Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Wereldrecord voor Ebrahim, treffen (B), Räderwerk Milan 4.2, Greenspeed Aero, de zweep, verandering begint bij je zelf, vouwbare Optima Baron, Begorett orderlijst, Quattrovelo, alternatieve bidon, pensioenplan, rammelstroken

Wereldrecord voor Ebrahim

Ebrahim Hemmatnia staat in het Guinness Book of World Records. Tussen 22 november 2014 en 29 januari 2015 maakte hij de langste reis ooit met een amfibisch voertuig (voortgestuwd via een rondtrapbeweging zowel op land als op water). Hij fietste van Senegal naar Brazilië en stak ook de Atlantische Oceaan over. De lengte van zijn tocht is 2.371 km.
Over een paar weken komt zijn boek, met 120 pagina's, 'De Oceaanfietser' uit.

Treffen (B)

Naast 'ons' Paastreffen (hierover binnenkort meer), organiseren onze zuiderburen in het weekend van 29 mei een Ligfietstreffen.
Reeds voor de twaalfde maal organiseren de Vlaamse Liggers een ligfietstreffen, ditmaal onder de hoede van LIA. Alle ligfietsers, velomobilisten en sympathisanten zijn van harte welkom. Deze keer slaan ze de tenten en sleurhutten op, op de terreinen van het Bivakhuis Deken Verstraelen in Essen (B).

Räderwerk Milan 4.2

De tweezitter van de Milan, de Milan 4.2, is vanaf nu te testen. Ook zou er al sprake zijn van productie van deze Milan.
Onze bron.

Greenspeed Aero

Greenspeed maakt een wel heel fraaie lage trike, de Greenspeed Aero. De startprijs ligt tegen de $ 4.500 aan, zo'n € 4.100. Deze Aero belooft een zeer snelle trike te zijn.

De zweep

Roman rijdt in het donker met een enorme LED-zweep op zijn Milan. Zou dit zichtbaar genoeg zijn voor andere verkeersdeelnemers?

Verandering begint bij je zelf

Urpo heeft twee foto's op Twitter gezet. Eén uit 2008, met auto's. Die auto's zijn verkocht, en in de plaats daarvan staan twee velomobielen.

Vouwbare Optima Baron

Nu het er op lijkt dat Optima weer opstart, willen we nog even de aandacht vestigen op deze prachtige vouwbare Optima Baron. Een afstudeerproject voor ligfietsbouwer Optima van Arend-Jan van Lent, uit 2010.

Begorett orderlijst

Geïnteresseerd in de Begorett Velomobile? Vul dan de orderlijst in. Pas bij honderd inschrijvingen wordt de Begorett daadwerkelijk gebouwd.
Deze vierwieler is werkelijk een plaatje om te zien.

Quattrovelo

Sustainablenvironment rijdt, ter vergelijking, naast de Quest XS de Quattrovelo. Ook de Quattrovelo is een beauty.

Alternatieve bidon

Op Kickstarter wordt de klipbare bidon aangeprezen. Net als een haarclip klemt deze zich vast op een fietsframebuis: de CLIPON.
De CLIPON klemt zich niet alleen vast aan het frame van je fiets, maar ook een buggy of steiger. Overal waar je hem bij de hand wilt hebben.
Verkrijgbaar in blauw, oranje, roze, wit en zwart.

Pensioenplan?!

T-shirts met als tekst: 'Jazeker, ik heb zeker wel een pensioenplan. Ik zorg voor een trike'.
En dan te bedenken dat tijdens de Wandel en Fietsbeurs vrijwel geen jongeren kwamen kijken bij de ligfietsen. Vreemd!

Rammelstroken

In Londen wil men, onder anderen, in Kensington Gardens de snelheid van de fietsers verlagen door het aanbrengen van rammelstroken van kasseien (cobble rumble strips).
Maar een groep gebruikers is daarbij vergeten: de gehandicapte fietsers.

Reacties

MaartenSneep op vr 26 feb 2016 om 14:00

Eh, als je van Senegal naar Brazilië fietst, dan ben je inderdaad de Atlantische oceaan over. Maar waar zit het deel over land?

G op vr 26 feb 2016 om 14:59

de oceaanfietser mag (afaik) met recht het fameuze boek in als de eerste avonturier die er in slaagde geen enkel land te bereiken (op eigen kracht). Voortijdig gestrand in Brazilië, om daar te geraken moest de hulp van marinediensten ingeroepen worden.


Bron: zijn FB-pagina. Hij is overigens wel een avonturier met een sterk gevoel voor publiciteit.

paulvanroekel op vr 26 feb 2016 om 17:43

En vervolgens ging die hele reis niet verder omdat het geld op was. De echte uitdaging moest nog komen: het doorkruisen van zuid anerika en afrika met een mega velomobiel waarmee je op goede wegen (Brazilie) nauwelijks 15 km per uur haalde.

Lexx op za 27 feb 2016 om 17:15

Begorett heeft een ongeloofelijk mooi ontwerp dat heel dicht staat bij een auto. Zelfs de prijs (19 000€ + btw)

Rich op zo 28 feb 2016 om 22:28

Hmm de fiets en wandelbeurs....
Mijn zoon van 12 heeft nog de Raptobike uitgeprobeerd en die zag het wel zitten als vervanging van zijn M5 20/20 :-) inderdaad waren er weinig jongeren te vinden en op de rest van de fietsen paste mijn zoon niet.

Wilco op ma 29 feb 2016 om 20:49

Ligfietstreffen België, op hun Facebook staat 29 april ipv 29 mei...

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.