Battle Mountain 2015: geen race meer voor VeloX V

Gepubliceerd op Sat, 19 Sep 2015 23:58:13 +0200

Als team kun je veel klappen verwerken en steeds weer opstaan. Op een gegeven moment houdt het op. Zo ook bij het vijfde Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT). De laatste tegenslag is er net een teveel.

Vanmorgen lijkt alles nog goed te gaan. De technici hebben de hele nacht doorgewerkt om de VeloX V in orde te maken. Dat lukt ook en de fiets komt door de technische keuring. Een goede prestatie na de zware val van gisteren. Als Lieske Yntema in de fiets stapt, blijken de kappen niet goed te sluiten. Omdat veiligheid boven alles gaat, gaan ze toch niet in de ochtend rijden. De verwachting is dat ze in de avond wel gaan rijden.

Terug bij het hotel gaat het technisch team gelijk aan de slag om de kappen goed aan te laten sluiten. Dan laten de renners weten niet meer te willen rijden. Een zwaar maar verstandig besluit. Als je niet met het goede gevoel in de fiets zit, wordt het alleen maar gevaarlijk en de kans op een hoge snelheid nihil. Vanzelfsprekend is iedereen van slag, renners en de teamleden. Niemand neemt iemand iets kwalijk, dat heeft het team nog nooit gedaan en ook nu niet. Er wordt gehuild, teamleden zoeken troost bij elkaar en verwerken het verlies.

Even later is het het gehele team keurig present bij het Civic center voor de groepsfoto. De staande ovatie die ze vlak daarvoor krijgen tijdens de meeting voor hun inzet dit jaar hebben ze weliswaar gemist. Na de foto gaat het team ontspannen. Zoals het hele jaar door zoeken ze altijd weer naar iets positiefs.

Het is dan ook onterecht om te zeggen dat ze hebben verloren. Dit is een bijzonder jaar geweest waarin ze allemaal zijn gegroeid. Zowel op hun vakgebied als op sociaal gebied. Kennis die ze nooit in de schoolbanken kunnen opdoen.

Reacties

rene op Sun, 20 Sep 2015 07:44:16 +0200

Nu te vroeg om de vraag te beantwoorden maar ik ben heel benieuwd naar de analyse. Dank trouwens voor de rapportage!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst log in of register.