Battle Mountain 2015: wereldrecord voor Todd Reichert

Gepubliceerd op

Todd Reichert van Aerovelo heeft vandaag in Battle Mountain het wereldrecord fietsen verbroken. Dat staat nu op 85,71 mph, oftewel 137,94 km/h. Daarmee is Reichert de eerste man die harder dan 85 mph heeft gereden. En de week is nog niet voorbij.

De start van Reichert gaat aanvankelijk niet zo goed. Hij valt met de Eta, wat uitzonderlijk is. Tussen de eerste en tweede heat in racet een teamlid van Aerovelo naar het hotel om een nieuwe kap te halen. Daardoor kan Reichert een tweede poging doen. De omstandigheden zijn erg gunstig, de hele ochtend waait het niet of nauwelijks.

Zodra Reichert bij de vangteams aankomt, is het al snel duidelijk. Stiekem fluistert hij de snelheid in het oor van een teamgenoot. De grijns op het gezicht van Reichert spreekt boekdelen, er is een record gereden. Hoe hard blijkt pas later in de ochtend als de snelheden officieel worden doorgegeven.

Reichert heeft jaren aan het record gewerkt, vooral samen met Cameron Robertson en Trefor Evans. Vorig jaar kwam het team met de Eta, dat een hele snelle fiets bleek te zijn. Alleen kampte het team wel met veel technische problemen. Die zijn het afgelopen jaar opgelost en Reichert zelf heeft veel tijd gestoken in de training. Het resultaat mag er zijn.

De kans is groot dat Reichert later in de week zijn eigen record gaat aanscherpen, ze willen boven de 88 mph komen. Dat is de snelheid uit Back To The Future.

Meer foto's

Reacties

Nyh op vr 18 sep 2015 om 08:38

Wow! Gaaf, dat is nog eens een record verpulveren! Van 133,78 km/h naar 137,94 km/h. Ga zo door Todd!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.