Eerste European Speed Battle

Gepubliceerd op

Omdat de WHPSC bij Battle Mountain dit jaar niet door is gegaan, was er afgelopen weekend in Balocco in Italië op het circuit Stellantis di Balocco een alternatieve race gereden.

Drie teams (fb) deden mee met de European Speed Battle ('Nederlands').
Ellen van Vught in de VeloX S2 (team Elan) en Andrea Gallo met de Phoenix (team Policumbent) en Vittoria Spada in de TaurusX (team Aim93) zijn de rijders.

Laat in het jaar levert de laagstaande zon problemen op met het plexiglas vizier, zoals op zaterdag, waar elke kras het zicht belemmerde. Omdat de lucht vochtiger is dan bij Battle Mountain maakt het beslaan van het vizier het er niet beter op. Toch slaagde Ellen (fb|) er in om het snelheidsrecord van 81,4 km/u te halen!

Gelukkig was er zondag meer bewolking. Helaas moest Ellen de wedstrijd staken vanwege een wielrenner. Andrea (fb) fietste in één uur een afstand van 88,69 km (het huidige record staat op 92,43 km/u). Hij ging door om de 100 km te volbrengen in een tijd van 1:07:41 uur, slechts 39 seconden van het wereldrecord verwijderd.

Vitoria reed de eerste ronde met 74 km/uur, maar in de volgende bocht ging zij onderuit. Na meters schrapen over de baan kon zij ongedeerd uit de TaurusX komen. Wel was haar wedstrijd hiermee gedaan.

Daarna reed Andrea (fb) voor het snelheidsrecord, en kon in de vangruimte 103.8 km/h laten registreren, waarmee hij op plaats 5 staat op de snelste lijst op een laagland baan (fb) (onder de 700 meter), na Todd Reichert (110 km/uur), Aurélien Bonneteau (109,26 km/uur), Damjan Zabovnik (107,2 km/uur) en Francesco Russo (106 km/uur), maar voor Jan van Steeg (103,3 km/uur), Dave Grylls & Leigh Barczewski (tandem: 101,28 km/uur) en Sam Whittingham (100,6 km/uur). Overigens is daar nog geen overeenstemming over want Jan-Marcel van Dijken reed 107 km/uur, Jan van Steeg en Mike Mowett 108,5 km/uur

Nog een paar foto's op Facebook.

Bron: Policumbent ('Nederlands').
Foto: Hans van Vugt.

Reacties

tdt op vr 29 okt 2021 om 10:18

Helaas moest Ellen de wedstrijd staken vanwege een wielrenner.
Ik ben wel benieuwd naar het verhaal hier achter...

TeJayLigFts op vr 29 okt 2021 om 11:02

Sunday instead gave us a few more clouds and allowed Ellen to attempt an hour record, which was then blocked in the middle of the race due to the cyclist’s decision.
Duidelijker?

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.