A Race in the Park en Cycle Vision gaan samenwerken

Gepubliceerd op

Op 29 en 30 juni 2019 vindt in Racepark Meppen, vlak over de grens bij Emmen, de tweede editie van A Race in the Park plaats. Net als Cycle Vision is dit een meerdaags evenement voor alternatieve fietsen waarbij sportiviteit en een gezellig treffen hand-in-hand gaan. De uitgestoken hand om samen te werken hebben wij aangenomen, en voor de komende jaren is het de bedoeling dat er beurtelings een A Race in the Park / Cycle Vision in Duitsland en een Cycle Vision / A Race in the Park in Nederland gaat plaatsvinden.

Het begon met een mailtje van de gebroeders Bentlage, de organisatoren van A Race in the Park, met de vraag of het OK was om het laatste weekeinde van juni te reserveren bij Racepark Meppen. Op dat moment waren wij een uitweg aan het zoeken uit het probleem dat er in Amsterdam/Sloten flink verbouwd wordt, waardoor het kampeerveld rondom het velodrome gaat verdwijnen. Al gauw kwam het onderwerp op samenwerken, en van beide kanten werd hier enthousiast op gereageerd. Tijdens een daaropvolgende bijeenkomst hebben we de elementen van samenwerking besproken. Elk van de evenementen zal zijn eigen karakter behouden. Bij A Race in de Park, met ondertitel 'das inklusive Radsportwochenende' ligt er een duidelijke nadruk op samenwerking met steppers, handbikers, roeifietsers, elliptigo's, etc. en zijn er twee speciale races waarbij alle rijders samen de baan op gaan. Cycle Vision daarentegen is aan het experimenteren geslagen met team-races en andere onderdelen die het leuker moeten maken voor het publiek om deel te nemen en te kijken. Het doel wat we nastreven is nagenoeg gelijk, en we zullen niet nalaten om succesvolle onderdelen van elkaar over te nemen. Qua financiën en aansprakelijkheid blijven de evenementen gescheiden.
Tevens zijn wij in Nederland van plan om in de jaren dat CycleVision naar Duitsland verhuist een extra ééndaagse ligfietspromotie activiteit te organiseren, vlak na de zomervakantie.

Hieronder volgt een persbericht dat onder de relevante media verspreid wordt. De kampeerboerderij die daarin genoemd wordt is Ferien-und Freizeithof Meutstege. Om de samenwerking te onderstrepen is het op precies hetzelfde moment op het Duitse velomobielforum gepubliceerd.

Persbericht

„A RACE IN THE PARK – das inklusive Radsportwochenende“ en CYCLE VISION slaan de handen ineen en organiseren tijdens het weekend van 29 en 30 juni 2019 een gezamenlijk evenement op Racepark Meppen, vlak over de grens bij Emmen.

Na de succesvolle première van A RACE IN THE PARK – das inklusive Radsportwochenende in 2017 was het niet moeilijk te beslissen om er een terugkerend evenement van te maken. Ligfietsers, steppers, handbikers, roetsers en verder alles wat wielen heeft en menselijk aangedreven is kunnen terecht op het snelle autoracecircuit om in een sportieve en gezellige sfeer de krachten met elkaar te meten. Het evenement is gericht op iedereen, jong of oud, met of zonder handicap, topsporter of beginner. Deze mix zorgt voor een ongedwongen sfeer die je alleen tijdens A RACE IN THE PARK / CYCLE VISION zult beleven. Het is letterlijk wielersport voor iedereen.

Bijzonder is dat dit jaar wordt samengewerkt met de organisatoren van het bekende Nederlandse ligfietsevenement CYCLE VISION, waarmee CYCLE VISION voor het eerst in zijn geschiedenis (vlak over de grens) in Duitsland wordt gehouden. Het is de bedoeling dat volgend jaar de rollen worden omgedraaid, zodat A RACE IN THE PARK en CYCLEVISION elkaar blijvend versterken en toonaangevend wordt in Europa.

