Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Rode Rage, 90-jarige, Fietsers zijn asociaal, race op historische fietsen, BikeShield, mededelingenbord, Battle Mountain, windtunneltestverrassing, Fietsevenement Helmond Goed op weg

Rode Rage

Op het ogenblik rijdt het team Reef een tocht van 4.000 km dwars door Australië: van Ballarat Victoria naar Port Douglas in Queensland. Dit is Australië door van onder naar bijna boven. Met deze reis proberen ze mensen bewust te maken voor het redden van de Great Barrier Reef en daarvoor fondsen te verwerven.
De trike heeft ondersteuning (250 Watt) die alleen gebruikt mag worden bij het beklimmen of bij de start.
Het voertuig is gebouwd als een samenwerking tussen GTrikes en ons team, en is het resultaat van 10 jaar ontwikkeling. De gemiddelde snelheden tot dusver liggen tussen 50-55 km/uur met een topsnelheid van meer dan 110 km/uur.
Rode Rage op Facebook.

90-jarige

De 90-jarige Bert rijdt in drie weken met zijn trike van Louisville naar Siesta Key, een tocht van 1.500 km (930 mijlen). Zijn familie maakte zich weinig zorgen, hij had dit tien jaar geleden ook al eens gedaan!
Zijn motto: If something comes up, try it. The worst thing you can do is fail, and that is not a catastrophe (Als er een uitdaging voorbij komt, neem hem aan. Het ergste wat er kan gebeuren is falen, en dat is geen ramp).

Fietsers zijn asociaal?

Niets anarchisme op twee wielen, niks cowboygedrag van de koningen van de stad! De (Amsterdamse) fietser is een conformist eerste klas. De grote meerderheid van de fietsers houdt zich aan de regels.
Het blijkt allemaal uit een onderzoek dat Marco te Brömmelstroet: een andere kijk op fietsen: over stofzuigers, ganzenlogica en spreeuwenzwermen.
Zie ook ons Vrijdagbericht van vorige week.

Race op historische fietsen

Zaterdag zijn er wedstrijden met oude rijwielen op het oudste fietspad van Nederland: de Maliebaan in Utrecht.
Zie ook de Vogelvrije Fietser.

BikeShield

Heel veel mensen hebben een smartphone. Als er nu eens een app te verzinnen is, welke waarschuwt voor het overige verkeer.
BikeShield is er! Deze app communiceert tussen auto's, motorfietsen en fietsen. De gebruiker krijgt een akoestisch signaal voor naderend verkeer.

Mededelingenbord

In het magazine van de Vrije Universiteit te Amsterdam Ad Valvas staat, vanaf pagina 10, een artikel: 'Zo snel kan je scooter niet'. Het gaat over het Human Power Team, met foto's van Bas de Meijer.
Het team zoekt ook nieuwe renners!

Battle Mountain

Naast de voortreffelijke blogs van Bas, zijn er ook andere blogs:

Windtunneltestverrassing

Wat is de beste aerodynamische verbetering voor fietsers? Dichte wielen, betere aerodynamische helmen, de houding op de fiets en kleding. Ja, er kunnen verbeteringen mee gemaakt worden.
Als gebbetje zijn de beenharen afgeschoren. En wat blijkt: het grootste succes met de minste moeite!
In Triathlete en bij BoingBoing.

Fietsevenement Helmond Goed op weg!

In het kader van de Europese Mobiliteitsweek organiseert Groen4Life een Fietsevenement in Helmond.

Tijdens de Europese Mobiliteitsweek van 15 t/m 19 september 2014 organiseert Groen4Life allerlei activiteiten in Helmond, ondere andere het FietsEvenement 'Helmond Goed op weg'.
Aan het Fietsevenement werken o.a. mee: De Liggende Hollander (ligfietsen).

In het weekend

  • Op zondag rijdt Liever Liggend 200 km vanuit Gouda. Het vertrek is om 8.30 uur vanaf de Visserstraat te Gouda.
  • Ook op zondag is de tweede editie van de straten- en jaagpadrace in Hamme (B): Hamme trapt door. De start is om 14 uur bij de taverne Durmedroom aan het Kaaiplein 28 te Hamme.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.