Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Trisled, intimideren, Schipholterrein, kettingslang, gestroomlijnde bochten, warmte, trainingsweekend, ingehaald, groene draak, Appelflappentocht, verhuizing

Nieuw model Trisled

De ontwikkeling van het nieuwe model van Trisled, Aquila3, heeft zo'n 1½ jaar langer geduurd en honderden werkuren meer gekost dan oorspronkelijk gepland, maar gisteren rolde dan toch het eerste model uit de fabriek. De komende tijd wil Trisled meer details over de Aquila3 bekend maken, aldus hun bericht op Facebook.

Intimiderende fietsers

Het is druk op het fietspad, en de snelle en gehaaste fietser kunnen intimiderend overkomen!
Als je een tikje op het dak van auto geeft omdat de automobilist je net gesneden hebt, kan deze automobilist heel boos worden. Ook die automobilist zit namelijk in de stress vanwege al die links en rechts passerende fietsers (werkt verwarrend), buiten dat je natuurlijk zijn persoonlijk eigendom hebt aangeraakt.
Ook snelle fietsers kunnen van schrik boos reageren op een klein foutje van een minder snelle fietser.

Geen van ons is zonder fouten, maar je geeft ze toch geen vrijheid bij slecht gedrag:

Fietsers op het snelfietspad, het RijnWaalpad, zijn, voorlopig, hun voorrang kwijtgeraakt… omdat er nogal wat bijna-ongelukken en kleine aanrijdingen zijn gebeurd. Slecht en onveilig gedrag van automobilisten wordt hiermee ‘beloond’. Als er nu een ongeluk gebeurt, is het zo goed als zeker de schuld van de fietser, want geen voorrang verleend…

Slimme snelfietsroute

Nog nergens anders ter wereld is er een vliegveld ontsloten via zo’n slimme fietsroute.
BAM Infra Nederland en Koninklijke Gazelle hebben de handen ineen geslagen voor een zogenaamde ‘smart snelfietsroute’, rondom Schiphol, die digitaal contact maakt met fietsen en zo allerlei extra’s biedt. Dus ‘Ruim baan voor de speedbike’.
Onderdeel van de aanpak is het verbeteren van de fietsinfrastructuur op het Schipholterrein. Daarnaast is er daarbij een digitale wisselwerking tussen fiets (=speedbike) en snelfietsroute, namelijk met Internet Of Things (IOT).
Hopelijk profiteren de niet speedbikes ook van de nieuwe infrastructuur.

Kettingslang

De kettingbeschermer bestaat uit een kunststof slang die je om de ketting klikt. Bij montage moet je hem op maat knippen en drie 3 cm overlap houden. Die overlap lijm je vast met de meegeleverde secondelijm.
Hoewel TestKees sceptisch was over deze kettingbeschermer, is deze echter goed bevallen.
Wij, als ligfietsers, hebben natuurlijk al ervaring met de kettingbuis.

Bochten met extra stroomlijn

De DF heeft open wielkasten, en als je sneller wilt zijn zal je deze moeten afdichten met wielbroeken (wheelpants). Maar ja, dan is de wieluitslag beperkter, en kan je een aantal bochten niet meer in één keer halen.
Sandiway kijkt of het overkomelijk is om met die wielbroeken rond te rijden.

Afvoeren warmte

Sandiway ergert zich aan zijn warme rug (in de DF), en doet een aantal metingen om het bewijs aan zijn zijde te krijgen dat het beter kan. Hij waarschuwt er wel voor dat dit een geeky (nerdachtig) materie (fb) is.
Hij heeft in zijn zitje gaten geboord voor ventilatoren, welke lucht verkrijgen via een slang naar de luchtinvoer, zelf zittend op een Ventisit kussen.
In de commentaren wordt hij er op gewezen dat hij het ook had kunnen accepteren, i.p.v. je er aan ergeren.

