Ice Track Cycling World Championship 2015

Gepubliceerd op

Afgelopen zaterdag vond het Ice Track Cycling World Championship plaats in Assen

Er was niet alleen een schaatsfeest, wereldkampioenschap afstanden, in Thialf in Heereveen, maar ook het eerste wereldkampioenschap icebiking in De Bonte Wever (voorheen 'De Smelt') in Assen. Een andere overeenkomst is dat beide schaatsbanen voor het laatst open zijn.
Het werd na half acht al aardig druk op de tribune om dit fenomeen op ijs te mogen aanzien. Na eerst een paar rondjes met de vlaggen van de diverse meestrijdende landen te hebben getoond, werden de wedstrijden, heats, verreden.
Niet iedereen was er even vaardig mee. Slippend achterwiel bij de start, en het was bij voorbaat een verloren race. Ook bochten behoor je weer anders te maken dan bij een gewone trike. Je verwacht naar de binnenkant van de bocht te moeten hellen met je lichaam, maar hier is dat juist fout. Er moet druk op de schaats gehouden worden om de bocht, op grote snelheid, goed te kunnen doorkomen. Bovendien hoor je niet teveel te bewegen, wiebelen, in het zitje: je gaat geheid om. Dit laatste is één deelnemer overkomen.
Voor de rest was het een enerverende avond voor kijkers en, vooral, deelnemers.
De site Icebyk.

Winnaars

Heren - Jan-Marcel van Dijken
Dames - Simone Evertse
Jongens - Max Visscher
Meisjes - Laura van der Vegt
Meer info over de uitslagen.

Foto's

Video's

Media

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.