Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Analyse, delen, inpakken, 3D, voorrang, klimmetje, gestolen, agenda, tot slot

Fietsstad 2020

Welke gemeente de titel Fietsstad 2020 in de wacht sleept, zal pas op 28 februari bekend worden. De Fietsersbond heeft wel al de nodige informatie uit de enquête, waarmee de titelhouder wordt bepaald kunnen halen. Zo is o.a. duidelijk geworden dat het aantal fietsparkeerplekken in diverse gemeenten duidelijk te kort schiet.

Deelfiets

In Antwerpen is het deelfietsproject Velo in 8,5 jaar tijd flink gegroeid. Momenteel staan, verdeeld op 305 stations, zo'n 4200 fietsen te leen bij deze dienst. Velo gaat zich nu ook richten op het woon-werk-verkeer, waarmee weer een wapen, in het gevecht tegen de verkeersdrukte in en om Antwerpen, beschikbaar komt.

Inladen

Dat de auto helemaal laten staan in de VS voor de meesten nog een brug te ver is, moge duidelijk zijn. Voor een deel begrijpelijk, als je bedenkt dat de te overbruggen afstanden vaak (stukken) groter zijn dan hier in onze contreien. Laid Back Mickey demonstreert daarom op YouTube, hoe je je trike het gemakkelijkste achterin je auto krijgt. Zou hij ook nog tips hebben voor als je een hier in Europa meer gangbaar stadsautootje hebt...?

Uitbreiding m.b.v. 3D printer

Waar anderen een aquarium of een modelspoor hebben, heeft Axel sinds een paar maanden een 3D-printer: 'Männerspielzeug', zoals hij het zelf noemt. Maar intussen maakt hij met dit speelgoed wel interessante add-ons voor zijn Milan, zoals bijvoorbeeld een Nacaduct of een armsteun met geïntegreerde bidonhouder (fb). De geprinte vorm van de Nacaduct zal binnenkort als mal voor een carbonversie (fb) gaan dienen, om zo nog eens gewicht te besparen.

Rotonde

Nog niet zo heel lang geleden hadden we het ook al eens over voorrang voor fietsers op rotondes. We komen er met fiets- en verkeersveiligheidsexpert Hans Godefrooij nog eens op terug.

Klimmen

Paul laat, zo'n 50 km ten zuiden van Sydney, in Australië zien, dat je met een ligfiets best kunt klimmen. Als tenminste de rook wat opgetrokken is, zodat je weer lucht krijgt...

Diefstal

Afgelopen dinsdag werd in Diemen de vrij zeldzame fiets (fb) van Robert gestolen. Laten we allemaal ogen en oren goed open houden,en niet alleen voor de appeltaart. Want of de fiets op een andere manier terug gevonden wordt, valt helaas te betwijfelen, al ligt dat blijkbaar nogal genuanceerd...

Tochten

Is het fietsseizoen al officieel geopend? Ja...??? Nee...???
Hoe dan ook, er worden her en der weer de nodige plannen voor (tour)tochten gesmeed. Voor liefhebbers van de roeifiets staat bijvoorbeeld op 20 juni een mooie tocht door westelijk Noord-Brabant, Zuid Holland en Zeeland gepland.
Ook elders in het land zijn er al plannen in een vergevorderd stadium, en worden soms zelfs al op veel kortere termijn tot uitvoer gebracht. Zo is er volgende week de Noordelijke VelomobielTocht (die trouwens niet helemaal exclusief voor velomobielen is, maar je moet op een open ligger wel kunnen doortrappen!) en staat op dezelfde dag een zuidelijke variant, genaamd de Vennenroute, van de Grensrijders op het programma.
Maar eerst, dit weekend: de Winter-Fiets-Elfstedentocht, live te volgen via YouTube.

Tot slot

...nog een mooi stukje huisvlijt, dat we op YouTube tegenkwamen. Het ziet ernaar uit, dat hier een hoop plezier aan valt te beleven!

Reacties

liggerzutphen op vr 31 jan 2020 om 14:12

Tochten???

Elke eerste zondag van de maand rijdt LOL een tocht. vermeldenswaardig, toch(t)??

Burley1979 op za 01 feb 2020 om 09:18

Met 9 km/h op een 4% helling volgens veloviewer is niet heel spectaculair. Dat kan je met elke ligfiets. Daarbij als je de hoogte profielen bekijkt van diverse zogenaamde klimmers dan zie je bijna altijd dat ze beginnen met een afdaling zodat je al snelheid hebt.

Bobslee op za 01 feb 2020 om 16:33

Als je goed naar het percentage kijkt in het filmpje zie je dat het een helling van 14 tot 15% is, en dat geeft een heel andere uitkomst op veloviewer waarschijnlijk... Als ik met mijn racefiets klim gaat het echt niet veel sneller op een dergelijke helling, we zijn per slot van rekening niet allemaal profs........En met een 40 kilo zware Quattrovelo ga ik op een dergelijke helling max. 6 km/u, maar ja, ik ben ook wel een beetje een watje natuurlijk..........

Oliver op zo 02 feb 2020 om 00:06

Djuu... Casper, je hebt helemaal gelijk. Ik heb jullie tocht in de agenda helemaal over het hoofd gezien. Mea Culpa!
Veel plezier straks!

liggerzutphen op zo 02 feb 2020 om 20:13

Geen punt, volgende maand gewoon wel vermelden :)

Er waren weer twee nieuwe deelnemers bij!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.