Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

DF, Milan, Bülk, achterwiel, Elfstedentocht, vlaggetje, USA, I will survive, ICE, Iggy, recept, hoogvliegers, top 10, kleurig, zoekplaatje

Nieuws DF en Milan

Voor beide onderwerpen zie Velomobile World ('Nederlands').
DF
Naast de beste wensen van Jan, heeft jij ook nieuws voor de DF en DF-XL. De Tuna is een verder uitgewerkte velomobiel van de DF. Nu gebeurt het omgekeerde met de DF.
De DF en de DFXL zijn aangepast om dezelfde stijl van luchtinlaat te hebben als de Tuna (maakt nu deel uit van de de DF i.p.v. apart) en ook hebben ze de achterkant van de DF/DFXL aangepast aan het uiterlijk van de Tuna. Er worden nu, externe, Kellerman Lights gebruikt.

Milan
De Battle Mountain kap kan nu voorzien worden van motorhelm vizier (heeft veel minder last van het beslaan dan de huidige enkel 'glas' vizieren). Tot de april kan deze Battle Mountain kap alleen verkocht worden samen met een Milan SL of GT. Na april kan deze kap ook afzonderlijk verkocht worden voor de gelukkige huidige bezitters van deze Milans.

Bülk

Binnenkort zijn op het YouTube kanaal van Velomobile World video's voor onderhouden technische ondersteuning ('Nederlands') te zien over de Bülk.

Achterwiel losnemen

Uit Azië komt een filmpje hoe je het achterwiel uit je velomobiel kan halen. Geen paniek, want er is ondertiteling mogelijk.

Winterfiets Elfstedentocht

De Winterfiets Elfstedentocht van afgelopen zondag stond in het teken van regen en regen plus een harde wind.
We starten met een filmpje (fb) van Cees bij de start.
Jochem heeft een aantal foto's op Facebook geplaatst:

Blogs

En hieronder een foto van Steve met Jochem in Dokkum:

Vlaggetje op de fiets

Nog even nagekeken of het al 1 april is. Maar, nee.
Een aantal politieke partijen in Amsterdam vinden dat kinderen op hun fiets een vlaggetje moet hebben om op te vallen tussen alle SUV's, opgevoerde e-bikes en de nieuwe mode: de fat-bike.

Door Minnesota

Ah, warm weer. Ben rijdt met zijn Quest afgelopen herfst door Minnesota, toen de lucht nog warm was, het gras groen, en de zon scheen:

Fietsen om te overleven?

Volgens ICE (fb) de beste trikevideo die ze ooit van een klant hebben gezien. Voor wie niet zo gesteld is op Facebook, is de complete video gelukkig ook op YouTube te zien.

ICE

We blijven nog even bij ICE. In een door Laid Back Cycles gepubliceerd interview komen naast discussies over nieuwe technologieën ook de plannen en modellen van ICE voor 2023 ter sprake.

Wild One

Bij het horen van de modelnaam 'Wild One' van Steintrikes moet ik altijd denken aan Iggy Pop en zijn nummer 'Real Wild Child'. Degenen die het nummer kennen zullen ongetwijfeld weten waarom.
Maar dat terzijde. Robert van Steintrikes geeft in deze video uitleg over de 'Wild One'. Het model bestaat al jaren, maar is gedurende de tijd steeds verder verfijnd.

Zelf energierepen maken

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren, wat betreft het aanvullen van de energiebehoeften tijdens een langere rit. Voor wie de in de winkel verkrijgbare energierepen niet lekker vindt, of zoals Roadrunner qua ingrediënten niet helemaal vertrouwt, die kan volgens een recept op Roadrunner's blog zijn eigen repen maken. Met dit recept heb je in ieder geval een goede basis, maar je kunt het natuurlijk nog naar eigen smaak aanpassen. Eet smakelijk!

Liggend vliegen

Ook de luchtfietsers van de Southampton University Human Powered Aircraft Society (SUHPA) zijn er intussen van overtuigd dat liggend de enige juiste fietshouding is. Dat valt althans op te maken uit dit artikel op de website van het maandblad 'De Ingenieur'.

