WK ligfietsen en Cycle Vision

Gepubliceerd op

Het Cycle Vision organisatie comité publiceerde op facebook een berichtje : "Voor alle duidelijkheid, er is geen probeerparcours gepland, ook geen beurs of exposanten. We werken wel aan een lezingenprogramma. En verder uiteraard de ingelaste ledenvergadering op zaterdagmiddag om 16.00 uur in de kantine van het sportpark. Ook zijn er de gezamelijke maaltijden uiteraard hopen we op een gezellig samenzijn."

Voor het eerst sinds vele jaren is het evenement dit jaar dus een puur race- en clubevenement. Een aantal bekende onderdelen ontbreken. Dit jaar staat het wereldkampioenschap centraal. Voor volgend jaar kunnen bekende onderdelen zoals de kinderhoek, kinderrace, toerrit, beurs, probeerparcours enzovoort weer toegevoegd worden op het moment dat er mensen zijn die hieraan willen meewerken.

Wel wordt er gewerkt aan een lezingenprogramma, suggesties (en liefst aanmeldingen) hiervoor zijn welkom.
Ook is het kamperen op het terrein geregeld en zijn gezamenlijke maaltijden voorzien.

Reacties

victorrinia op wo 15 jun 2016 om 19:37

Natuurlijk alle lof aan de organisatie van zo een omvangrijk evenement.

Nochtans vinden wij het héél erg jammer en niet slim om de beurs en het probeerparcours dit jaar (?) Niet door te laten gaan. Wij weten zeker dat een hoop mensen juist op de beurs en/of het probeerparcours af komen en niet op de wedstrijden.

Hebben de gebruikelijke standhouders/fabrikanten geen interesse meer?

Was getekend,

Edwin van den Berg en Victor Rinia vanuit het mooie Tjechië.

Oliver op wo 15 jun 2016 om 20:11

Dat er dit jaar geen exposanten en probeerparcours zijn, vind ik persoonlijk een behoorlijke misser. Na jaren in the middle of nowhere (midden in de polder of verstopt ergens op het Limburgse platteland) te zijn gehouden, komt Cycle Vision dit jaar weer eens in de buurt van het grote publiek. En dan ontbreekt de mogelijkheid om mensen aan het ligfietsen te laten proeven...!?!

Ik ga ervan uit dat dit puur door een gebrek aan mankracht bij de organisatie komt en dat dit een éénmalige uitvalbeurt voor het probeerparcours is. Want ik ben bang dat we anders in de ogen van de buitenwacht een elitair clubje zullen gaan zijn.

G op wo 15 jun 2016 om 22:14

Uitstekende afweging, top. Terug naar wat je handelen kan. (händelen?)


Probeerparcours (en beurs) zouden toch echt moeten drijven op de wil van de fabrikanten. Eerlijk is eerlijk, daar is de spoeling tamelijk dun. Als er een paar fabrikanten opstaan die van de gelegenheid gebruik willen maken denk ik niet dat er iemand is die ze tegenhoudt.


Hoogste tijd dat de beschikbare inzet er is voor de ligfietsers zelf ipv voor de buitenwacht. Lekker rijden met z'n allen.

Gideon op do 16 jun 2016 om 04:55

Is het ook mogelijk om te komen kamperen zonder vooraf in te schrijven? Ik zie alleen de inschrijfmogelijkheid voor overnachting van kinderen en niet volwassenen.

WimH op do 16 jun 2016 om 06:52

Dat is vreemd, toen ik inschreef stond er ook dit:

Kamperen volwassenen p/p per nacht

paulvanroekel op do 16 jun 2016 om 09:13

Het inschrijfsysteem hanteert een (instelbaar) maximum aantal aanmeldingen per activiteit. Voor kamperen was dat bereikt. Dit is inmiddels hersteld. Je kunt je weer aanmelden.

jack op do 16 jun 2016 om 11:17

Het probeerparcours en beurs worden niet georganiseerd omdat er geen/weinig belangstelling is van de dealers en fabrikanten.

De andere dingen, kinderhoek, toertochten, zelfbouwers, kinderrace kunnen worden toegevoegd als mensen dat willen gaan organiseren.

MichielAdriaan op do 16 jun 2016 om 16:15

Ik heb al eerder opgemerkt dat de tarieven voor een ligfietsfabrikant krankzinnig hoog waren voor een plaatsje in de buitenlucht en een stalletje op CycleVision. Terwijl het voor auto's en campers gratis is zo lang ze willen daar vlak bij!
Doelgericht en milieubewust plannen betekent dat je de eerste groep voortrekt op de laatste, niet andersom.

jack op do 16 jun 2016 om 18:13

Ik denk niet dat de kosten van het hebben van Cycle Vision als promotieplek voor de producten dit jaar het probleem voor bedrijven zijn geweest. De ruimte voor de standhouders voor een stand en een probeerparcours is dit jaar gratis aan hen aangeboden.

Als we het hebben over standhoudersprijzen, het is over het algemeen zo dat bij Cycle Vision de volgende uitgangspunten worden gehanteerd. De gebruiker betaalt. De verschillende groepen die iets geboden krijgen zullen ook voor de opbrengsten moeten zorgen.
De maaltijden worden tegen kostprijs doorberekend.
De kosten voor kamperen (1000 euro, kosten vergunning, huur terrein, kosten schoonmaak sanitair) worden gedragen door de kampeerders
De kosten voor de wedstrijden (baanhuur, prijzengeld, transponders, wedstrijdorganisatie) worden gedragen door de wedstrijdrijders
De kosten als er een beurs wordt georganiseerd (reclame/promotie, huur materiaal, huur terrein) wordt verdeeld over standhouders en eventueel bezoekersinkomsten. Als je schrijft dat je bezoekers in Venray flink had willen belasten om daar te parkeren had dat het aantal geinteresseerden waarschijnlijk wel flink gedrukt. Venray was niet makkelijk te bereiken met OV en ook voor de meeste mensen moeilijk per fiets. Bezoekers wegen ook hun belangen af en de standhouders zijn gebaat bij veel bezoekers. Parkeergeld heffen naast entree lijkt erg onpraktisch. Het milieubewuste van het evenement zou juist het uitdragen van het fietsen kunnen zijn. Dat mensen in de eerste instantie per auto naar zo'n evenement komen ervaar ik niet als het grootste probleem.

GertLunenborg op do 16 jun 2016 om 21:40

Niet alle dealers zijn benaderd....

MichielAdriaan op vr 17 jun 2016 om 13:47

De bouw van het Arenastadion heeft de prestaties van Ajax ook geen goed gedaan.
Waarom zou het bouwen van een autoparadijs in een stad waar verder niemand gratis parkeren mag rond de wielerbaan van Sloten het fietsen stimuleren?
Ik denk dat Venray voor fietsers pas goed onbereikbaar wordt bij nog overvloediger regenval!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.