Ontwikkeling nieuwe fiets door Elan Human power

Gepubliceerd op

Twee inmiddels zeer bekende ligfietsers gaan voor de nieuwe wedstrijden op Battle mountain tijdens het WHPSC (World Human Powered Speed Challenge) met een nieuwe fiets de strijd aan met andere teams. Er wordt gereden door Matthias König en Ellen van Vugt.

Elan Human Power Team

Hans is bezig met een nieuwe recordfiets. Op hun pagina staan inmiddels al paar berichten over het maken van de mal deel 1, deel 2 en deel 3.
En over de voortgang van het project wordt regelmatig gepubliceerd.

De fiets

De fiets is ontworpen door Todd Reichert * van Aerovelo, die ook de inmiddels bekende ETA recordfiets heeft ontworpen. Een interessant stuk is hierover op de site humanpowerteam.com geschreven.

De rijders

Beide rijders zijn al meerdere keren in het nieuws geweest op ligfiets.net, zoals hier in 2018 over Matthias die zijn eerste meters maakt in zijn gestroomlijnde fiets. En in 2018 ook een bericht over beide rijders die al deelnamen aan de wedstrijden op Battle mountain.
Ellen heeft als supersnelle vrouw ook regelmatig vele mannen achter zich gelaten.
* in de oorspronkelijke tekst stond dat Calvin Moes de ontwerper van de ETA was (niet juist). Oorspronkelijk is de ETA gebouwd op de universiteit van Toronto. Calvin, heeft wel meegebouwd aan, en geracet met, de ETA. Correcties door Jun Nogami, waarvoor dank.

Reacties

G op vr 28 feb 2020 om 10:13

Super! En wat een contrast met het Delftse team :D


Een vernieuwde (verbeterde?) en kleinere versie van de ETA, icm de ervaring en het vermogen van Matthias. Ben zéér benieuwd waar dat toe leidt.


Succes!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.