What's up WASUB

Gepubliceerd op

Afgelopen weekend dook de onderzeeër onder in open water

Studenten van de Technische Universiteit Delft doen van 22-26 juni mee aan de International Submarine Races in Carderock in de Verenigde Staten, nabij Washington DC.
Het afgelopen weekend testten ze hun zelfgebouwde onderzeeër (video), de WASUB 5, in de duikplas 't Veenmeer bij Tynaarlo.
Doorgaans is dit vrij helder water, maar nu was het meer een groentesoep. Dus was het min of meer een claustrofobische ervaring voor degene die daar gevoelig voor is. En dan is er ook nog de beperkte ruimte in de onderzeeër, maar in het zwembad, waar tot nu toe getest was, waren ze daar al aan gewoon geraakt.

Het hoofddoel is om het mannensnelheidsrecord van 13,5 kilometer per uur te verbreken. Met een vrouwelijke bestuurder willen ze tevens een gooi doen naar het record voor vrouwen van 10,3 kilometer per uur.

Nog een video.

WASUB op Facebook en Twitter.

Bronnen: Dagblad v/h Noorden en het AD.

Reacties

G op wo 13 mei 2015 om 11:02

Dat is leuk human powered nieuws! Het lijkt mij lastig, bottom-up in een duikpak onder water een beetje doortrappen.Overigens wel spijtig dat het AD de battle mountain projecten de afgelopen jaren over het hoofd heeft gezien...

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.