Nieuw type Snoek van Velomobiel.nl

Gepubliceerd op

Een van de nieuwe typen velomobiel die nu in ontwikkeling zijn is de Snoek van Velomobiel.nl. In het uitgebreidere bericht geven we een update over het verhaal achter deze fiets. De fiets is bestelbaar bij de fabrikant.


De afgelopen tijd en de komende maand komt de ontwikkeling van de Snoek in een stroomversnelling. Het prototype die gebouwd is krijgt er nog mogelijk dit jaar 2 anderen bij. Verder is de fiets bestelbaar geworden.

Modellenlijn

Naast de Quest, Quest XS, Strada en Quattrovelo wordt door de Velomobiel.nl nu een fiets toegevoegd die zich zeer leent voor sportief gebruik of woon- werk ritten. De fietsen die ze al in het modellengamma had zijn allemaal zeer praktisch van opzet, dat er nu een sportiever model bij komt is eigenlijk te danken aan rijder Eva. Ze legt uit: 'we hebben een sportieve fiets voor onszelf gebouwd, eigenlijk vooral om brevetten te rijden. Toen de fiets in rijdbare staat was bleek dat dit mogelijk is maar dat je wel de route goed moet kennen. In vergelijking met een quattrovelo is de fiets natuurlijk een stuk minder op praktisch gebruik gericht, er is niet zoveel bagagecapaciteit en verkeersremmers en drempels moet je rustig nemen. Ook een rijstijl waarbij je stoep op, stoep af gaat met de fiets is minder geschikt...'

Het is natuurlijk de vraag of iedere willekeurige velomobilist eenzelfde rijstijl erop na houdt, maar als je op zoek bent naar een pure snelle fiets kun je zeker eens in de Snoek proef gaan fietsen. Het prototype is snel op maat te krijgen voor geïnteresseerde rijders.

Een eerder stuk op Recumbent.news gaf in september al een behoorlijk enthousiast verhaal over de ontwikkeling en de snelheid van de fiets. Wij hadden de fiets ook al eerder in het nieuws zoals hier in augustus.

Kenmerken

De fiets laat op de pagina op velomobiel.nl al een groot verschil in frontaal oppervlak zien. Dat geeft al een redelijk goede indicatie of een fiets minder luchtweerstand heeft. Heel bijzonder om in het ontwerp terug te zien dat er toch nog ruimte is te vinden om een fiets zoals de quest xs toch nog een nog compacter oppervlak te geven.

Op de foto's van de Snoek is te zien dat de fiets erg laag boven de weg ligt, echter dat doet volgens de bouwers niet af aan het praktisch gebruik. Sterker nog in de vergelijking met de DF die afgelopen weken is gedaan was het de DF die eerder de grond raakte met de voetbulten die onder de fiets zitten.

Wat wel duidelijk op te merken valt is de draaicirkel, die is bij pure snelle velomobielen met dichte wielkasten vaak groot en dat is hier ook aanwezig.
Ook handig bij het racen is dat er een groot 28 inch achterwiel wordt gebruikt waar veel modellen snelle banden voor beschikbaar zijn.

Racekap

Op dit moment is een racekap nog in ontwikkeling, tot nu toe wordt een schuimdeksel gebruikt, desondanks was vanuit een van de eerste testen al voorzichtig afgeleid dat de luchtweerstand van een type Snoek met schuimkap hetzelfde is als een DF met racekap en kappen over de wielkasten. Als de racekap klaar is zou de fiets mogelijk nog efficienter worden.

Eerste fiets uitgeleverd

Deze week is de eerste prototype van de Snoek uitgeleend voor metingen. Tot nu toe wordt rekening gehouden dat de fiets gebruikt kan worden door mensen tot ongeveer 1,78 maar proeffietsen geeft uiteraard het beste resultaat.

Prijs

De prijs ligt uiteraard afhankelijk van de gekozen opbouw in de richting van 9.000 euro, er zijn bij velomobiel.nl al 20 fietsen die van dit type in bestelling staan.

Reacties

WimH op vr 27 nov 2020 om 10:08

Schitterende fiets en er is nu dus ook een foto om te bewijzen dat ik samen met de Snoek een mooie LOL-tocht heb gereden.

Die DF is namelijk van mij ;-)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.