Winter is coming

Gepubliceerd op

Op het blog van Wim Schermer lazen we interessant nieuws. Als een van de wintertips schrijft Wim dat de nieuwe lexan windgeleiders een welkome aanvulling kunnen zijn.

Bij navraag geeft Wim aan: "Ik gebruik de geleiders zelf al heel lang zonder problemen. Ze zijn stevig, slijtvast en kunnen tegen een stootje. Het geleiden van wind gebeurt op natuurlijke manier zonder dat er veel vocht in de fiets komt omdat je de voetgaten helemaal hebt afgesloten. Het werkt beter dan de volledige afsluiting van voetgaten met kappen of stukken textielachtig materiaal. De geleiding heeft mogelijk ook een goed stroomlijneffect omdat er minder werveling van lucht is. Je benen hebben een stuk minder kou. Er is in de winter wel behoefte aan een betere isolatie van de velomobielen en de mogelijkheid om voor deze nieuwe windgeleiders te kiezen lijkt dus welkom! "

Verder is er nog een stukje uitleg vanuit velomobielonderdelen.nl over de nieuwe windgeleiders: "

Voetengaten voorzien van Lexan windgeleiders

Er zijn meerdere manieren om in de winter de koude wind uit de voetengaten te houden. Daarvoor is in de webwinkel van Velomobielonderdelen Lycra te koop. Ook siliconenrubber doet het prima. Met al die vormen van afdichting van de voetengaten wordt het soms wel vochtig en klam in de fiets. Wim Schermer rijdt nu drie jaar, zomer en winter, met speciaal gevormde Lexan windgeleiders aan de voorkant van de voetengaten van zijn Quest.

De windgeleiders houden zo'n 90% van de wind uit de voetengaten. Dat levert wat meer snelheid op en vooral nog enige luchttoevoer. Samen met de goede luchtafvoer aan de achterzijde van de racekap, wordt de vochtige warme lucht afgevoerd. Dat is heel comfortabel en voorkomt ook effectief dat vizieren van racekappen aan de binnenzijde beslaan. Ook zonder racekap wordt de koude luchtstroom door de fiets in de wind zeer sterk verminderd.

Deze geleiders zijn licht en onverwoestbaar, ze overleven vele harde aanrakingen met stenen drempels moeiteloos. Je plakt ze met 5 cm brede PVC tape in een minuut om je voetengaten, heerlijk. Voordeel is ook dat je zonder probleem achteruit kunt "flintstonen" (met je voeten door de trapgaten je fiets voor- of achteruit bewegen Red.).

U kunt de artikelen vinden op de velomobielonderdelen webshop

Reacties

WimH op do 29 nov 2018 om 20:22

Er is niets nieuws onder de zon.

Lorenz heeft hier 5 jaar geleden al een erg mooie versie voor bedacht en ontwikkeld.

http://rastamango.blogspot.com/2013/09/creatief-met-wc-bhs.html

Ook een stukje goedkoper ;-)

Rvh op wo 16 jan 2019 om 17:23

Goedkoper is betrekkelijk. Als je die dingen steeds moet vervangen als je weer een keertje over een verkeersdrempel bent gereden is goedkoop toch uiteindelijk duurkoop.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.