Deelname Ellen van Vugt onzeker bij Battle Mountain

Gepubliceerd op

Dankzij bureaucratie is deelname van Ellen van Vugt op Battle Mountain onzeker

Bij het bestellen van vliegtickets, bij airberlin., gaf Ellen haar meisjesnaam op, de naam waarmee ze bekend is in de sportwereld. Maar dat is niet de naam die op haar paspoort staat. Of het niet dezelfde persoon is.
En dat nadat ze op de Lausitzring getoond heeft dat ze een grote kandidaat is voor een nieuw snelheidsrecord voor vrouwen.
Natuurlijk is het mogelijk om een nieuw ticket aan te schaffen, maar op zo'n financiële tegenslag is niet gerekend.
Is het niet makkelijker om die ticket te annuleren, en een nieuwe te aan te vragen, airberlin.?

Zie ook de, voorlopige, lijst van deelnemers.

Foto: Bas de Meijer.

Reacties

nvanderwal op zo 21 aug 2016 om 19:20

Je kan toch tegen een kleine vergoeding de naamstelling van je ticket veranderen? Dit is een vergissing die veel voorkomt.

Roodpetje op ma 22 aug 2016 om 12:26

Het officiële persbericht:
Deelname recordhoudster Ellen van Vugt aan wedstrijd in Battle Mountain onzeker

Iedereen kijkt hooggespannen uit naar Ellen van Vugt's recordpogingen in Battle Mountain. Na het verbeteren van het laagland record afgelopen maand op de Lausitzring door Ellen van Vugt worden haar kansen hoog ingeschat voor het rijden een nieuw absoluut snelheidsrecord voor dames bij de komende wedstrijden in Battle Mountain. Nu is haar deelname aan de wedstrijden in Battle Mountain onzeker geworden.

Topsport is duur, dit geldt zeker voor teams die alles uit eigen zak betalen. Door een onduidelijke reservering met een topbonus Service Card van Air Berlin zit Ellen van Vugt nu met een vlieg ticket met een foutieve naam er op. Het corrigeren van de naam op de topbonus Service Card was zo geregeld. Het corrigeren van de naam op het vlieg ticket van Air Berlin lijkt ook na meerdere telefoontjes met Air Berlin niet mogelijk te zijn. Hiermee komt Ellen van Vugt's deelname in Battle Mountain op losse schroeven te staan.

Wat er er precies gebeurt? Ellen van Vugt verteld:
"Om voordelig de sportspullen naar Amerika te vervoeren wilde ik een topbonus Service Card van Air Berlin gebruiken. Dus heb ik zo'n kaart gekocht. Bij de registratie van de kaart heb ik mijn naam gebruikt zoals ik die overal gebruik: Ellen van Vugt. Ik heb niet gezien dat het noodzakelijk was om daar de gegevens zoals op mijn paspoort staan in te vullen. Toen ik vervolgens een ticket bij Air Berlin wilde aanschaffen met behulp van die kaart lukte dat niet. Als ik een ticket probeerde aan te schaffen met de paspoort gegevens dan werd de topbonus Service Card niet geaccepteerd. Zoals je misschien weet staat, ook bij een getrouwere Nederlandse vrouw, haar meisjes naam in het paspoort met als toevoeging E.V. van Vugt. Uiteindelijk heb ik toen het ticket via de topbonus Service Card aangeschaft met het idee dat ik de naam achteraf wel kon corrigeren. En dat bleek totaal onmogelijk te zijn. Kun je je dat voorstellen? 21ste eeuw, tijdperk van de computers maar even een naam corrigeren gaat niet!"

Ook Hans van Vugt, de organisator in het team, heeft zijn uiterste best gedaan:
"Ik heb meerdere keren gebeld, meer dan een uur aan de lijn gehangen en uiteindelijk nul op het rekest gekregen. We weten niet hoe we nu verder moeten gaan. Dit is een enorme financiële tegenslag voor het team. Het is niet zeker of we nu wel naar Battle Mountain kunnen afreizen."

mango34 op di 23 aug 2016 om 18:58

Misschien is het mogelijk om een nieuw paspoort aan te vragen?

Belle op zo 28 aug 2016 om 10:01

Beste Kees, je krijgt in Nederland als getrouwde vrouw geen paspoort met daarin alleen de naam van je man. Het is volstrekt onduidelijk wat je bij de aanvraag op tickets moet laten zetten. Tot nu toe is het bij mij goed gegaan met Voornamen Familienaam-Meisjesnaam maar het staat in het paspoort als Meisjesnaam e/v Familienaam. Zo'n schuine streep krijg je vaak niet eens ingevoerd.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.