De races voor de verschillende doelgroepen zijn verdeeld over twee dagen, en zo gerangschikt dat de verschillende categorieën om beurten starten zodat er voldoende tijd is voor rijders om tussen de wedstrijdonderdelen door te herstellen, naar andere wedstrijden te kijken en met anderen over de hobby te kletsen. De ligfietsraces maken hierbij deel uit van het Duitse kampioenschap (DLC), het Nederlandse kampioenschap (Zomercompetitie) en de internationale raceserie BeND. Tijdens de handbikerace en de stepraces (georganiseerd door de Duitse steppersvereniging DTRV) worden er vele rijders uit Duitsland en de BeNeLux landen verwacht. Deelname van Elliptigo’s, tweewielers waarop een loop-achtige beweging de wielen aandrijft, wordt momenteel onderzocht.

Een van de hoogtepunten van dit weekeinde zijn de twee inclusieve races. Hierbij gaan alle groepen deelnemers gezamenlijk van start, alle fiets-achtige vervoermiddelen zijn toegestaan, inclusief standaard racefietsen. De eerste race is prestatie gericht, de snelheden die behaald kunnen worden met de verschillende fietstypes wordt zo duidelijk en deelnemers richten zich op persoonlijke records. De tweede inclusieve race, genaamd InduS-Rekordfahrt, staat in het teken van het motto „samen zijn we sterk“. Het doel is om collectief een maximaal aantal kilometers in 45 minuten te rijden. Het maakt daarbij niet uit of je slechts een handjevol rondes bijdraagt in een rolstoel of tientallen ronden in een aerodynamische ligfiets. Plezier en saamhorigheid komen bij dit onderdeel op de eerste plaats.

Het weekeinde biedt niet alleen de mogelijkheid om races te rijden of te kijken. Er is ook een aantrekkelijk nevenprogramma gepland, waarbij je informatie kunt inwinnen bij verschillende verenigingen om te zien of bijvoorbeeld een ligfiets, step of handbike iets voor jou is. Ook hebben wij aan de kinderen gedacht: voor hen is er een kinderrace, een behendigheidsparcours, een springkussen en verdere attracties. Daarnaast is er een avondprogramma met een gezamenlijke BBQ op een nabijgelegen kampeerboerderij, waar ook de meeste deelnemers zullen overnachten. Deze combinatie van race-evenement en kampeerweekend maakt deelname extra laagdrempelig en maakt het aantrekkelijk om met het hele gezin te komen kijken en meedoen.
Met het gedetailleerde programma zijn de deelnemende verenigingen en clubs nog bezig. De datum kan in elk geval alvast in de agenda‘s worden gezet. Om op de hoogte te blijven kun je je via info@a-race-in-the-park.de op de mailinglijst laten zetten. De inschrijving opent in het voorjaar van 2019.

Reacties

twilwel op di 13 nov 2018 om 21:38

Dit lijkt me een hele goede stap.

A.C.B. op di 13 nov 2018 om 22:31

maak er een extra lang weekend van met een bezoek voor of na de race in de park aan het pretpark (loop afstand )dan lijkt het op een mini vakantie

Aiko op di 13 nov 2018 om 22:37

Als het nog steeds alleen racen (kijken) is, zie ik mijzelf het niet bezoeken. Dat is de reden waarom ik Cycle Vision ondertussen al behoorlijk wat jaren niet bezocht heb. Dan ga ik liever zelf een mooie tocht maken.

A.C.B. op di 13 nov 2018 om 22:52

Aiko het is misschien ook leuk om de neven activiteiten te bezoeken toertocht naar meppen met een barbecue een overnachting in de kampeer boerderij een goed ontbijt en een toertocht terug naar huis is een optie Utrecht meppen +/- 200 km

lighans op wo 14 nov 2018 om 15:05

Ik denk dat het een goed idee is. Je hebt natuurlijk het ontbreken van Sloten als plek. Dus er is iets anders gezocht.

Het is alleen zo'n kolere end weg van mijn woonplaats. Dus hoe ga ik er heen? Is het voor mezelf okay om me in de auto/trein erheen te begeven? Gaat mijn gezin dat hele end mee?

Ach, ik heb nog even om te twijfelen en te dubben.

TeJayLigFts op wo 14 nov 2018 om 20:50

Even een opfrisser van de eerste aflevering van 'A Race in the Park uit 2017' (met een voorspelling).

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.