Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Leveringsprobleem, Podbike, Snoek L, Apha 9.2, instructievideo, Paris-Brest-Paris, winters tochtje, wintercompetitie, gestolen, Terra Cycle verkocht, zoekplaatje

Leveringsprobleem slaat weer toe

Velomobile World informeert dat er problemen zijn met de levering van fietsonderdelen, met name bij de Schlumpf Mountain Drive 155 mm crank ('Nederlands') optie voor de Bülk. De leverancier zegt dat zij deze cranks nog niet kunnen leveren en dat er op dit moment geen exacte leverdatum is.

Eerste Podbike afgeleverd!

Na alle stoppen en weer opstarten, technische uitdagingen, een wereldwijde pandemie, een tekort aan computerchips en een pijnlijke personeelsinkrimping vorig jaar om onze kastekorten laag te houden, is de allereerste Podbike® FRIKAR™ per 1 februari in handen van zijn nieuwe eigenaar.

Acht jaar duurde de ontwikkeling, langer dan was verwacht.
"Eén Podbike alleen maakt echter nog geen productielijn", zoals ze in de klassiekers zeggen. Of misschien was het Yoda. Maar één Podbike is zeker een stabiele basis om een bedrijf op te bouwen!
In Noorwegen kunnen de eerste klanten een uitnodiging verwachten om hun Podbike af te betalen en op te halen. In Duitsland moet vanaf de tweede helft van dit jaar gerekend worden op aflevering. En in Nederland…?
Voor prijzen zie deze pagina.

Snoek L

Allert probeert Eva tot bedaren te brengen bij het 'oppompen' van de huidige Snoek tot de Snoek L.
Deze Snoek mag dan wel ruimer worden dan de Alpha W9 (de tegenhanger van de Snoek, aldus Daniel Fenn) maar hoeft toch echt niet het formaat te krijgen van de Alpha 9(.2).

Eerste Apha 9.2 is afgeleverd

Sven Kroll (alias Kid Karacho) van Velomobile Nord heeft de eerste Alpha 9.2 ontvangen. Daar zijn de A9.2 (links), de M9 (midden), de A7 en de Bülk (beide rechts) naast elkaar op de foto gezet voor een vergelijk.
Op de volgende pagina staan nog meer foto's. Hier staan nog veel meer foto's.
Uiteraard heeft Velomobile World daar weet van, en weet ook te vertellen dat binnenkort Velomobile SH en Pedalwirbel Witten er een krijgen.

Onderhoud Bülk

Zoals eerder aangekondigd, de eerste instructievideo van de Bülk is verschenen: afstelling van de verlichting.

Paris-Brest-Paris

Een week na de Wereldkampioenschappen in Oostenrijk is er de vijfjaarlijkse Paris-Brest-Paris. Dit evenement start op zaterdag 20 augustus in Rambouillet.

Winters tochtje

Nee, niet in Nederland. Saukki heeft elektrische ondersteuning in zijn Quatrevelo gebouwd, en hoopt op tijd thuis te zijn anders vermoordt zijn vrouw hem (vermoedelijk). Accu's en kou (-13 ° C) zijn geen vrienden van elkaar. Ingepakt in een jasje steeg de temperatuur van 2 tot 10 ° C!
Een sneeuwschep wordt wel aangeraden om mee te nemen.

Wintercompetitie

Komende zondag is alweer de tweede wintercompetitie van dit jaar. Deze keer in Sloten (Amsterdam). Er hebben zich 12 deelnemers, met een mooie delegatie uit Duitsland.

Gestolen

Jason heeft zijn (sterren-)Mango moeten achterlaten (fb) in Washington. Veel hoop dat hij de Mango weer ziet als hij hem weer op probeert te halen heeft Jason niet.
En inderdaad (fb).

Terra Cycle verkocht aan medewerkers

Oprichter Pat Franz heeft Terra Cycle verkocht ('Nederlands') aan zijn twee vaste medewerkers: Casimir Covert-Keefe en Quintin Pruett . Pat gaat met pensioen, maar blijft verbonden in een adviserende rol.
Terra Cycle, Inc. is 's werelds grootste fabrikant van accessoires voor ligfietsen.

Zoekplaatje

Wij hopen dat dit zoekplaatje voldoende aanwijzingen geeft over de, tijdelijke, verblijfplaats van deze DF.Reacties

janroelse op vr 17 feb 2023 om 13:36

Dit is de fietsenstalling van café restaurant Honky Tonk aan de Duinvoetweg in Schoorl.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.