Nieuw uurrecord voor Matthias König

Gepubliceerd op

We hebben afgelopen week een bericht gemaakt over een uurrecord poging. Via Twitter zagen we een bericht dat het uurrecord ongestroomlijnd naar 57,6 kilometer is gebracht door Matthias Koenig met een ligfiets.

Eigenlijk is het oude record al heel oud, de UCI heeft uiteraard het uurrecord voor rechtop fietsen zorgvuldig uit de boeken gepoetst. Op Wikipedia is het record van Chris Boardman uit 1996 nog wel terug te vinden. 56,375 kilometer per uur. Eigenlijk speelt het al jaren dat de ligfietsers eigenlijk dat record graag willen breken. Dat is Matthias nu gelukt!
We hebben afbeeldingen op droplimits.com, en ook een verslag.

Op het velomobilforum staan ook nog wat gegevens en foto's.

Reacties

mattidertitan op zo 18 sep 2016 om 20:42

M5 rocks :-). Thanks to elan, race-Support, STAPS and of course M5 for Best Support. Check out droplimits.com for more Pictures.

nvanderwal op zo 18 sep 2016 om 23:47

Dat is nogal hard. Zeer knap!

Nyh op ma 19 sep 2016 om 09:58

Wow! Dubbel plus wow! Wat een super prestatie!

57.6 km/h! Petje af en een heel diepe buiging!

Theo_van_Soest op do 22 sep 2016 om 11:24

Het is blijkbaar heel lastig om met een echte ligfiets nog winst te halen ten opzichte van de fiets van Chris Boardman. Want deze ligfiets is behoorlijk extreem. Kon Matthias nog over het balhoofd heen kijken? (Of navigeerde hij op sterren? ;-) )

Nyh op do 22 sep 2016 om 13:52

De fiets is erg extreem maar het is prachtig dat een amateur zo op een ligfiets het record van de topper Chris Boardman verbeteren kan. En dat allemaal zonder speciale medicijnen voor het lichaam.

Wil je een wat praktischer ligfiets voor alledaags gebruik die zo hard kan dan neem je een velomobiel. Bij de laatste LEL reed ene Ymte Sijbrandij onder hele echte en veel beroerdere omstandigheden gemiddeld sneller dan de snelheid van dit record.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.