Battle Mountain 2014: het kan beginnen

Gepubliceerd op

Nog een dag voor de World Human Powered Speed Challenge officieel gaat beginnen. Voor de meeste teams is het nog even werken. Zo moeten team Cygnus en team Elan de schade repareren die ontstaan is tijdens het transport. Toronto is de hele dag nog hard bezig om de Eta klaar te krijgen. Een unicum voor het team is dat de fiets op de eerste dag al gespoten is, in plaats van op de laatste dag. Het is wel opmerkelijk wat de Canadezen in korte tijd voor elkaar weten te krijgen. Ze gaan uiterst gedisciplineerd aan het werk, geen minuut gaat verloren. Ondertussen komen steeds meer teams binnen. Aan het eind van de avond staat het civic center vol met fietsen en iedereen even enthousiast.

De studenten van het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT) hebben dan al een lange dag achter de rug. Net als gisteren staan ze om zeven uur ’s ochtends met de VeloX4 op de tot testbaan omgedoopte weg om te trainen. Helaas voor het team valt Christien Veelenturf met de VeloX4 als de start niet goed gaat. De fiets en fietser lopen wat krassen op, er is namelijk zonder bovenkap en dus zonder beschermhoes geoefend. Later volgen testruns op een langere afstand en die verlopen probleemloos. Terug in het civic center moet de studenten aan het werk om de fiets weer te plamuren, schuren en polijsten. Ook worden nog een paar kleine aanpassingen aangebracht. De VeloX4 is klaar voor de race. De technische keuring gaat prima, het team krijgt lof voor de veiligheid van de fiets.

Vaste prik op zondag is de rijdersmeeting, dat dit jaar verrassend snel verloopt. De startorde voor de kwalificaties op maandagochtend worden verdeeld. Het valt op dat er slechts tien rijders zijn. De Beluga van Larry Lem gaat morgen nog niet van start, de fietsers moeten eerst nog wennen aan de fiets. Voor het HPT wordt het maandag vroeg dag, Rik Houwers zit in de eerste heat, wat betekent dat het team om half zeven bij de baan moet zijn. De spanning begint bij het team nu echt toe te nemen en gaan geconcentreerder te werk dan ze de week daarvoor gedaan hebben. Het spel is op de wagen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.