Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Internet voor alles, Nazca Quetzal in Ligfiets& getest, Mulsane video, ecologisch verantwoorde plantenbak, vredesprijs 2016 voor fiets, fietssnelwegen uiteindelijk goedkoop, handleiding ligfiets bouwen, zelfbouw fietscaravan, bijna kerst, circusact, fiets in trein, Yehuda Moon, fietsen voor Parkinson

Internet voor alles

Als het internet straks compleet over is van IPv4 naar IPv6 (Internet Protocol versie#), gaan we over op het 'internet of things'. D.w.z. dat bijna alles met het internet verbonden kan zijn (kort: bij IPv4 zijn de internetadressen zo goed als op, bij IPv6 hebben we meer dan genoeg (IP-)adressen). Is het interessant om, via je smartphone of smartwatch, te weten dat je banddruk te laag is geworden? Het kan straks allemaal.
Of we het allemaal willen weten? Quartz.net toont je wat je straks misschien serieus moet nemen, maar nu nog als absurd voorkomt.

Nazca Quetzal in Ligfiets& getest

Voor diegene die geïnteresseerd is in de Nazca Quetzal en/of eens wil zien hoe enkele pagina's van het onvolprezen Ligfiets& er uitzien, is hier dé kans (uit 2015, editie 4).
Abonnee worden? Dit kan!

Mulsane video

Cycles JV - Fenioux wilde deze video pas prijsgeven als er meer dan 1000 mensen de Facebookpagina ge'like'd hadden. En dat is gelukt.

Ecologisch verantwoorde plantenbak?

Wat doe je met die overbodige auto (een nog niet weggeroeste Renault 5), na de geslaagde klimaattop. We zullen, na deze klimaattop, aan de bak moeten.

Vredesprijs 2016 voor fiets?

De fiets is niet alleen goed voor het klimaat, maar is mogelijk ook kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede. Tenminste twee presentatoren van de Italiaanse televisie, Rai 2, starten een petitie voor kandidaatstelling van de fiets. De argumenten zijn overtuigend.

Fietssnelwegen uiteindelijk goedkoop

Uit een kosten-batenanalyse van de Vlaamse instelling voor technologisch onderzoek (VITO) blijkt dat de fietssnelwegen zichzelf ruimschoots terugbetalen in uitgespaarde kosten voor de gezondheidszorg en economie.
Hetzelfde geldt voor fietspaden, zolang er maar niet al te veel obstakels zijn.

Handleiding ligfiets bouwen

Als de tekst al start met 'Ligfietsen zijn de onvolprezen helden van de wielerwereld', dan kan je bij ons al bijna niet meer stuk.
Dus, hier een handleiding om met behulp van donorfietsen een eigen ligfiets te bouwen.

Zelfbouw fietscaravan

Paul Elkins heeft zelf een zogenaamde airstream fietscaravan, naar Amerikaans voorbeeld, gebouwd.
Wil je er zelf een bouwen? Paul maakt zijn tekeningen binnenkort beschikbaar.

Bijna kerst

Dallascyclist heeft zijn Mango rondom met Neopixels (leds) uitgevoerd. Deze leds worden aangestuurd met Arduino, en geeft in het donker een opvallende velomobiel.

Circusact

Fietsen is het meest efficiënte manier van voortbewegen. Of iedereen het daar mee eens is

Grote afname

Recumbent PDX uit Portland heeft maar liefst honderd Catrikes besteld. Dat ziet er zo uit in het magazijn.

Fiets in trein

Fietsenrek in trein in Silicon Valley. Het kan dus wel, Arriva.

Yehuda Moon

Op Facebook staan ontelbare afleveringen van de strip over Yehuda Moon & the Kickstand Cyclery.

Fietsen voor Parkinson

Gezondheid is een groot goed. Hier sta je niet dagelijks bij stil, totdat je op die ene dag dat jou lichaam jou in steek laat!
De vader van Elmi heeft de ellendige ziekte Parkinson, desondanks blijft hij positief. Om wat terug te doen gaat Elmi volgend jaar juli een fietstocht maken om geld op te halen, zodat hopelijk ooit op een dag mensen in gezondheid elkaar weer mogen en kunnen omhelzen.
Lees de website en help, want gezondheid hoort er voor iedereen te zijn.
(Bijdrage van Marcel B.)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.