Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

In de media, carbon, diamantframe archeologie, Windcheetah, Francis Faure, Todd Reichert, Bicyclepedia, World Championships Human Powered Vehicles, Landelijke Ligfietsdagen, diversen

In de media

 • Radical Design
  Onder de titel 'Gasselternijveen hoofdstad van de ligfietstas' stond afgelopen maandag een artikel over Radical Design, onder het motto 'Ondernemingen die, soms, onder de radar van het grote publiek blijven', in het Dagblad v/h Noorden
 • Windmolen
  Ook in het Noordhollands Dagblad staat een verhaal over het bedrijf van Matthijs. Niet over ligfietsen, maar over een bijzonder type windmolen
 • Gezonde snack
  Bij de gemeente Tynaarlo wordt gesteggeld over wel of niet aanbieden van ongezonde (broodje kroket!) dan wel gezonde snacks. Studio PowNed komt hiervoor helemaal naar Vries om de zaken tot op het bot uit te zoeken! Amusant voor de buitenstaander, maar let eens op de vlek die af en toe achter de roze plopkap van de microfoon opduikt: een gezonde Mango (na 5:15).

Carbon

In Ars Technica staat een verhaal over 'de bizarre wereld van koolstofvezel' ('Nederlands').

Diamantframe archeologie

Na jaren een bekend onderdeel van een fiets te zijn geweest, zijn sommige na al die jaren raadselachtig geworden. De Vogelvrije Fietser ontraadselt een aantal onderdelen.
Zou dit ook zo gaan met ligfietsen? Zeer vermoedelijk wel! Kijk maar eens naar het volgende artikel.

Windcheetah

Jason is bezig een om een Windcheetah op te knappen. Zijn eerste rit maakt hij in 3rd Avenue.
En bij zo'n project houd je soms onderdelen over waarvan je je afvraagt waar ze horen.

Francis Faure

Er zijn weer beelden opgedoken van Francis Faure, op Bicyclepedia, die in 1933 op de Mochet Velocar het wereldrecord verbrak. De start van de, waarschijnlijk laatste open, race op 20 februari 1934 met van links naar rechts: Raymond Plassat, Henri Lemoine (die eerder ook op de Velocar reed) en Francis Faure.

Todd Reichert

In Wired staat een verhaal over Todd Reichert.

Bicyclepedia

Nog meer ligfietsbeelden van Bicyclepedia:

World Championships Human Powered Vehicles

De World Championships Human Powered Vehicles worden dit jaar gehouden in het Sportpark van Maasmechelen (B) op 21 tot en met 23 augustus.
Ook te vinden op Facebook.

Landelijke Ligfietsdagen

De elfde Landelijke Ligfietsdagen worden eind volgende maand gehouden op zaterdag 28 en zondag 29 maart.
Niet te verwarren met de Ligfietsopstapdagen (die dit jaar niet doorgaan).

Diversen

In het weekend

 • LOL vraagt zich zondag af of het al lente is (meteorologisch wel!). Vanaf half tien verzamelen op de markt in Zutphen,
 • Ook Liever Liggend Gouda komt zondag uit de winterslaap voor haar eerste fietstocht dit jaar. De start is om 12 uur bij de Waag op de Markt in Gouda.

Reacties

GerardPoels op vr 27 feb 2015 om 15:38

Ik wil hier even kwijt dat ik me iedere vrijdag weer vermaak met het vrijdagbericht: Meestal een leuke verzameling links die vrijwel altijd wat lees en kijkplezier opleveren. Mijn complimenten! :-)

MichielAdriaan op vr 27 feb 2015 om 16:05

Daar sluit ik me bij aan. Natuurlijk is niet alles altijd even nieuw (voor mij) maar ik kijk er toch altijd wel naar uit.
En soms is juist het oude ook weer leuk!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.