeven jaar geleden.

Ondergetekenden hebben zich tijdens die vergadering beschikbaar gesteld voor de kledingcommissie. Wij zijn inmiddels in gesprek met een leverancier die het merk BioRacer voert en ons in principe wil helpen de kleding aan te passen aan de specifieke wensen van ligfietsers, zoals de zakken aan de voorzijde en goed zichtbare kleuren.

Gezien de mogelijkheden die de leverancier biedt zou het kunnen zijn dat we zowel zomershirts, zomerbroeken, vesten, winterbroeken als buffs kunnen bestellen. Zelfs voor de wedstrijdrijders onder ons is het mogelijk wedstrijdkleding te bewerken met de door ons gewenste afbeeldingen en logo’s. Alles hangt natuurlijk ook af van of we er met de leverancier uitkomen v.w.b. de leveringsvoorwaarden.

Mochten we tot overeenstemming komen met de leverancier, dan stellen we, evenals de vorige keer, ook de buitenlandse organisaties in de gelegenheid mee te doen, zodat ook hun logo’s en website-adressen op de achterzijde vermeld worden.
Daarmee krijgt de kleding een internationaal tintje.

Mocht u van plan zijn nieuwe kleding aan te schaffen, is het wellicht aan te bevelen om de aankoop nog even uit te stellen en af te wachten waar wij mee komen.
Om het juiste bestelmoment niet te missen is het goed de actuele berichtgeving daarover te volgen op ligfiets.net (vrijdagberichten) en ligfietsers.nl.

De kledingcommissie ligfietsvereniging NVHPV: Carla, Marloes en Toni


* het getoonde shirt is slechts een voorbeeld van een fietsshirt van BioRacer.
Reacties

Marcello op di 06 jun 2023 om 09:12

Ziet er mooi uit de afbeelding is precies wat ik zoek voor de zomer. Als het wat koeler is rits omhoog en andersom. Succes! 

Oliver op do 08 jun 2023 om 09:16

Marcel,
let wel dat de afbeelding slechts een voorbeeld is van een fietsshirt van BioRacer. Hoe het daadwerkelijke shirt er straks gaat uitzien, is nog even afwachten.

zorro op do 08 jun 2023 om 13:23

Goed initiatief!
Wordt er ook gedacht aan regenkleding?
Het is mij nog niet gelukt iets goeds te vinden dat speciaal voor de open ligfiets gemaakt is.

lighans op vr 09 jun 2023 om 08:08

Leuk. Ik vroeg me af of de toerclubs ookneen mogelijkheid krijgen om deel te nemen. Met eigen logo of iets dergelijks.

Hans Fix op vr 09 jun 2023 om 09:32

He leuk! Ben erg benieuwd naar de designs.

MichielAdriaan op za 10 jun 2023 om 15:08

Wat is er mis met onze OUDE kleding? Weet u wel hoeveel waterverontreiniging, koolstofdioxide uitstoot en kinderarbeid er is gemoeid met het maken van kleding?! 

awdeheij op wo 14 jun 2023 om 18:27

Er is niets mis met de oude kleding. Als recente ligfietser kan ik nergens speciale ligfietskleding kopen. Sauki verkoopt shirtjes maar daar staat alleen een plaatje van een ligfiets op, maar niet de handige zakken aan de voorkant. Ben benieuwd naar de ontwikkeling

GijsH op do 15 jun 2023 om 19:14

Er is nik smis met oude kleding maar mijn oude fietsshirt is 14 jaar oud en bijna tot op de draad versleten dus tijd voor een nieuw ligfietsshirt.
Ook ik ben benieuwd naar de mogelijkheden en het ontwerp.

Cougar op di 11 jul 2023 om 16:27

Ik rij nog steeds met de "25 jaar NVHPV jubileum kleding" van de fabrikant Lorini, met zakken aan de voorkant met elastiek in de opening. Heel fijne kleding, maar het elastiek is wat slap geworden en daar kunnen nu dingen uitvallen als je je bukt. 
Voor de nieuwe kleding adviseer ik een afsluiting boven de zak met een klep en stukje klittenband als afsluiting, dat zou ik veel beter vinden! Graag ook een zak rechts boven om een mobieltje in te doen; dat is handig als je navigeert. Dan kun je de richtinginstructies via de luidspreker van je mobieltje horen zonder oortjes te hoeven dragen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.