Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Afsluitdijk even open, Alpha 9.2, velomobiel redt eigenaar, bergafwaarts, Easy Biker, strandtocht, voorwiel monteren, ALV

Afsluitdijk even open

In het weekend van 1 en 2 juli gaat de Afsluitdijk, tijdelijk, open voor fietsers en wandelaars.
De Afsluitdijk is al vanaf 1 april 2019 afgesloten voor deze verkeersdeelnemers en gaat, naar verluidt, pas in 2026 weer open. De aankondiging in 2019 was dat deze paden in 2022 weer bruikbaar zouden zijn. Maar 7 (zeven!) jaar afsluiten…

Alpha 9.2

Daniel Fenn toont in deze video aan dat de Alpha 9.2, voor uit de kluiten gewassen fietsers, vanuit de Alpha M9 ontstaan is, en dus niet de Alpha 9(.1).

De Alpha 9(.1) was ontworpen voor lange mensen tot ~2,10 m zonder dat dit ten koste gaat van de cranklengte. Door de onderlinge proporties van mensen, zelfs als ze even lang zijn, was dit niet volledig bereikt.
Daniel heeft nu de Alpha M9 aangepast om een velomobiel zonder compromissen aan te bieden aan mensen tot ~2.10m: de Alpha 9.2 is ontstaan!

Velomobiel redt eigenaar

Ben is gered door zijn Quest bij een ongeluk door een even onachtzaam zijnde automobilist vanwege een sneeuwbult. Ook Ben zag de auto niet aankomen (komt er iets van rechts?).
Bekijk de video op eigen risico! De Quest is een total loss.
De Legal council, de juridische raad, zei dat hij de video van het incident mocht delen. 

Bergafwaarts

Deze waaghals, Viktor Zichó duikt met zijn M5 Blue Glide in de Himalaya de berg af. Volgens eigen zeggen zijn remmen nauwelijks nodig want dat bederft het plezier maar.

Easy Biker

Je beeldt je wel eens in iemand te zijn. Peter houdt van de film Easy Rider, volgens hem de beste film. Deze video en muziek is dus geïnspireerd op de film en speelt zich af in Duitsland in de Oberpfalz.
We zien zijn trike, de Azub Ti-Fly X, alsof deze net als nieuw afgeleverd is, terwijl hij onderweg toch wel echt smetjes op zijn trike krijgt. Dus thuis weer poetsen?

Langs de kust

In het zuiden van India rijden een paar ligfietsers over het strand. Het is het begin van een lange tocht die zal eindigen in Kasjmir, helemaal in het noorden van India.
Zijn er hier eigenlijk mensen die ook wel eens met een ligfiets zo'n tocht over het strand maken? Of zijn onze Noordzeestranden hiervoor minder geschikt dan die aan de Arabische Zee?

Schouderbescherming voor de Snoek

Bij Velomobiel.nl is een product te koop die je beschermen tegen de instapranden in de Snoek: schouderbescherming. Eva vertelt hoe je deze moet monteren.

Voorwiel monteren

Jan laat ons zien hoe het, linker, voorwiel gemonteerd hoort te worden bij de Bülk.

ALV

Op zaterdag 22 april 2023 om 12:30 uur start de Algemene Ledenvergadering te  Lopikerkapel. Na de vergadering zal Johan Vollenbroek een lezing geven over biodiversiteit en klimaatcatastrofe.

Reacties

gebo op vr 31 mrt 2023 om 13:58

Over fietsen over het Noordzeestrand: ik heb dat in 2018 op Fanø gedaan.  https://www.polarsteps.com/GeBoelders/719360-werktitel-denemarken/5484410-fano

MichielAdriaan op vr 31 mrt 2023 om 17:02

Meer ligfietsers met het inzicht en de overtuigingen van de heer Vollenbroek zouden de NVHPV sieren!

AndredeBoer op vr 31 mrt 2023 om 17:03

Toen ik (eind jaren 90) bij het ECN (Petten) werkte en in Alkmaar woonde nam ik in een gekke bui naar huis wel eens de route over het strand. Dat deed ik met mijn Optima Condor: die heeft dikke banden. Ergens onder het kopje 'de ligfiets' staat nog wel een review van mij over deze fiets. Fietsen ging goed, maar ik moest niet stoppen om te gaan zwemmen, want zolang je vlot genoeg reed, zakte je niet het zand in. Kwam je onder een bepaalde snelheid, dan was het als een waterskier die te langzaam gaat: in één keer zakte je naar beneden en vanuit stilstand kwam je niet meer weg...

AndredeBoer op vr 31 mrt 2023 om 17:05

Die Condor:
Hiero: https://ligfiets.net/bicycles/40 , review helemaal onderaan.

berth op vr 31 mrt 2023 om 17:45

Komt er ook nog een filmpje voor het rechter voorwiel? 😉

marcel82 op do 06 apr 2023 om 08:44

de quest heeft zijn werk goed gedaan! het brengt helaas nare ervaringen na boven bij me...  

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.