Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Voor aap, Ventisit jurkje II, end of the Year Awards, track & trace, weg met die plompe smartphone, helmpie

Voor aap

Afgelopen maandag was de eerste aflevering van Mindf*ck met een oude bekende. Illusionist en arts Victor Mids laat zien hoe het onderbewustzijn werkt, of juist niet werkt.
We missen allemaal wel iets als we onderweg zijn. En beseffen dat het goed is dat ook die ander oplet. Maar hoe goed let jij op, ook als je al gewaarschuwd ben!
Bekijk het programma van begin tot eind (waar het onderwerp 'volg de witte bal', waarop we duiden, komt). Eigenlijk hebben we al teveel weggegeven.

Ventisit jurkje II

Er zijn weer beelden opgedoken van een jurk die gemaakt lijkt te zijn van Ventisit-materiaal.
Bovendien is het een lezenswaardig stuk!

End of the Year Awards

De Bentrider 2014 End of the Year Awards! zijn:
De fiets van 2014 is de Schlitter Encore, de trike van 2014 is de ICE VTX/VTX+, en het accessoire van 2014 zijn de Smoky Mtn Saddlebags.

Track & trace

Connected Cycle heeft een (één?) pedaal die je in staat stelt om je fiets te volgen (m.b.v. GPS). Het zou diefstal voorkomen, maar eerder kan je na de daad volgen waar de fiets momenteel is.
Alleen, valt zo'n afwijkende pedaal niet erg op? Misschien dat de niet zo ambitieuze dief denkt, oef, ik moet het pedaal verwijderen: teveel werk (er is een speciale sleutel voor nodig om het pedaal los te nemen)!
Door het rondtrappen is het pedaal zelfvoorzienend voor zijn energie.

Weg met die plompe smartphone!

Gewoon een armband, Cicret Bracelet, dragen, maak een stukje blote huid van je arm vrij (zomers niet zo'n probleem), en doe wat je anders ook met een smartphone doet: bellen, internetten, routebeschrijving, controleer de weersverwachting, enzovoort.
Een projector in de armband toont het beeld gewoon op je huid. Natuurlijk nooit in de kwaliteit die je gewend bent met je smartphone, maar ja, elk voordeel bevat ook nadeel.
Nog een filmpje. En de Cicret site.

Helmpie

Bij Wim wordt eerst een foto vertoond van iemand wiens hoofd ingekapseld is. Dat ziet er niet best uit, ware niet dat de persoon er opmerkelijk monter uitziet.
Er wordt een hoofdafdruk gemaakt om een op maat gemaakte helm te maken, met een klep. En wat voor een klep!

In het weekend

Geen opgave.
Wel volgende weekend op zondag de Noordelijke Velomobieltocht vanuit Assen.

Reacties

monique op vr 09 jan 2015 om 17:36

Gelukkig voor Ilse de Lange is haar jurk niet van Ventisit-materiaal gemaakt, maar van de 3-laags mesh die Radical gebruikt bij de productie van hun tassen en wij (Nazca) voor onze kussen-hoezen. Ik heb ook eens begrepen dat Mercedes dit gebruikt als stoelbekleding. De productie-methode lijkt wel hetzelfde (gaatjes breien met verticale verbindingen), maar het garen van de Radical/Nazca mesh is natuurlijk veel dunner en daardoor zachter.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.