Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Ceder WAW, Earthglider, licht, Fietsersbond, baan Velodrome Sloten vernieuwd, fake reviews, reserveringsplicht fiets NS mislukt, lekke band, geld(t), fietsverhalen, zoekplaatje

Ceder WAW

Een schitterend WAW gebouwd met cederhout (fb) en een filmpje met een wandeling rondom deze WAW. Het gewicht is iets meer dan 38 kg.
Een rit met de ceder-WAW.

Earthglider

De Earthglider is een bijzondere volledig geveerde ligfiets ontworpen door Ulrich Sommer (Aurilion Design). Het is volgens de website ('Nederlands') een comfortabele tweewieler met veel bergplaats (stroomlijn) en bescherming tegen de regen.
Deze fiets kost ongeveer € 7.000.
TorPedyellow toont de Earthglider: Engels en Duits.
Op de website is veel meer te vinden zoals tips voor ligfietsers ('Nederlands').

Verlichting op de as

Ook een manier om te voldoen aan de wet (fb) opdat je de keuze hebt tussen het fietspad of de weg.
Hier (fb) is het idee beter te zien.

Fietsersbond

Baan Velodrome Sloten vernieuwd

De houten vloer van de wielerbaan Velodrome op het sportpark in Amsterdam-Sloten is vernieuwd en is op 17 oktober officieel heropend.
Dat is goed nieuws voor onze wintertrainingen! De eerste start in Alkmaar (maar staan nog niet in de agenda).

Fake reviews

Na fake nieuws over de voordelen van, blijkbaar stationaire, ligfietsen van vorige week, nu fake reviews over doorfietsroutes in… Drenthe en Groningen.
De verslaggever van Sikkom viel het op dat de namen van de 'fietsers' niet klopten met de gefotografeerde mensen. en laten die gefotografeerde 'fietsers' van één modellenbureau komen. Hoezo, zijn die noordelingen fietsers te lelijk om op de foto te zetten, of kunnen ze niet poseren?
Weg betrouwbare informatie, want wie gelooft nou dat de quotes echt van echte fietsers zijn. Ze zijn er wel, die echte (lig-)fietsers.
Hoe vinden die noordelingen deze manier van communicatie? Niet echt betrouwbaar.

Reserveringsplicht fiets NS mislukt?!

De reizigersvereniging Rover en de Fietsersbond uiten in een evaluatie forse kritiek op de in hun ogen mislukte pilot, die dan ook geen vervolg zou moeten krijgen.
Voornaamste probleem was dat een reservering (!) geen recht op een plekje garandeert. En hiermee een digitale schijnoplossing (de reservering) geboden voor iets dat in de praktijk niet werkt. En zeker niet als je ook nog eens moet overstappen.
Eens kijken hoe de NS dit volgende maand beoordeelt. Als je een slaapplaats hebt gereserveerd in de nachttrein, en die plek is al bezet, NS?

Lekke band

Jan van Velomobile toont hoe je een lekke band vervangt (hier met een Milan).
Overigens heeft Velomobiel RO / World meer dan 1000 abonnees (fb). Gefeliciteerd namens Ligfiets.net.

Geld, ook voor fietsers

Dat fietsers ook mogen meedelen met de pot (fb) is aangenaam. Alleen staat die pot taaltechnisch aan het einde van de regenboog.

Fietsverhalen

Zondag aanstaande vindt in het Belgische Hofstade het Bike Stories Festival plaats. Eén van de onderdelen is verticaal fietsen, iets waar wij serieus onze wenkbrauwen bij fronsen; liggen doe je toch horizontaal...!?
Mocht je het festival willen bezoeken, let dan goed op je fiets: er schijnt een professionele fietsendief rond te waren!

Zoekplaatje

Het zoekplaatje was deze maand zo moeilijk niet, getuige de antwoorden van Johannes, Piet, Wilco, Peter en Marcel (via e-mail). Blijkbaar komen ligfietsers vaker langs Spannenburg dan in de Efteling.
Onze dank voor het aanleveren van het zoekplaatje gaat deze keer uit naar Jelle.

Reacties

wakkermans op vr 22 okt 2021 om 16:06

Ha ha, echt een lachtertje die fietsreservering bij NS. Ik zal mijn sappige anecdote bewaren voor Ligfiets&, maar probeer maar eens ruimte voor 4 fietsen te reserveren. Je kunt niet zien hoeveel vrije plekken er zijn, dus grote kans dat je er na 2 moeizame reserveringen (ns-accounts aanmaken) achter komt dat de plekken op zijn. Bij het loket dan maar? Daar weet men het ook niet. Als ze het serieus willen doen, dan zoals in Duitsland waar je een plek met een nummer toegewezen krijgt (in stoptreinen is het vrij parkeren). Daar is alleen het punt dat die plek in de 30 seconden dat de trein stilstaat niet zo eenvoudig te vinden is. Een duidelijk gemarkeerde extra grote deur in de trein en ruimte om veel fietsen naast elkaar te plaatsen, dat zou helpen.

MichielAdriaan op zo 24 okt 2021 om 01:10

Nou breekt mijn klomp redactie!
Ziet wel dat 'geld' daar met -dt had gemoeten maar schrijft zelf: '..hoe de NS dit de volgende maand beoordeelD...' ?!
Google nu eens een paar minuten op 'voltooid deelwoord' por favor!

TeJayLigFts op zo 24 okt 2021 om 08:49

Pot verwijt de ketel… (die redacteur). En dubbele punt zie je dan weer niet, Mick? ;)

MichielAdriaan op zo 24 okt 2021 om 10:38

Klopt, voor de rest ben ik net een gewoon mens Theo. Puntje erin puntje er uit (-:

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.