Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Veilig, ritjes, afstand, Glyde 2, Quest 3, Spezi, klassiek, stunts, uitdaging, virus, agressief, Velotrike, UCI, tot slot

Veilig rijden

Ritjes

Social distancing

In Australië doen de velomobielrijders al jaren aan social distancing (fb).
Maar wat is dat voor een velomobiel? Zie ons volgende onderwerp!

Glyde 2

Ja, het is de Glyde 2 (fb). Het is ons een beetje ontgaan, maar september vorig jaar schreef Domes al over het prototype.

Quest 3

Er zijn foto's van de, positieve, plug van de Quest 3.0 (fb). Hiervan wordt na veel schuren een negatief gemaakt.

Spezi dit weekend

Op 25 en 26 april, dit weekend, vindt de allereerste virtuele Spezi van de eeuw plaats! Deze kan tot eind mei bekeken worden. Alleen de lezingen, over het algemeen in het Engels, kan je alleen dit weekend zien!

Dit jaar vindt er helaas geen fysieke Spezi plaats! De in augustus geplande vervangende datum moet jammer genoeg ook wijken voor het coronavirus.

'Klassieke driewielers'

Verwacht geen gladgestreken velomobielen, maar eerder een eeuw oude vormen. Schitterend gebouwde driewielers ('Nederlands'), zoals ze te zien waren vorig jaar september in Teuvala (Finland).
Zie ook de schone slaapster (Kinneri) in ons oudere vrijdagbericht.

Stuntrijden

Je zou denken dat vrijwel iedere 10-jarige wel op twee wielen kan fietsen, maar dit doen de meesten hem niet na, ongeacht welke leeftijd ze hebben.

Uitdaging

Ook bij Global Cycling Network (GCN) moeten ze in deze tijden wat verzinnen om iedereen gezond te houden. Dus hebben ze een mooie uitdaging voor hun medewerkers verzonnen, die deze thuis zelf kunnen uitvoeren en vastleggen, zonder met iemand anders in contact te hoeven komen. Na het zien van deze bijdrage is onze vraag aan jullie: hoe snel kan jij je band verwisselen?

Fietsvirus

Terwijl de covid-19, hopelijk, afvlakt, piekt het fietsen. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn van de regering van New South Wales (NSW) in Australië. Want deze regering heeft, volgens de Manly Warringah Cycling Club (fb), er alles aangedaan om het fietsen te ontmoedigen.
Maar met covid keren de mensen het openbaar vervoer de rug toe, en omdat kinderen beweging nodig hebben, is het bij fietsenmakers en fietswinkels nog nooit zo druk geweest met het onderhoud en verkoop van fietsen.
Het was echt een onbedoeld gevolg van het virus, nu gevolgd wordt door een aangenaam virus: het fietsvirus.

Dat het ook anders kan, laten ze in het Italiaanse Milaan zien, de toch wel auto-minded thuishaven van o.a. Fiat.

Agressieve trike

Op Facebook kwamen we deze agressief ogende trike tegen. Zo te zien is de stroomlijn zelf ontworpen en gemaakt, dus sowieso respect voor de maker (fb). Alleen vragen we ons af, of zo'n (mini-)bull bar voorop echt functioneel is. Aerodynamisch lever je er in elk geval weer voor in.

Velotrike

Een andere zelfbouw is deze Velotrike (fb). De maker hiervan heeft op het eerste gezicht goed opgelet bij het bekijken van een Alleweder. Hoe dan ook, verdient ook hij zeker onze respect!

Alles verandert, behalve de UCI

Waarom de ontwikkeling van de fiets al decennia lang min of meer stil staat, is bij de meeste ligfietsers waarschijnlijk wel bekend. Voor wie het nog niet weet, legt Jan het toch nog een keer uit, en... meent hij een kleine eerste verandering te zien. Laten we hopen dat hij dit goed inschat!

Tot slot

...had Arnold het helemaal goed gezien, en was de oplossing van ons beeldraadseltje A Race in the Park in Meppen. Voor hem dus de eeuwige roem! Volgende maand maken we het (hopelijk) iets moeilijker.
We hebben intussen ook al van een aantal lezers bruikbaar materiaal gekregen, dus voorlopig zijn jullie nog niet van de raadseltjes af. Toch zijn jullie foto's nog altijd van harte welkom, zodat we er ook de nodige (geografische) variatie in kunnen houden.

We hebben een foto binnengekregen… waarbij het niet echt duidelijk waar deze gemaakt is, maar we kregen van Rederik (bedankt!) te horen dat het bij IJmuiden is. We geloven hem op zijn woord!

Reacties

WimH op vr 24 apr 2020 om 18:23

Stuntrijden --> familie van Hayco?

RAPT0065 op za 25 apr 2020 om 19:24

Velotrike?! Er is ook nog steeds een prototype van de RaptoTrike: https://youtu.be/GEOGr3oy3H4
Hoe zou het daarmee zijn. \(^o^)/

RAPT0065 op za 25 apr 2020 om 19:35

Nóg een koelkast-project:
https://youtu.be/nyVb9cZRD1E

Een geweldig ontwerp!

WimH op do 30 apr 2020 om 12:27

Dat laatste filmpje van Joris. Echt geweldig.

Ik ken veel ligfietsen, maar de vouwversie van de Baron was ik nog niet eerder tegengekomen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.