Bijzondere velomobiel

Gepubliceerd op

Wat een bijzondere verschijning! Een driewielige velomobiel die precies lijkt op een Morgan auto.

De spectaculair uitziende en bijzonder stijlvolle fiets trekt veel aandacht van de bewoners van Minsk. De engelse sportwagen van Morgan is vrij precies nagebouwd maar nu 100 procent milieuvriendelijk met de trapaandrijving. Er is met veel aandacht naar de details gekeken en er is zelfs een echt dashboard. Uiteraard is tijdens het maken van de fiets goed gekeken naar de details van de auto.

De bouwer Ruslan Trigubovich is maanden bezig geweest om de onderdelen van deze fiets bij elkaar te zoeken en de onderdelen te maken. De Morgan auto leent zich goed voor het gebruiken als velomobiel volgens de maker. Er is een grote bagageruimte en de klassieke vorm spreekt veel mensen aan. De mooie vormen geven het geheel een prachtig aanzicht.

Toch is de auto niet compleet nagemaakt. Er zijn echte fietswielen gebruikt omdat grotere wielen de fiets zwaar zouden maken en het fietsen zouden bemoeilijken. Maar je kunt wel een V vormige "motor" laten monteren zoals de auto rond 1953 had. Daarmee lijkt hij wat "echter".
Die mogelijkheid om de motor te laten zien maak je compleet door een paar van de duurste onderdelen van de fiets te monteren, de chromen uitlaten die mooi om de vorm heen liggen.

Het dashboard is van eikenhout. Niet geschilderd. Ook dit is een knipoog naar de Morgan Motor Company die ook allerlei verschillende soorten hout toepaste in de auto's die ze maakten.

Er zitten een paar schakelaars in de fiets, voor de koplampen en de knipperlichten. Zo kun je wel veilig de weg op met de fiets.

Er zit een accu in voor de stroom en er zit zelfs een usb aansluiting in zodat je muziek kunt aansluiten. Over het feit van een usb aansluiting kun je discussieren, maar het is natuurlijk wel een leuke optie.
Er zit een mechanisch klokje dat tikt in het dashboard, dat dan weer wel!
Er zijn twee achteruitkijkspiegels. Eentje had ook genoeg geweest maar twee is qua symmetrie en vormgeving dan weer beter.
Als je wilt rijden moet je net als bij een auto de handrem eraf halen. En er zijn drie versnellingen met een heel mooi handeltje te bedienen. Meestal wordt er als snelheid zo'n 15 tot 20 kilometer per uur gereden met de velomobiel. Snelheid is niet de eerste zorg geweest bij het bouwen. Het is meer relaxed touren. En daarbij zit je dan ook wel als een vorst. De stoel is van leer, erg comfortabel.

En dan het merk, er is gekozen voor het Pi teken en het is de bedoeling om hem op een auto te laten lijken, vandaar dat het merk Picar gekozen is. Er is voor facebook gebruikers ook een pagina gemaakt waarop je nog meer moois kunt zien! En verder uiteraard een site www.picar.by.
Er staan nog meer foto's van veel bijzondere en mooie details van dit project bij dit artikel op auto.onliner.by.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.