Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

'Bedrijfswagen', 'geheim project', Laidback Bike Report, races in Velodrome in York, vanuit Ornbau, nare waarheid over velomobielen, afstellen remmen, ATC Aldenhoven, Mike Burrows, zoekplaatje

'Bedrijfswagen'

Als Boris Dickow na 35 kilometer en ruim een ​​half uur rijden uit zijn 'bedrijfswagen' ('Nederlands') stapt, is dat meestal met een brede grijns. Dat zie je echter pas als de psychotherapeut, met zijn eigen praktijk in Soltau, de kap van zijn Milan heeft opengevouwen en hij zich uit de 24 kilo lichte carbonschaal op drie wielen heeft gepeld.
Op zaterdag 27 augustus is zijn ligfietsvriend Holger Seidel van plan het record te breken voor het doorkruisen van Duitsland vanaf het zuidelijkste puntje in de Beierse stad Birgsau bij Oberstorf naar de Deense grens - en dat staat momenteel op 33 uur.

'Geheim project'

Jan van Velomobile World is terug van vakantie. En naast problemen tijdens de (prima) vakantie met verstuurde e-mail die in SPAM terecht komen, was en is hij bezig met een 'geheim project': het bouwen van een brandstofefficiënt vliegtuigje de Delta. En niet zomaar een vliegtuig, maar een ontworpen door Bart Verhees, ook bekend van de Verhees Alleweder velomobiel. En net als die Alleweder bestaat dit vliegtuigje grotendeels uit aluminium beplating.
Door de bijzondere vorm van het vliegtuigje is het ook wel eens als UFO gesignaleerd met een officieel rapport.
Het idee voor dit vliegtuig ontstond 20 jaar geleden al, toen Jan met Allert op bezoek was bij Bart.

Laidback Bike Report

Ook deze maand weer een aflevering van Laidback Bike Report met o.a.:
  • Recumbent News with Honza Galla 
  • George from Orlando-Building Coroplast Fairings for your Bent
  • Russell Bridge & Barney Harle-”Team 77” Design/Build/Race a Bike for World Human Powered Speed Challenge (Battle Mountain!)
  • Nina Paley-Riding the gravel on Lightfoot Ranger bent
  • Viewer Submission: Dennis Wells promotes trikes in Veteran’s Parade

Races in Velodrome in York

Op 19 juni vond in York vierde BHPC race van het seizoen plaats in de Velodrome. David, winnaar in de snelle race met een ongestroomlijnde fiets heeft deze video gemaakt van het gebeuren.
John Williams (Velo-Ads) met de Alpha 7 en Lee Wakefield met de Snoek zijn enkele  van de deelnemers. Er rijdt ook een Ratracer (ontwerp van Mike Burrows) rond, naast een Challenge Hurricane.
De uitslagen in York.

Rit vanuit Ornbau

Een grote groep open en gesloten ligfietsers maken op 30 juli een rit vanuit het Beierse Ornbau. Die grote blauwe velomobiel is een delta (in tegenstelling tot een tadpole zoals de meeste velomobielen). Let ook op de hoge ligger met, gedeeltelijke, stroomlijn, of de open ligger met een enorme, ook open, laadbak.

De nare waarheid over velomobielen

Velomobielen zijn best geweldig, maar ze zijn niet zonder problemen. In deze video gaat Saukki je de waarheid vertellen over alles wat er mis is met velomobielen. Als je iets positiefs wilt zien over velomobielen, zoek dan zijn andere video's.

Afstellen remmen

Velomobile World laat je zien hoe je de remmen afstelt.
En aangezien wielen en daarmee de trommelremmen moeilijk bereikbaar zijn bij gesloten wielkasten ook deze video over het losnemen van de voorwielen. 

ATC Aldenhoven

Op zaterdag 10 september zijn er in Aldenhoven voor de eerste keer op het  ATC Testgelände wedstrijden. De inschrijving sluit bij 50 deelnemers.
Het circuit bevat twee schuine bochten, dus je hoeft nergens op de baan te remmen. Op deze testbaan is het niet nodig om op enig moment te remmen. Door het zeer goede asfalt is de rolweerstand zeer laag, wat de perfecte omstandigheden biedt om een hoge topsnelheid te halen. De baan is ideaal voor volledig-, gedeeltelijk en niet gestroomlijnde ligfietsen. Met andere woorden, iedereen is welkom met zijn eigen fiets.
Het dragen van een helm en een veilige fiets zijn verplicht.
Er zijn ook vrijwilligers nodig om de race mogelijk te maken.
Zie ook de DropLimits-pagina.

Mike Burrows

Honza vindt dat Mike Burrows een icoon was in de ligfietswereld ('Nederlands'). Een ontwerper die in staat was een wielrenfiets te ontwerpen die de Olympische Spelen won en tegelijkertijd een ligfietsliefhebber was. Voor ons allemaal was Mike Burrows de belichaming van het feit dat ligfietsen de wereld van het wielrennen fundamenteel zouden kunnen veranderen als de UCI, de Internationale Wielerfederatie, hen dat toestond. Helaas is Mike al ergens hoog boven ons aan het racen. Hij verliet deze wereld op maandagmorgen, 15 augustus 2022, op 79-jarige leeftijd.

Zoekplaatje

Pieter, de maker van de foto (waarvoor dank), heeft in een reactie al gezegd dat Victor het goed heeft gezien: de dijk aan de (Wester-)Schelde, even ten zuidoosten van Bath. Je ziet de kerncentrale van Doel en de kranen van de haven van Antwerpen. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.