Vrachtfiets

Gepubliceerd op

Ongetwijfeld trek je met je ligfiets al aandacht overal waar je komt. Maar de bbc laat een prachtig voorbeeld zien van een vrachtfiets. Dan val je pas echt op!

Onder het kopje “Autos” presenteert de (autocentrieke) BBC een stuk over bakfietsen. Met een vrij toffe ligfietscargotrike bovenaan. Ze zijn in opkomst hopelijk, want echt veel milieuvriendelijker kan het niet worden. En er zijn meer mooie dingen te vinden. Vrachtfietsen kun je vinden op de pagina van Velove of 8 freight.

Een nieuw artikel geeft meteen even de gelegenheid om in het archief te duiken. Een bericht uit 2010 geeft een verwijzing naar de site vrachtfiets.nl. En verder hadden we nog dit bericht over een ligfiets als vrachtvervoer. Al met al niet veel berichten, alhoewel er wel een internationale conferentie is geweest volgens dit bericht in 2013 op het bakfietstreffen waarbij de leden van de European Cycle Logistics Federation uit diverse landen vertegenwoordigd waren.

Reacties

JosSluijsmans op wo 14 jan 2015 om 17:17

In 2013 was er geen conferentie tijdens het BakfietsTreffen in Nijmegen. Er is wel een verslag/Blog van in het Engels. https://bicycledutch.wordpress.com/2013/04/11/cargo-bike-festival-and-new-cycle-route-in-nijmegen/
Op dezelfde dag was ook de opening van de snelfietsroute Nijmegen - Beuningen.

JosSluijsmans op wo 14 jan 2015 om 17:20

In 2014 was er wel een conferentie tijdens het BakfietsTreffen, de European Cycle Logistics Conference. Blogposts, artikelen, verslagen en foto's zijn hier te vinden.
http://www.cargobikefestival.com/2014/04/blogposts-and-articles-on-icbf2014.html

JosSluijsmans op wo 14 jan 2015 om 17:23

De voorbereidingen voor de editie van 2015 zijn in volle gang. Er zijn al aanmeldingen van deelnemers uit Taiwan, VS, Canada en diverse Europese landen. De meeste bakfietsen die in het artikel van BBC Auto genoemd worden zijn daar te zien en veelal ook uit te proberen. http://www.cargobikefestival.com/2014/10/international-cargo-bike-festival-2015.html

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.