Mooie spatborden

Gepubliceerd op

Gister verraste Ligfietsshop Tempelman met een mooie post op Facebook : "De Carbon spatborden passen nu ook op een tweewieler in dit geval een NAZCA Ligfietsen - recumbent bikes Gaucho 26". En dat lokte natuurlijk het schrijven van een bericht uit..Op de vraag over dit bijzondere product over de achtergrond, prijs en beoogde toepassing schrijft de ontwikkelaar Ligfietsshop Tempelman: "
Wanneer mensen iets mooi vinden, is er door de maker op de details gelet. Lelijke details maken mooie dingen minder mooi. En om jouw fiets mooier te maken hebben wij nu prachtige spatborden gemaakt. Standaard spatborden zijn nu eenmaal... standaard spatborden. Je hebt ze nodig, maar er wordt niet echt op uiterlijk gelet.
Ben je nu iemand die graag mooie dingen om zich heen heeft, kan dit storend zijn. Hier hebben we nu een einde aan gemaakt. Deze spatborden zijn niet alleen mooi van vorm, maar ook van materiaal. Het sterke en lichte carbon heeft een prachtige structuur, waarvan de hele fiets opknapt. De vorm zorgt ervoor dat je niet nat wordt bij harde regen, maar ook niet als je door plassen en modderpaden racet. Ze zijn ontworpen voor jarenlang zorgeloos rijplezier.

De spatborden wegen circa 275-350 gram (incl bevestiging) per stuk afhankelijk van de uitvoering. Ze zijn geschikt voor banden tot 55 mm. Ze zijn verkrijgbaar voor 20” en 26” wielen. Voor trikes zijn er speciale met een dichte binnenkant. Ze kosten euro 124,95 voor per stuk. De trike spatborden kosten euro 249,95 per set van 2


de link is ligfietsshop spatborden.
"

De spatborden waren al te zien op een driewieler bij het afgelopen WK / Cycle Vision, ook toen maakte het product indruk maar hebben we er nog geen apart nieuwsberichtje van gemaakt.

Reacties

G op vr 02 dec 2016 om 09:17

Ik vind ze helemaal niet mooi, maar dat lijkt niet tot de mogelijkheden te behoren?

MaartenSneep op vr 02 dec 2016 om 12:28

@ G.: Op de trike houden ze je droog, dat is wel een vereiste waar veel trike spatborden maar matig aan voldoen. Carbon kan ook fijn zijn, waarschijnlijk minder snel kapot dan standaard plastic. Ook lijkt het voorspatbord voldoende lang, en dat is nog wel eens een beperking van standaard spatborden. Over smaak valt eindeloos te twisten, ze lijken in elk geval functioneel.

tegenligger op vr 02 dec 2016 om 12:43

Ze zijn ontzettend steampunk. Zo in het zwart op een trike zijn ze erg cool juist.

Grunneger op ma 05 dec 2016 om 17:57

Voorste heeft nog wel iets, achterste niet mijn smaak. Ik houd liever die 250 euro in mijn zak en blijf nog even rijden met de SKS spatbordjes (of zonder).

Willem58 op za 17 dec 2016 om 15:31

Over smaak kun je niet twisten erg mooi en functioneel; juist de structuur van het carbon maakt ze ook "technisch mooi" zeg maar.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.