Cargo bike wielen CBW2 Alligt uitzonderlijk sterk

Gepubliceerd op

In verband met het testen van gebruik van banden op een project voor zware vrachtfietsen is bandenfabrikant Schwalbe gaan testen. Ze hebben onder andere getest de wielen die Alligt nu produceert met Schwalbe banden en de resultaten uit deze test zijn uitzonderlijk te noemen.

De fabrikant Alligt die zich de afgelopen weken behoorlijk in het nieuws weet te fietsen heeft opnieuw een leuk nieuwtje te melden. In verband met een vraag over een project met vrachtfietsen is fabrikant Schwalbe gaan testen of een combinatie van hun banden met de wielen van Cargo bike voldoende sterk en betrouwbaar zou zijn. De uitkomsten hiervan zijn volgens Schwalbe opmerkelijk te noemen en in de bewoordingen zijn de superlatieven duidelijk te lezen. Heel leuk nieuws dus en dus voor deze nederlandse fabrikant van wielen een mooie opsteker.

De oorspronkelijke mail ontdaan van de projectnamen en andere betrokkenen luidt met dank aan google translate: "Zoals besproken, willen we vandaag onze feedback en onze beslissing over het bandenproject voor het ....-concept met u delen.

Enerzijds willen we de resultaten van onze tests in verband met Leo's Alligt-wielen delen. Dit waren de eerste wielen die we niet tot het uiterste hebben gedreven door de ontberingen op de ISO DIN-trommeltester. Zelfs niet ver buiten de gebruikelijke vereisten. De composietwielen van Leo zijn veel beter dan alle spaakwielconcepten die we kennen. In de bijlage vindt u de testgegevens en de velgmeting. Hoewel sommige waarden afwijken van de ETRTO-specificaties, waren er geen problemen met eraf vallende banden.De montage was een beetje krap. De randcontour heeft een positief effect op slangenbeten. Wat betreft de keuze voor wielen, dit lijkt de juiste beslissing voor uw project."

Reacties

arjenmeurs op ma 13 feb 2023 om 19:04

Geweldig goed nieuws deze Schwalbe beoordeling! Ik kom een keer buurten in Lemelerveld hoor!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.