Battle Mountain 2018: het gaat beginnen

Gepubliceerd op

Op zaterdag en zondag komen de teams voor de Human Powered Speed Challenge binnendruppelen. Het is voor een aantal een weerzien, voor velen de eerste keer. Want wat dit jaar opvalt is dat er veel grote teams zijn. Het grootste team is, zoals min of meer gebruikelijk, het Human Power Team Delft en Amsterdam. Het Italiaanse Policumbent is eveneens met meer dan tien man aanwezig en Liverpool, Mexico en de universiteit van Annecy zijn niet veel kleiner. Zelfs team Elan is voor zijn doen ongekend groot met vier man sterk.

Toch valt het aantal rijders tegen. Dat komt mede omdat het team van Toronto nu met slechts twee rijders gaat rijden. Voorgaande jaren reed het hele team. Afwezig zijn ook Barbara Buatois en het team uit Australië. Het evenement verandert. Minder eigen rijders, meer studententeams. De sfeer is niet minder gezellig.

Zondagavond worden is de traditionele briefing, waarin iedereen zich voorstelt en waar vooral ook alle regels worden uitgelegd. Het is de officiële start van de wedstrijd. Maar in de dagen daarvoor wordt natuurlijk ook hard gewerkt. De Fransen zijn nog druk bezig met de Altair 6, hun nieuwste fiets. Ze zijn zelfs niet op tijd klaar voor de kwalificatie op maandagochtend. De fiets van Mike Burrows is nog niet eens in Battle Mountain.

Het Human Power Team kan relatief rustig aan doen. Zij lopen de fiets weer helemaal na en kunnen zondagochtend een paar oefeningen doen zodat iedereen weer weet wat die moet doen. In een uur zit het er op en kunnen ze nog even ontspannen. Ze lijken het best van allemaal voorbereid. Hopelijk resulteert het in een record.

Iedereen kijkt uit naar maandagochtend als de kwalificaties beginnen. Het weer lijkt mee te werken, alleen weet je het in Battle Mountain nooit. Het belooft hoe dan ook een mooie week te worden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.