Verslag Serious ReQuest

Gepubliceerd op

Zondagochtend 9.30 vertrok de ligfietsactie voor SeriousRequest vanaf Raptobike. Wie doet er mee? Je kon de serieuze buitenroute meedoen, of lekker een stukje meepedddelen. Of op eigen gelegenheid meedoen. Je kan zelfs alsnog lui meedoen door te sponsoren

Bij Raptobike stond het supportteam Marjolein & Rob de deelnemers op te wachten met koffie en thee. Sjoerd, Victor, Joyce, Vincent en Jochem waren klaar voor vertrek, uitgezwaaid door de familie van Vincent en Rob & Marjolein gingen we op pad. Vincent en Jochem gingen de hele rit zelfs rijden op Raptobikes!

De start bij Raptobike
Eerst lekker wind mee langs de Amstel maar al snel sloeg de twijfel toe, we moesten toch ergens naar links?? Of het nou helemaal klopte, weet ik niet maar even later was de melding: we zitten weer op de route. Al snel reden we door het Amsterdamse Bos, daar was het nog best druk met hardlopers (op het fietspad). Een heel stuk langs de Ringvaart van de Haarlemmermeer en precies om half 11 passeerden we gemaal Lijnden, opstappunt nummer 2. Er stond niemand te wachten dus we konden lekker doorrijden tot de nood wel erg hoog werd bij Halfweg, tussen de N200 en het spoor. Daar kwamen net twee Amerikanen aanrijden en heel even ging de velomobielpromotie vóór de ligfietstocht. Maar we moeten door, op naar pont Buitenhuizen, want daar staat Kees te wachten! Een prachtig stuk door Spaarnwoude. Af en toe was er al wel een flinke windvlaag te voelen en sommige fietspaden waren even breed als de velomobielen. Hierdoor werden wat paardenuitwerpselen ‘onzichtbaar’ met een onaangename verrassing voor een van de Rapto’s. Met een lichte vertraging kwamen we aan bij pont Buitenhuizen waarna de route langs het Noordzeekanaal verder liep tot de pont bij Velsen.

De volgende uitdaging diende zich aan: we gaan de duinen in, tegen de wind in. Er staat een straffe bries maar gelukkig is het droog. Wel hebben we af en toe last van stuifzand. Op sommige plaatsen zelfs zo erg dat het fietspad vol zand ligt en er een klein stukje gelopen moet worden. Even ziet een weggetje er zo slecht uit dat we nog een poging doen om te rijden maar helaas, toch keren en het blijkt mee te vallen. In Zandvoort hebben we een prachtig stuk fietspad, deze is gecombineerd met de busbaan maar er is geen bus te bekennen. Het terugkeren naar de normale weg is wel wat lastig en levert zelfs een afgelopen ketting op.

Aan het eind van de Boulevard is er tijd voor de lunchpauze. We hebben nog genoeg te eten mee dus bijna onverdeeld kiezen we voor warme chocolademelk en appelcrumble.

Voor de haard, met uitzicht op de fietsen lekker aan de appelcrumbleSpelbreker gaat voor omeletVoor we verder rijden eerst op de foto met de cheque!
Na de stop vervolgt Kees zijn route via Overveen weer terug naar Hoorn. Maar voordat dat mogelijk is gaan we eerst op de foto met onze cheque. Op dat moment is de tussenstand al € 1168,-! De andere liggers gaan verder door het duin naar Noordwijk. De wind zorgt ervoor dat het een flinke strijd is en telkens lijken de duinen voorbij en komt er ineens weer een klim omhoog. Uiteindelijk is het toch voorbij en mogen wij weer de polders in, op mooie vlakke wegen met zo hier en daar een rotonde. Ook hebben wij ineens ontmoetingen met paarden, ze houden nog altijd niet van die rare ligfietsers. Na Sassenheim duiken we de Haarlemmermeerpolder in en stoppen in Nieuw-Vennep voor een kop thee. Daar bleek ook dat de opbrengst alweer verder was gestegen:

Voor wie het nog wil sponsoren op basis van wat wij onderweg tegen kwamen:
Deelnemers: 6
Afgelegde afstand (totaal van de deelnemers): 730 km
Lekke banden: -
Afgelopen ketting: 1
Paarden: 4
Aantal keer getoeterd: toch zeker wel 10x

Doneren kan via kominactie.nl/questen
Namens Joyce: de …

Reacties

NoStress op ma 22 dec 2014 om 08:14

YEEEEEHHHH!
Al met al toch een kleine inspanning voor een groot resultaat.
Trots!

P.s.
'Lui' doneren was in ons geval ook goed voor gezamenlijk 106 km Questen. Alleen een rondje bij ons in de buurt. ;-P

rowingvictor op ma 22 dec 2014 om 09:39

Het was een prachtige route met een onverwacht goede opbrengst! Ook dank voor het support team bij het vertrek!
Wie voelt zich geroepen de tocht volgend jaar te organiseren?

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.