Trainingsweekend

Zaterdag is de roll-out plaats van het Human Power Team 9.
Afgelopen weekend is er al druk getraind. 'Huisfotograaf' Bas heeft daar weer mooie foto's van gemaakt.

Ingehaald

Bram reed over een stevige bobbel, en werd even later ingehaald (fb)! (Let ook even op het grapje over het woord 'tegenliggers')

Groene draak

Five green dragons making such a roar,One danced away and then there were four,
Four green dragons dancing 'round a tree,
One danced away and then there were three,
Three green dragons dancin' round you
One danced away and then there were two,
Two green dragons dancing in the sun
One danced away and then there was one,
One green dragon having lots of fun!She met a green recumbent in the midday sun!

Appelflappentocht

Open (!) liggers worden uitgenodigd om mee te doen met Tweede LOL Appelflappentocht op zondag 29 september.
Zet deze datum ook in jullie agenda!

Verhuizing

Elan Ligfietsen gaat binnen afzienbare tijd verhuizen. Dat doen ze niet in hun eentje, maar met het hele Dutch Bicycle Centre (DBC).
Men blijft in Nijmegen, maar verlaat, min of meer noodgedwongen, de huidige locatie in het Honigcomplex, zo valt op Facebook te lezen. De nieuwe locatie is gevonden in een voormalige autoshowroom aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen, vlakbij stadspark De Goffert. Eén van de voordelen van de verhuizing is, dat DBC in een wat ruimer jasje komt te zitten, waardoor men zich voorlopig geen zorgen om ruimtegebrek hoeft te maken.
  Mogelijk komen er de komende weken wat minder redactionele bijdragen op Ligfiets.net dan u gewend bent, daar driekwart van de redactie op vakantie is…

  Reacties

  TeJayLigFts op za 27 jul 2019 om 08:22

  Een foute opmerking weggehaald bij Intimiderende fietsers: 'ook al regels overtredend' is vervangen door 'werkt verwarrend'.
  Fietsers mogen links en rechts inhalen, Artikel 11. 3 'Fietsers dienen elkaar links in te halen; zij mogen andere bestuurders rechts inhalen.'
  Met dank aan Coen voor de correctie.

  MichielAdriaan op zo 28 jul 2019 om 20:11

  Deze DF-rijder heeft een simpel en efficient alternatief om het lichaam koel te houden bij extreem heet weer: een kunststof koelelement met bevroren vloeistof uit de diepvries.
  Gewikkeld in een microvezel doekje om het condensvocht op te nemen. Daar rijd ik mee op mijn buik (de maagstreek heeft een goede doorbloeding u.c.?).

  HvdK op zo 11 aug 2019 om 02:52

  We hebben een autosnelweg en dus ook een fietssnelweg. Waarom toch dat rare "route" Een route is de beschrijving van een bepaalde manier om van A naar B te komen. Je rijdt op een weg en je volgt een route. Sommige mensen hebben veel verstand van fietsen en computers maar zijn taalniksnutten.


  Bovendien is een fietssnelweg ook bruikbaar voor snelle fietsers. Het woord snelfietsroute suggereert dat het alleen voor snelfietsen zou zijn. Het woord snelfiets op zich is heel fraai, overigens.


  Hmmm, over computers gesproken. Het "Internet of Things (IoT)*" is helemaal niet zo fijn, want het draagt weer bij aan de vergemakzuchtering van de mens. Niet meer nadenken op de fiets volgt het te beroerd zijn om een lichtknopje te gebruiken op en/of het ecologisch onverantwoord alvast van te voren het huis warm draaien in de winter via de slimfoon.
  Treurige sukkels moeten we worden, met straks een gehackte snelfietsroute
  * Let even op de kleine letter van het woord "of"

  HvdK op zo 11 aug 2019 om 02:53

  Prettige vacantie toegewenst aan de redactie.
  U verdient het!
  Vriendelijke Groeten!

  Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.