Battle Mountain 2014: de teams druppelen binnen

Gepubliceerd op

Langzaam maar zeker wordt Battle Mountain overgenomen door de teams van het World Human Powered Speed Challenge (WHPSC). Als je door het dorp loopt vraagt iedereen je gelijk of je voor de wedstrijd komt. Nu zijn buitenlanders sowieso zeldzaam in Battle Mountain, het evenement leeft duidelijk in de stad. Voor het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT) begint de dag rustig. Nog wel, de teamleden worden wel zenuwachtiger nu het echt gaat worden

In de vroege ochtend gaan Rik Houwers en Christien Veelenturf op pad met de Raptobike om de trainen. De kist met de VeloX IV is dan nog niet bij het hotel aangekomen. Dus is er tijd om andere dingen te regelen. Zoals kennismaken met Paula van het civic center, zeg maar het dorpshuis. Het is weer goed geregeld, vanaf vandaag tot en met zondag is het gebouw geheel ter beschikking voor de teams. Dat is vooral te danken nog aan Laura, die vorig jaar onverwacht is overleden. In Paula is gelukkig een goede opvolger gevonden.

Terwijl het HPT wacht op de VeloX IV is ook het team van de universiteit van Toronto in Battle Mountain neergestreken. Zij verblijven, zoals eigenlijk alle teams, traditioneel in het Super 8 Hotel. Het HPT heeft noodgedwongen opnieuw moeten uitwijken naar de Big Chief, iets verder in het dorp. De mannen van Toronto sleutelen nog in het hotel. Er is nog een hoop te doen, alle fijnafstellingen bijvoorbeeld. En testen, dat is met de Eta Speedbike nog niet gebeurd.

Ondertussen is in de loop van de middag de VeloX IV afgeleverd bij het hotel van het HPT. De fiets is goed aangekomen en wordt gelijk naar het Civic center gebracht, deze dagen de pitbox van de teams. Hoewel er geen schade aan de VeloX4 is, wordt wel druk gesleuteld. Alles wordt nagelopen en afgesteld. Ook Toronto heeft een plek geclaimd in het Civic center en de twee teams bekijken elkaars fietsen uitgebreid. De spanning neemt toe. Laat in de avond is ook Barbara Buatois bij de Super 8 ingecheckt, net als de organisatoren Allen en Alice. Het voelt allemaal weer vertrouwd, de race kan bijna beginnen.

Meer foto's van de voorbereidingen van het HPT.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.