Wheelylift

Gepubliceerd op

Via Facebook werd een video gedeeld die enorm populair werd. Na enig onderzoek hebben we wat meer gegevens gevonden van deze innovatieve manier om je trike gemakkelijk op een beperkte ruimte kwijt te kunnen.
De leverancier geeft aan dat je zonder enige krachtsinspanning een fiets op zou kunnen hangen.

Lichte bediening

De Trike Wheelylift is een aangepaste versie van de welbekende standaard Wheelylift, waarmee álle soorten fietsen zijn op te bergen, zolang die één voorwiel hebben. Zelfs delta trikes en tandems (incl. de Pino) kunnen er mee tegen de muur worden geparkeerd. De Wheelylift is zo eenvoudig in gebruik dat deze zelfs met één hand is te bedienen. Het werk wordt namelijk gedaan door een gasveer. Alles wat de gebruiker dient te doen is wat lichte sturing geven bij het omhoog en omlaag gaan.

Maia ontwikkeling voor opbergsysteem

Maia vond de Wheelylift al erg aantrekkelijk om fietsen op een kleine ruimte mee op te bergen.
Alleen met Tadpole trikes kon je er in de standaard uitvoering nog niet mee uit de voeten, aangezien die twéé voorwielen hebben.

De ontwikkelaars schrijven: "We hebben het geprobeerd met het achterwiel omhoog, maar dan slaat het tandblad tegen de grond met alle gevolgen van dien. Vandaar dat Maia en Wheelylift enthousiast de handen ineen hebben geslagen en een versie voor tadpole trikes hebben ontwikkeld. Deze werd als primeur op de Fiets & Wandelbeurs gepresenteerd.

Heel verassend werkt het feit dat (tadpole) trikes vrij lage ruimtevreters zijn, juist in het voordeel wanneer ze verticaal tegen een muur worden geparkeerd. Wanneer ook nog ingepast tussen kastjes, is het ruimtebeslag van de trike nagenoeg compleet verdwenen.
"

Wheelylift

De standaard Wheelylift is reeds 8 jaar op de markt en wordt naast particuliere aanschaf ook vaak toegepast in woningbouwprojecten. In de afgelopen 2 jaar is heeft het het mechaniek nog wat aanpassingen gehad, waardoor het nóg betrouwbaarder is.

Bestellen

De prijs van de Trike-Wheelylift inclusief de speciale bracket adapter is 249,00. Leverbaar vanaf begin april 2018. Bestellingen kunnen door te mailen naar leiden@maia.nl en via de Maia website.

De standaard Wheelylift kan besteld worden via de Wheelylift website, maar is bij Maia ook uit voorraad verkrijgbaar met mogelijkheid van een demo. Zo hebben een aantal klanten hun tweewielige (lig)fiets er al met succes opgeborgen. In de winkels van Maia zijn de liften ook te zien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.