Bootfietser in problemen

Gepubliceerd op

De bootfietser heeft eergisteren zijn noodradiobaken geactiveerd op 900 kilometer uit de kust van Brazilië. De bootfiets heeft schade aan roer en schroef na een aanval door haaien.

De bemanning van de bootfiets, de Apeldoornse Ebrahim Hemmatnia, maakt het zelf goed. Hij was sinds 23 november onderweg naar Venezuela vanuit het Senegalese Dakar.

Kustwacht

Hemmatnia heeft donderdag zijn EPIRB geactiveerd. Hierop is actie ondernomen door de kustwacht van Den Helder en Brazilië. Een vliegtuig van de Braziliaanse luchtmacht heeft de bootfietser gelokaliseerd op de coördinaten 02° 56,36' N 035° 30,86' W. Naar verwachting wordt hij zaterdagochtend, op het moment van dit schrijven, opgepikt door de Braziliaanse marine om hem naar de kustplaats Natal te brengen.

Hemmatnia wil tijdens zijn expeditie langs de evenaar de komende vier jaar ruim 50 duizend kilometer afleggen, waarvan 15 duizend kilometer over land en de rest over water.

Meer nieuws over de haaienaanval:
Zijn eigen Facebookpagina.

Eerder berichtten we over het amfibische voertuig op Ligfiets.net:

Reacties

NoStress op za 31 jan 2015 om 10:11

Een super bikkel!
Zo'n onderneming vereist echt een unieke positieve mindset. Die heeft hij kennelijk.
Gelukkig weet hij zich gesteund door een ervaren team waaronder Henk de Velde, solo zeiler.
Bij de tweets van Ebrahim dacht ik al, hoeveel aanvallen van Haaien kan die bootfiets hebben? Hij worstelde er dagelijks mee tot het contact wegviel enkele weken geleden. Dit laatste lijkt 'normaal' Gebeurde Henk de Velde ook. Gewoon een maand zoek....Door bewolking laden de accu's niet voldoende bij. Zijn satelliettelefoon valt dan weg.
Gelukkig is hij enkele keren 'gezien' op radarpeilingen en echt contact met schepen.
Enorm spannend om te volgen!

NoStress op za 31 jan 2015 om 11:44

.....hij is trouwens hier te volgen.
http://www.willpowered.nl/live/

Overigens nog iemand die de Oceaan oversteekt. De voormalig roeifietser Ralph Tuijn doet dat nu uitsluitend roeiend met een boot. Evengoed geen makkelijke prestatie omdat het een record moet gaan worden.
http://www.tentoo.nl/ralphtuijn/waar-is-ralph

Nu ik toch bezig ben. ;-)
Wat dacht je van iemand die een Godwin (75.065 mile in een jaar) wil fietsen.
Steven Abraham ligt aardig op schema met 5000 mile afgelegd in januari
http://oneyeartimetrial.org.uk/

lighans op za 31 jan 2015 om 12:22

Een aantal media suggeren dat hij stopt met zijn poging.
Klopt dat of is een en ander te repareren?

NoStress op za 31 jan 2015 om 15:55

Geloof ik niks van!
Media roepen wel vaker wat. Alles wat 'men' zelf niet kan wordt vaak als vreemd bestempeld en probeert men te ondermijnen met dooddoeners. De makkelijkste oplossing voor iets wat je niet kan bevatten.

Dat is nu precies wat het willpower team probeert aan te tonen. Door de juiste mindset opbouwen en technische voorbereiding (Flevobike!) vooraf kun je vaak al meer dan algemeen aangenomen wordt. Gaandeweg improviseren en aanpassen is de volgende stap.
Eenmaal die koers ingezet is er moeilijk een weg terug. Als je dat al wilt. Daarvoor ben je niet dat eind gekomen en heb je al die moeite voor gedaan.
Gewoon elke dag er weer voor gaan, na een tegenslag komt altijd weer een vooruitgang en uiteindelijk soms een stap naar een nog hoger, onmogelijk lijkend, plan. Altijd maar vertrouwen hebben dat het goed komt.

Media zoeken naar een verhaal, niet koude verslaglegging. Emotie verkoopt, de oceaan op willpower overfietsen niet echt. Te ver weg. Buiten de gemiddelde fantasie. Dan ben je een beetje geschift in hun ogen. Stempeltje er op. 'Ik zou in dit geval stoppen' Klaar!
Bedenk: De oceaan is pas de eerste stap van zijn reis. Een planning is niet te geven. Het begrip tijd is iets uit de jachtige maatschappij wat bij dit soort prestaties niks betekend.

Ik begrijp dat hij gerepatrieerd wordt naar Natal in Brazilië, verder kan iedereen slechts raden wat de volgende stap zal zijn. Veel zal afhangen van zijn ervaringen onderweg, oplossing voor het probleem. Alleen een roerblad e.d. repareren? Of is er meer aan de hand met die haaien? Die boot lijkt ze aan te trekken op de een of andere manier. Ralph Tuijn hoor je er niet over op zijn vorige trips.

NoStress op za 31 jan 2015 om 16:13

Kijk dit bedoel ik nu als bedrijfsplan en statement! Respect!
Nog nooit reisde iemand langs de evenaar rond de wereld in één en hetzelfde voertuig. De reis voert Ebrahim 35.000 km over water, en 15.000 km over land. In totaal 50.000 km, waarvan elke meter door menselijke kracht afgelegd wordt. Deze expeditie staat voor geen grenzen; vrij verkeer van personen, vrije uitwisseling van kennis, open data, het kweken van begrip en respect voor elkaars mening en onderlinge verschillen. En: uiteindelijk daaruit voortvloeiend vruchtbare samenwerkingsverbanden over – door mensen bedachte! – grenzen heen.
Planning: ruim 4 jaar. Net 3 maanden onderweg. Stoppen? HAHA!

TeJayLigFts op di 03 feb 2015 om 13:19

Op Facebook, (maandag 2 februari): Ebrahim maakt het goed! Alleen het roer is beschadigd waardoor hij stuurloos was. En we kunnen melden, Ebrahim vervolgt zijn reis over land en gaat dus bij deze, gewoon weer door!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.