Fietstelweek 2016

Gepubliceerd op

Ook dit jaar wordt weer een fietstelweek gehouden. Net zoals bij de bijdragen van 2015 is te lezen wordt velomobielrijders aangeraden om zich ook apart aan te melden om te voorkomen dat de snelle en lange verplaatsingen als ritten met auto of brommer worden aangemerkt. Download de app, deze start met meten op 19 september en stopt 25 september automatisch.

Meer informatie over de fietstelweek staat in het uitgebreide bericht.

Zo is er een actieve facebook pagina.

Vind je het leuk om mee te doen? Het initiatief gebruikt hash #heelNLteltmee en is te vinden via:
Apple Store: http://ow.ly/J8Sp30369Yq
Google Play Store: http://ow.ly/Oexw30369TL

Zulke metingen zijn natuurlijk sowieso belangrijk om te hebben maar worden soms waardevoller als er meerdere jaren data van beschikbaar zijn. Vorig jaar kwamen er al vrij snel conclusies naar buiten over opmerkelijke constateringen.

Reacties

Nyh op wo 17 aug 2016 om 16:02

Goed plan! Ik doe dit jaar mee.

NoStress op wo 17 aug 2016 om 20:03

Ik doe dit jaar ook weer mee. Hopelijk weer onder de optie van velomobiel.
Puntje van kritiek vid ik nu al dat de android versie op mijn samsung note 4 niet is uit te zetten. Dwz geen uitknop of/reageert niet op de back knop. Uitzetten als app kan wel gelukkig tot de actie daadwerkelijk start.
Als de de gps uitzet crashed de app. Zonder gps werkt hij niet en raakt in een loop.
Kortom een zwakke app. Net als vorig jaar. De data registreren deed hij vorig jaar wel vlekkeloos. Daar gaat het tenslotte om.
Alleen heb ik hem wel steeds uitgeschakeld als ik niet fiets. Anders is de accu in 3 uur leeg waar ik normaal bijna 2 dagen mee doe.
Ondanks mij kritiek die ik toch enthousiast mee.
De verzamelde data is waardevol en gebeurd veel te weinig. (fietsdata verzamelen dus)

nvanderwal op wo 17 aug 2016 om 23:13

Hoe meld ik me aan als velomobielrijder? Ik zie geen mailadres; in de reactie van 2015 staat dat je per mail aan kon geven dat je velomobielrijder bent.

En zit er een verbinding met de app van ring-ring? Die registreert mijn velomobielritten nl wel als fietsrit.

Nyh op do 18 aug 2016 om 09:47

Ik heb via de FAQ een mailtje gestuurd en kreeg daarop dit antwoord:
Beste Hans,Bedankt voor je interesse in de Nationale Fiets Telweek en leuk dat je dit jaar meerijdt. Vorig jaar is de registratie van het aantal gereden kilometers bij ligfietsers/ velomobiel rijders redelijk goed gegaan het zij met een kleine correctie op basis van emailadres. Als je het goed vindt, noteren we jouw emailadres als ligfietser/ Velomobielrijder en kunnen we daar de data na afloop, indien nodig, op corrigeren.

nvanderwal op do 18 aug 2016 om 10:08

Dank! Ik heb het formulier ingevuld en mail teruggekregen. Ik moest toestemming geven voor het filteren van resultaten, welke ik gegeven heb.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.