Fietsideeënkaart

Gepubliceerd op

Wie een weekend, een week of drie weken door Nederland wil fietsen en inspiratie zoekt voor mooie routes, kan de Fietsideeënkaart kopen. Dit kan natuurlijk met vrienden, club of alleen zijn. Op die kaart, die wordt uitgegeven door de Stichting Landelijk Fietsplatform, staan vrijwel alle fietsroutes die er in Nederland zijn uitgezet.

De wintertijd met aanbrekend voorjaar is een uitstekende periode om fietsritten uit te denken. Daarom even het volgende:
Elk jaar geeft de Stichting Landelijk Fietsplatform de Fietsideeënkaart uit. Ook dit jaar weer. De editie 2001-2002 wordt gepresenteerd op de Fietsvakantiebeurs, eind januari in Nieuwegein. Op de kaart staat (veel) informatie over fietsroutes. Daarnaast staan er ook zaken op als adressen voor fietsverhuur en mogelijkheden voor logies. Nieuw is dit jaar een evenementenkalender. De kaart kost ƒ6,75 en is te koop bij de VVV of te bestellen bij het Landelijk Fietsplatform 033-4653656. Zie ook: www.fietsplatform.nl.

Verder zijn alle vvv kantoren verenigd op internet op vvv.pagina.nl veel ideeën zijn hier op te doen over te maken tochten, te bezoeken attrachties enzovoort. Wat dacht je van de Amsterdamse stelling?

http://www.noord-holland-tourist.nl/nl/stelling.htm


Kortom er is in eigen land nog veel te zien en te beleven.

Overigens kan de fietskaart ook behulpzaam zijn bij routes die je ergens naartoe af moet leggen. Je kijkt of een route door een stad heen gaat, of een gedeelte volgt van je geplande route. Dan hoef je alleen nog maar de bordjes te volgen (en natuurlijk op tijd weer af te wijken van die route). Dat scheelt veel kaartleeswerk. En geeft meer gelegenheid te genieten van de omgeving. jd

Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.