Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Daniel Fenn, zelfbouw, OBT, bank, Battle Mountain, Lommel, fietsvriendelijkste gemeente, voorwieluitlijning, Velotilt, woon-werkverkeer ligfiets

A9, M9, S9, kortom Daniel Fenn vertelt

De tijd is voorbij, aldus Daniel, voor kleine en smalle velomobielen. Hij vertelt, in Pisa, uitgebreid en uitbundig over zijn vondsten die hij in de M9 heeft gestopt op gebied van aerodynamica en veiligheid. Maar ook over zijn verbeterde DF-swingarm. De film die hij gemaakt heeft, heet niet voor niets: het hoogstandje.
Ook staat bij deze film een reactie van Daniel over de S9: 'Ik kom ook met een aerodynamisch geoptimaliseerde velomobiel voor kleinere krachtpatsers, de w of S9.  Maar alleen aerodynamisch geoptimaliseerd. Dat duurt echter nog even…'
Christoph vat alles kort samen ('Nederlands').
Op Facebook wordt ook gediscussieerd over wat Daniel nou eigenlijk bedoelt te zeggen. Maar ook op Velomobil Forum.
Je kan veel over Daniel vertellen, maar hij maakt geweldige velomobielen.

Zelfbouw kanteltrike

Even terug naar aarde na al die 'hemelse' velomobieltypes als de Bülk en de M9:  een open fiets, een trike, een zelfbouw van hout en (!) ook nog  kantelend! Hoe cool is dat?
Oudere afleveringen zijn hier te vinden.

Zelfbouw tandem

Via Atomic Zombie heeft Andrew een tandem (fb) gebouwd met twee gescheiden aandrijvingen. De stoker is veel gelukkiger als ze haar cadans onder controle heeft.

Film van OBT

ML5 (Midden Limburg) heeft een mooie video vertoont over de Oliebollentocht. Deze film is te zien op YouTube, bij ML5 (er is helaas geen rechtstreeks link te vinden) en op Facebook.

De volgende Oliebollentocht (dit jaar dus twee maal!) vindt plaats op 28 december in Utrecht!

Reclame voor een bank

Een Duitse bank heeft iets met het klimaat ('het gaat over meer dan geld') en heeft een reclamefilmpje gemaakt waar de 'filmster' zich in een ons bekend voertuig voortbeweegt (zo te zien met trapondersteuning of heeft een stevige duw gehad. Niets is wat het lijkt in de reclame- en filmwereld. Een acteur, die doet alsof hij een acteur is en al jaren ‘groen doet’… Komen we bij de bank die doet alsof…).

Battle Mountain

Lander County Convention & Tourism maakt ook melding van de World Human Powered Speed Challenge (WHPSC) op 10 - 17 september.

Mocht je de juiste apparatuur bezitten, kan je de wedstrijd simuleren met de WHPSC Simulator, gemaakt door Team Policumbent (door Stefano Loscalzo en Felix Ackerman). Bron is Facebook.

Lommel

Één keer per jaar is de Ford testbaan te Lommel open voor fietsers. Mark reed afgelopen maandagmorgen, tweede Pinksterdag, met zijn Quatrevelo het 27 km lange traject. Daarna gingen de hemelsluizen open.

Fietsvriendelijkste gemeente 

Vorige week is de gemeente Schiermonnikoog is door fietsers uitgeroepen tot fietsvriendelijkste gemeente van Nederland. Gemeente? Ja,  de verkiezing zijn vanaf nu door de Fietsersbond omgedoopt van Fietsstad naar Fietsgemeente.
Je kan op een kaartje ook kijken hoe jouw gemeente beoordeeld wordt.

Voorwieluitlijning

Jan van Velomobile World toont hoe je de uitlijning van de voorwielen test op een heuveltje. Neem wel de tijd want je zult het vaak moeten herhalen voor alles goed ingesteld staat.

Velotilt

De Velotilt is inmiddels uitgevoerd met een Pinion 18 versnellingsnaaf en een Schlumpf mountain drive.

Ligfietsen geschikt voor woon-werkverkeer?

Honza vindt ligfietsen in een stad wat minder, maar voor woon-werkverkeer ('Nederlands') zijn er situaties waarin verschillende soorten ligfietsen zeer goed presteren.

Reacties

Hoekie op vr 10 jun 2022 om 18:06

Is er meer bekend over de OBT in Utrecht? In de stad Utrecht zelf? Specifiekere locatie?

MichielAdriaan op vr 10 jun 2022 om 18:25

Nee hoor, hij vertelT!

TeJayLigFts op za 11 jun 2022 om 10:45

Ik heb het ontdekt (met hulp). Aan de kop was ik niet toegekomen.

MichielAdriaan op zo 12 jun 2022 om 14:36

Alles begint met ''de kop'' Theo (-:

MichielAdriaan op zo 12 jun 2022 om 14:51

Zulke door-en door stuurkogels als Jan van VelomobielWorld gebruikt gebruik ik trouwens nu ook. Instellen met een slag van 90 graden i.p.v  180 is precies 2x zo nauwkeurig!
Alleen...Omdat hij niet trapt erbij maar zich alleen laat uitrijden heb je kans dat als hij dat WEL zou doen er alsnog uitspoor ontstaat ;-)

xanderniezing op zo 12 jun 2022 om 18:43

Schiermonnikoog: Burgemeester Ineke van Gent zal blij zijn met de toekenning als 'beste fietsgemeente van 2022' maar lachwekkend is het wel. De grootste fietsafstand op Schiermonnikoog is plm. 7 km. Schier is dan ook veel meer een wandeleiland. Verder valt op dat er behoorlijk geslingerd wordt. Waarschijnlijk mensen die alleen op dit eiland fietsen nadat de Koga op Lauwersoog van de auto is geladen. De helft van de bekende 'RVV, H2, P1, art5, lid 4' aanhoudingen met mijn velomobiel' vonden plaats op de veerdam van dit eiland (waarschijnlijk stagieres van de politie). Verder natuurlijk prachtig dat Schier autoluw is.     

lighans op ma 13 jun 2022 om 11:50

Nou Mick, als halve bioloog kan ik je verzekeren dat niet alles in "de kop" begint. Maar daar zullen we het zaterdag over hebben.

PS: Voor wie nu denkt dat Mick en ik een date hebben: Dat klopt, samen met (op dit moment) 7 anderen gaan we een stukje fietsen in de omgeving Zaandam, Heemskerk, Driehuizen en Purmerend. En inschrijven kan nog: https://ligfiets.net/events/4422

mvdriel op ma 13 jun 2022 om 13:53

@Mick, dat klinkt als een mooie upgrade. Ik ben wel benieuwd waar je deze passende door-en-door stuurkogels vandaan hebt. Ik denk dat anderen dat ook wel interessant vinden, anders zou ik mijn vraag bewaren voor de date met Hans e.a. as. zaterdag! ;)

MichielAdriaan op wo 15 jun 2022 om 07:37

@Mark: Gewoon uit de (betere) ijzerwinkel. 'Burgers' in A'dam-Noord bijvoorbeeld.  

MichielAdriaan op wo 15 jun 2022 om 07:40

Oh en Hans ;-)

MichielAdriaan op wo 15 jun 2022 om 09:08

Het aantal graden eerder door mij genoemd klopt trouwens niet. Het is wel 2x zo nauwkeurig maar 180 graden i.p.v. 360 Dwaling mijnerzijds.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.