Oliebollentocht

Gepubliceerd op

Waar in december 2020 en 2021 corona roet in de oliebollen gooide, werd op zaterdag 28 mei dan toch eindelijk weer een oliebollentocht verreden. Een voordeel was het werkelijk perfecte (fiets)weer; veel zon met af en toe een wolkje, en temperaturen van rond de 18 graden.

De deelnemers werden De Gresbuus, het horecagedeelte van De Greswaren, in Reuver verwelkomd met koffie of thee en een stuk Limburgse vlaai. Na een welkomstwoord door Chris Trines, van de organiserende Grensrijders, werd om 10.30 uur het startsein gegeven door wethouder Bram Jacobs van de gemeente Beesel, waarna de hele groep gezamenlijk vertrok voor het eerste gedeelte van de rit.
De velomobielparkeerplaats voor de Greswaren

Na een korte warming up werd de Duitse grens bereikt, waarna een pittig klimmetje volgde. Gelukkig kon men niet veel later van deze inspanning bijkomen, tijdens het moment voor de fotoshoot, op het terrein van het voormalige Britse munitiedepot bij het Duitse plaatsje Bracht.
Fotoshoot op het voormalige munitidepot

Vervolgens werd de tocht hervat in 3 groepen, waarbij de snelste groep als eerste vertrok. De route voerde verder via het Duitse grensgebied, door bossen en over velden terug naar Nederland, waar de afdaling over de Meinweg op de deelnemers wachtte. Na deze afdaling, die iedereen in eigen tempo kon doen, werd per groep even verzameld om gezamenlijk een drukkere weg over te kunnen steken. Hierna werd de weg vervolgd tot aan het rustpunt bij de Gitstapper molen.
Lunch © J. Schaffrath

Na de lunch ging het weer richting het noorden, en werd min of meer de grens aan Nederlandse gevolgd. Een aantal deelnemers kwam hier weer op 'bekend' terrein, gezien de route vlak langs enkele overnachtingsplekken in de omgeving van Swalmen en Reuver voerde. Terug in Reuver, had de vlaai bij de Gresbuus plaatsgemaakt voor een asperge- of champignonsoep en... ter plekke gebakken verse oliebollen! Verder was voor alle deelnemers nog een goodiebag beschikbaar en kon voor €5,- nog een bidon worden gekocht, waarmee de Toon Hermans Huizen werden gesteund. Tot slot werd de volgende oliebollentocht aangekondigd, welke dit jaar hopelijk weer gewoon op 28 december kan plaatsvinden. Dan mogen we weer met z'n allen van de gastvrijheid en de omgeving van Utrecht gaan genieten.

Video's

Foto's

Blogs
  • Auntie Helen (flink stuk omlaag scrollen voor het gedeelte over de OBT)

De links in dit artikel zullen nog worden aangevuld, dus kom gerust nog een keertje terug kijken. Heb je zelf nog een link naar een blog, foto's of video's, die er nog niet bijstaat? Stuur dan een berichtje met de betreffende link(s) naar de redactie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.