Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Curieuze fietsen, app, soms humor, ligfietzun, schaaropening, trapautoraces, toertocht(en), Franstalig, Laidback Bike Report.

Curieuze fietsen

In dit filmpje (fb) zie je een aantal fietsen die het niet gehaald hebben als gebruiksvoorwerp. Er wordt gestart met een deelbare fiets die zowel als heren- als damesfiets gebruikt kan worden. Daarna volgt er een stoet van fietsachtige, met ook een dikke band trike of is het een fiets met zijspan.

Appje

Nadat Google en Apple hun besturingssysteem aangepast hebben voor de, in Nederland nog toekomstige, corona-app, bedacht iemand dat dat ook iets voor de NVHPV zou zijn.
Deze app waarschuwt als er een andere ligfietser in de buurt is. En, als dat waar is, kan het ontzettend handig zijn om andere liggers te ontmoeten (zou ook dating kunnen zijn). De ene ligger wil niet dat STRAVA e.d. altijd weten waar hij of zij zich bevindt, terwijl een andere in een ver buitenland het hoopvol vindt om makkelijk in contact kan komen met een andere ligger bij pech onderweg…
Let op: volgens deze ligger, dat kunnen we wel verklappen, gaat de NVHPV de data verkopen om extra inkomsten te genereren. Hoewel dit best aangenaam klinkt, zullen mensen met wat last van achtervolgingswaan dit volstrekte waanzin vinden.
De foto in het vrijdagberichtmozaïek is van Bas de Meijer en komt uit dit (!) pré-app datingtijdperk.

Humor, soms

Sommige ontwerpers hebben humor bij het aanleg van fietspaden. Bekijk alleen al deze foto (fb)!

Maar sommige hebben zich eerst wat moed ingedronken, en zijn dapper begonnen met het fietspad in te tekenen.
Bij de Helperzoomtunnel in stad Groningen dachten ze dat de kruising daarbij even gevaarlijk voor fietsers moest zijn als de nu, gelukkig opgeheven, levensgevaarlijke kruising met spoorwegovergang bij de Esperantostraat. Stel je een rotonde voor (wat het absoluut niet is, want dan zou je die ook rechtsom kunnen nemen): je wilt rechtdoor of rechtsaf (de tunnel in) vanaf een heel mooi breed fietspad vanuit het zuiden dan moet je drie keer voorrang verlenen om op de gewenste plek te komen. De situatie ter plekke is in Google Maps nog niet bijgewerkt.
Het zal wel wennen, denken de experts…
De Fietsersbond had ook al beroep aangetekend tegen de omgevingsvergunning voor de Helperzoomtunnel, en dit is ongegrond verklaard.

Ligfietzun

Een aantal jaren geleden was er een T-shirt te verkrijgen met als opschrift 'ligfietzun is leukerder'.
En Aad vroeg of dit T-shirt nog ergens te koop was. Of hij dan een scan of foto van de afbeelding kon krijgen, zodat hij met toestemming van de maker, Theo van Andel, weer een nieuw T-shirt kan laten maken, nu in de maat van Aad.
De scan is inmiddels klaar, zie ook het vrijdagberichtmozaïek.
Leuk weetje, Theo schreef de tekst met zijn niet schrijfhand om het handschrift zo kinderlijk te laten lijken.

Schaaropening

Tristan heeft met behulp van waterdichte PUL een fraai omhulsel gemaakt voor zijn trike (fb). De instap gaat gemakkelijk omdat het bovendeel naar boven scharniert.

Trapautorace

In Ringwood, Groot Brittannië, vonden in 2018 Formule 1 races plaats met zelfgebouwde trapauto's.

Toertocht(en)

  • Zaterdag vindt de maandelijkse toertocht plaats in Twente georganiseerd door de ligfietsclub Mooi Twente. De start is om 10 uur bij hotel Hof van Twente, Goorsestaat 25 in Hengevelde.
  • Die andere, roeifiets, toertocht gaat dit jaar niet door! Zie RowingBike.com.

Franstalig

'Ontdek dit ongewone voertuig, noch fiets, noch auto, die veel aanhangers heeft in Noord Finistère, hier is de velomobiel.' Ondertiteling is aanwezig, maar wel in het Frans.

Laidback Bike Report

Gary Solomon interviewt John Williams en Neil Hood (Velo-Ad). En Ron Blackman van Easy Street Recumbents in Texas.

Reacties

mikok op vr 19 jun 2020 om 18:08

> Hoewel dit best aangenaam klinkt, zullen mensen met wat last van achtervolgingswaan dit volstrekte waanzin vinden.

Een kinderlijk simplistische gedachte. https://www.youtube.com/watch?v=7dWUrmQrCSE

BertRook op vr 19 jun 2020 om 19:12

Ligfietzun is leukerder.. mijn vrouw heeft van mijn T-shirt, nadat het niet meer okselfris te krijgen was, een quilt gemaakt waar ik nu ik thuis moet werken de hele dag naar kan kijken (zie "wandkleedje" bij de reacties op de facebookpagina). Onze kleindochter (3) onderschrijft de uitspraak: in de goede oude tijd toen we nog naar kantoor konden stond ze mij 's avonds op te wachten om zich dan als een koningin de laatste 100 meter naar huis te laten rijden op mijn Greenmachine.

CV op zo 21 jun 2020 om 10:27

Nadat Google en Apple hun besturingssysteem aangepast hebben voor de, in Nederland nog toekomstige, corona-app
"Nadat Google en Apple hun besturingssysteem hebben aangepast om totalitaire regimes tegemoet te komen onder het mom van Corona-1984 apps [...]"

Fixed!

HvdK op vr 03 jul 2020 om 18:41

"Hoewel dit best aangenaam klinkt, zullen mensen met wat last van achtervolgingswaan dit volstrekte waanzin vinden."


Ik ben het met mikok* hierboven eens. Denk dat de scribent van dit stukje zich beter bij het ligfietswerk kan houden, dan in wezen politieke uitspraken te doen. Valt hier misschien goed gezien het regel- nee overmatig gebruik van FaecesBoek, maar voorsorteren op een totalitaire staat lijkt mij niet in de haak.


Ongetwijfeld heeft de schrijver niets te verbergen totdat de overheid of een grote internationale cooperatie de spelregels verandert; wij worden daarbij niet geconsulteerd.


Ben als historicus zeer geïnteresseerd in China, maar dat waanzinvoorbeeld wens ik niet te volgen.


Beste mikok, bedankt voor het filmpje.
Rop Gongrijp snapte het in 2007 ook al.

HvdK op vr 03 jul 2020 om 18:44

Prima dat attenderen op het Laidback Bike Report! De lol spat er altijd vanaf! Dank daarvoor!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.