Beste artikelen

Honza Galla heeft ook dit jaar weer een lijstje gemaakt met de top 10 van de meestgelezen artikelen van het jaar 2022. Oftewel: wat is het beste wat het afgelopen jaar langs is gekomen op Recumbent.news?

Nog een velomobiel kopen?

Je hebt alleen weinig keuze in de kleuren. Bron Velomobil Forum.
Dealer HoVelo

Zoekplaatje

Knap van Pieter Jan, dat hij zo snel het Vossemeer herkende. Zelf had schrijver dezes er iets langer voor nodig en twijfelde toen nog tussen Vossemeer en Drontermeer.
Op de achtergrond zijn inderdaad de windmolens op het industrieterrein aan de noordzijde van Kampen te zien. Dus hulde voor Pieter Jan en onze dank aan Gertjan voor de foto.

Reacties

pietandringa op vr 20 jan 2023 om 13:29

I.p.v. energierepen kan je gewoon suikerbrood kopen en in sneetjes invriezen. Prima ingrediënten als aanvulling tijdens het sporten: https://tinyurl.com/y69ytp35

Gideon op vr 20 jan 2023 om 14:19

Ik voel mij inmiddels behoren tot een kleine minderheid op mijn open tweewiel ligger :-)

TeJayLigFts op vr 20 jan 2023 om 15:28

Gideon, zoek voor Ligfiets.net naar tweewielliggers en stuur ons een link van nieuws, leuke rit, enz. En ja, velomobielen en trikes zijn de hoofdmoot.

wakkermans op vr 20 jan 2023 om 15:52

In elk geval één dappere strijder heeft de winterelfstedentocht per m5 tweewieler volbracht: https://www.strava.com/activities/8398698111

A.C.B. op vr 20 jan 2023 om 16:43

Rembrandt, H de Ligger op een low raptobike 200 km
En ja wie is die ander op de M-racer ????  
ook was er een roeifiets begonnen maar of hij ook 200 km gehaald heeft mag hij zelf vermelden. 
Wind kracht 8 met wind stoten van 10 bij een hagel / regen bui rond stavoren -Harlingen.
Fietsen is  leuk maar nu was de prestatie mijn motivatie 

lighans op za 21 jan 2023 om 14:48

Die stomme velomobielen ook. ;)
Terwijl ook daarvan de verkoop lijkt te stabiliseren. Ze lijken vooral in het buitenland verkocht te worden. Ik houd het een beetje bij. Helaas heb ik niet zo'n overzicht van open ligfietsers, al ben ik daar wel heel erg nieuwsgierig naar.

#nvminnl staat op recumbinati.nl. Ik krijg graag suggesties voor verbetering en het nauwkeurig krijgen van de aantallen.

lighans op za 21 jan 2023 om 14:50

Oh, Gideon. Ik heb ook een open ligfiets evenals mijn vrouw. Ik denk dat open liggers gewoon veel bescheidener zijn.

Theo, is er misschien al ergens een foto van de Carbon Chamsin verschenen? Dat is zo'n beetje het enige open ligfiets nieuws die ik kan bedenken.

lighans op za 21 jan 2023 om 14:58

En dan nog eentje in het kader van zelfbevlekking:

Je kan altijd nog kiezen om deel te nemen aan onze toertocht. Als ik het goed gezien heb, rijden er tot nu toe alleen velomobielen mee, maar wel minstens een vrouw (#regel37).

Of je rijdt op zaterdag mee met Mooi Bennekom of op zondag met HSL. Als ik het goed heb, rijden daar tot nu toe ook alleen velomobielen mee. En geen vrouwen, dus tja...

TeJayLigFts op za 21 jan 2023 om 15:54

Hans, niet dat ik weet. Ik weet bijna zeker dat er een aantal jaren geleden in Ligfiets& een test met een Chamsin heeft gestaan.

