Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Presentatie, Alpha M9 is snel, Rondje Texel, Paastreffen, 3D printing, demper, OBT nieuws, Nocomoto evolve365, zoekplaatje

Reinventing the wheel

Kevin O'Garro geeft voor TEDx een presentatie over een andere manier van denken over verplaatsing in het kader van 'Reinventing the Wheel'. Kevin komt van een fervente autorijder tot inzicht en pakt al jaren de fiets (huidige: Milan GT). Hoe hij daar op gekomen is verteld hij in deze video.
Kevin reed op een geleende Strömer ST1X naar Scheveningen, en Ymte Sijbrandij was bereid gevonden om een mooie, nieuwe DF te tonen. Zelfs bij de organisatie vielen de monden open van verbazing, dat Kevin 38 km met de fiets afgelegd had om daar te kunnen presenteren… De volgende dag kwam Ymte aangefietst, met 135 km achter de kiezen, en toen de verbazing daarover enigszins bedaard was, klonk het heel droog 'maar ik moet straks ook nog terug'…

De Alpha M9 is snel

Axel H. rijdt met de Alpha M9, het slankere zusje van de A9, zonder racekap een KOM (op Strava). Deze route had hij ook al vaker met de Milan SL gereden, maar misschien niet zo ambitieus. De Milan-rijders waren verbijsterd.
Dus nu maar eens met de Milan SL wel met de racekap: 4,5 km/u sneller bij ongeveer hetzelfde vermogen. Zo, de Milan-rijders kunnen voorlopig weer rustig ademhalen.
Axel vermoedt dat de M9 niet veel sneller is met een racekap vanwege de vorm van de M9.

Rondje Texel

De dag voor Goede Vrijdag was aangenaam. Echter Goede Vrijdag zelf is kil met een windje uit het noorden. Hoe noordelijker we reden hoe zonniger het werd. Dat is een stuk aangenamer.
De bewolking nam helaas weer toe toen we weer naar de veerpont reden.
Desondanks was het weer een gezellig samenkomen, met veel mensen die nieuwsgierig zijn naar onze voertuigen  (voornamelijk velomobielen en drie trikes). Zie de blog van Pé!
Foto's
Blog

Paastreffen

Het Paastreffen vond plaats onder mooi weer.
We hebben op Facebook wat foto's gevonden (waar zijn de bloggers?):
In het magazine Ligfiets& zal er ook aandacht aan besteed worden.

3D printing pedalcar

Gonzola is momenteel bezig om een deur (fb) te printen van de Jellybean (Zelfbouw velomobiel).

Demper

David zijn rug vindt dat zijn velomobiel, een Go-One Evo R, teveel trilt op slechte wegen. Hij probeert dit op te lossen met een verstelbare demper (fb) die alleen bij de neerwaartse slag in actie komt.
Het bedwingt overhellen bij krappe bochten, en verminderd de schok bij o.a. riooldeksels.

OBT nieuws

Het Kreis Viersen toestemming verleend om tijdens de 25e editie van de OBT over het voormalige Engelse munitiedepot Brachter Wald (fb) te rijden. Dit geheel omheinde gebied (fb) is nu een zeer mooi natuurgebied met o.a. velen reeën en andere dieren.
Vanuit Bracht wordt er via de poortjes het terrein opgereden. Daarbij gebruik makend van een speciale sleutel. De poortjes zijn breed genoeg voor de velomobielen (maar niet voor duo-Quest).

Nocomoto evolve365

Een streamliner voor dagelijks gebruik ('Nederlands')? Je zit in deze tweewieler in een cocon die je beschermt tegen het weer. De Evolve365 heeft plaats voor bagage, heeft verlichting, een claxon, een trapondersteuning. Alles positief, maar hoe zit het met zijwind?
Zie ook de site en Facebook.

Zoekplaatje

Eigenlijk had het zoekplaatje vorige week al erbij moeten staan (want halverwege de maand), maar op de één of andere manier is dat niet gelukt. Tja, dus daarom maar deze week.Waar is dit?

Reacties

CCGimmick op vr 22 apr 2022 om 22:22

Aangezien ik geen FB-gebruiker ben mis ik veel van bovenstaand nieuws, bv. de verschillende fotoseries.

TeJayLigFts op za 23 apr 2022 om 08:24

Begrijpelijk, maar als het de enige bron is…

stanjanssen op za 23 apr 2022 om 11:14

We zouden eens kunnen peilen of mensen dit soort fotoseries misschien wel op ligfiets.net zouden willen plaatsen. Veel ligfietsers hebben hier al een profiel; ik zou een functie kunnen maken dat mensen zelf berichten met foto’s kunnen plaatsen; een soort uitgebreidere variant van de comments bij de evenementen. Of ik sta gewoon het plaatsen van foto’s in reacties toe; dat heb ik tot nu toe uitgezet, maar zou zo ingeschakeld kunnen worden.

Een vraag die dan weer in me opkomt is: moeten die comments / foto’s dan voor iedereen te bekijken zijn of alleen voor ingelogde gebruikers (waardoor je het eigenlijk weer achter een andere inlog plaatst), en moeten er provisies zijn als mensen op foto’s staan die dat niet op prijs stellen? Misschien denk ik er te veel over na... Het behoort in ieder geval tot de mogelijkheden.

jack op za 23 apr 2022 om 11:22

@Stan, ik zou daar niet aan beginnen. Je zult vrij gemakkelijk mensen hebben die foto's plaatsen of afbeeldingen van krantenteksten, fotos die niet van hen zijn en dus auteursrechten schendingen zijn. Wij kunnen dat lastig coördineren en bewaken.

A.C.B. op za 23 apr 2022 om 17:24

Zoek plaatje kruising na bij Nieuwegein.  linksaf Houten, rechtdoor fietsbrug bij plofsluis Nieuwegein, rechtsaf richting industrieterrein Nieuwegein. 

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.