A.C.B. op za 21 jan 2023 om 21:38

Elan is wel bezig met een carbon versie tweewieler ,  dus Theo nieuwe Chamsin  is in ontwikkeling. Die  zeker in de Ligfiets& beschreven en gedocumenteerd gaat worden dit Jaar.
Ik ben erg benieuwd hoe sterk deze gaat worden en ook hoe  praktisch deze is  voor toerfiets, reisfiets en wedstrijd fiets.
Over wedstrijden gesproken velodrome Alkmaar waren de open liggers dominant 100% open liggers. 
19 Febr Amsterdam voor open Liggers sterk aanbevolen. Velomobielen zijn zeker ook welkom. Geef je op en laat zien wat je met je fiets kunt presteren. 
PS open rijden is met droog weer echt heerlijk en goed voor de vitamine D.


A.C.B. op za 21 jan 2023 om 21:47

https://drive.google.com/drive/folders/1Jz5smiQw50p2iH-xd-uKBH5grky73DRC
De roeifiets in Friesland tijdens de: Winterfiets Elfstedentocht 2023

Bakels op zo 22 jan 2023 om 16:39

De roeifietser ziet eruit als Bartel Lamers.....

Willeke.IGKT op ma 23 jan 2023 om 10:14

Ook op het forum  zijn velomobielen vaak in de meerderheid maar open fietsen, en zeker tweewielers, welkom.
En er zijn een aantal leden die regelmatig nieuwe berichtjes plaatsen.  Dit is een voorbeeld van zo'n berichtje.

Meer zijn natuurlijk welkom.

Lynx op ma 23 jan 2023 om 17:08

@Hans; met HSL rijden altijd een paar open liggers mee

PietV op di 24 jan 2023 om 09:01

Willeke van der Ham op ma 23 jan 2023 om 10:14

"Ook op het forum zijn velomobielen vaak in de meerderheid maar open fietsen, en zeker tweewielers, welkom.¨
Ik rij wisselend op twee open tweewielers en ben van het forum verbannen om onduidelijke vage redenen. Vrije berichten plaatsen is voor mij niet mogelijk. Dus censuur. Daarom heb ik het forum voor goed in de ban gedaan. 

MichielAdriaan op di 24 jan 2023 om 11:39

Tja meneer Vis maar alle hedendaagse velomobielen rijden met eenzijdige wielophanging waarvan de voorwielen aan cilindrische assen van 12 mm.
Terwijl u bij hoog en bij laag beweert dat dat ''ONMOGELIJK'' is?!

CV op wo 25 jan 2023 om 17:51

@Piet Vis
Tja, te veel trollen waar dat niet gewenst is resulteert meestal in een ban he.

Die fat-bikes komen natuurlijk door een combinatie van;
*slechte fietspaden (klinkers, tegels!)
*tramsporen
*bepaald type volk (*kuch*)
*helmplicht snorfiets

En voila.

Ik snap trouwens niet helemaal waarom het snorfietsgilde nu opeens allemaal een helm draagt. Ze rijden tenslotte ook al jaren bijna allemaal veel te hard. Maarja, helm is natuurlijk makkelijker te controleren..

PietV op wo 25 jan 2023 om 21:33

Beste Mick,

Niet om een welles nietes reactie uit te lokken, maar ik heb nooit beweerd dat een cilindrische as-tap van 12 mm onmogelijk is. Het kan technisch simpeler en beter. De as-tap van mijn Alleweder begint met 20 mm tegen de veerpoot. Op het binnenste lager met een diameter van 14 mm en het buitenste lager op 12 mm. Voordeel: sterker en zonder extra afstand bus tussen de lagers. Dat is dus niet cilindrisch 12 mm.   

MichielAdriaan op do 26 jan 2023 om 09:02

Oh, zo gezegd ben ik het zelfs met u eens Piet! Met welke ban dan ook heb ik trouwens niets van doen hoor.
Hoewel ik wel eens een comment weiger onder m'n blogbericht. Vind dat soms afleiden van waar ik over geschreven heb en voel me niet verplicht om op alles in te gaan (-:  

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.