Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

XL de grotere versie van de DF, bieden, 'fietsers zijn asociaal', velomobiel in 1949: een hit, loopfiets, Sun Trip 2013, geel gevaarte

XL de grotere versie van de DF

InterCityBike is druk bezig met de grotere versie van de DF, de XL.
De fiets wordt boven de schouders 3 cm hoger en 1,5 cm breder, en wordt 5,5 cm langer.
Een uiterst precies werkje!

Bieden?

Door het failliet van Sinner (en de daaropvolgende overname door Drymer) zijn er bij de OnlineVeilingmeester 260 kavels waarop geboden kan worden. Wel eerst registreren.
Let op: bovenop het bod komt 16 % veilingkosten en daarbovenop nog eens de BTW.
Het bieden kan tot en met 8 september (tot 20.30 uur)!

'Fietsers zijn asociaal'

Onderzoekje van bureau MWM2 in opdracht van BNR Nieuwsradio, toont aan dat '70 procent van de fietsers zich onvoldoende aan de verkeersregels houden'. Wielrenners maken het, volgens het onderzoek, nog bonter.
Hoe zou zo'n onderzoek in elkaar steken? Kunnen we tot dezelfde conclusies komen met nu als slachtoffer de automobilist, de bromfietser, de scooterrijder? Oh ja! Die onderzoeken zijn er al geweest.
Zie ook de LML.
(Foto in het vrijdagberichtmozaïek)

Velomobiel in 1949: een hit

Tijdens de zomer van 1949 werd in Helsinki de noordelijke wedstrijden gehouden met een velomobiel (kinneri). Tweezitters, drie wielen, 60 kg.
De Zweden en de Denen werden kampioen, en de Finnen deden voor het eerst mee.

Loopfiets

Is het een step? Kan je er mee lopen?
Ja, best wel, en ook nog eens met ondersteuning. Tja…
Het is de Lopifit (waarschijnlijk de Drentse uitspraak voor 'loop je fit'). De site van Lopifit.
En een wat oudere video.

Sun Trip 2013

Vorig jaar maakte Angélique en Guillaume een rit naar Astana in Kazachstan. Behalve spierkracht werd er gebruik gemaakt van zonne-energie.
Nu is er dan de film: Sun Trip 2013.

Geel gevaarte

In Zeeland rijdt een Milan wel erg hard. Zo'n 80 km/uur (snelheidsmeter in de auto is in mijlen/uur).

In het weekend

Reacties

ssj3gohan op vr 05 sep 2014 om 21:45

Een hele prestatie van die Milan en de reacties onder het artikel kloppen geheel: de automobilist was in de fout door met een mobiel achter het stuur te filmen. Maar alsnog is dit ook érg riskant gedrag van de Milan. Hij deed niks fout (hij mag gewoon op die weg rijden) maar het is geen veilig voertuig om zó hard in te rijden. Eén foutje en je bent dood. En dat foutje kan zoiets simpels zijn als een klein putje in de weg of een voet die van de trappers slipt.

blackarmor op za 06 sep 2014 om 08:59

idd reacties kloppen als een bus
al die auto's en vtachtwagens van de baan halen
veiliger voor iedereen

richard.serpenti op za 06 sep 2014 om 12:09

Is maar de vraag of de Milan gewoon op de weg mag rijden. Als het namelijk een SL is (wat gezien zijn snelheid zomaar zou kunnen) dan is hij smaller dan 75 cm en dus in overtreding.

Wicos op za 06 sep 2014 om 12:42

Heel wat te kiezen op de Sinner veiling. Wel sneu dat zoveel waardevolle artikelen zo moeten worden verkocht. Anderzijds jammer (hoewel begrijpelij) dat veel zaken in voor particuliere kopers in onhandig grote bundels worden verkocht. Wat moet ik nu met 13 koplampen? Ik hoef er maar één... Idee om gezamenlijk in te kopen of via iemand in de buurt een heleboel orders te laten afhalen op vrijdag 12 september? Kort dag om nog te organiseren helaas...

ssj3gohan op za 06 sep 2014 om 15:17

@Willem Jan Coster: hier is absoluut animo voor een dergelijke constructie, vooral ook omdat het in the middle of nowhere is en ik weinig gelegenheid heb om zaken op te halen. Er zit een hele hoop bij waar ik wel op zou willen bieden, maar wat helaas in te grote aantallen is om nuttig te zijn.

G op ma 08 sep 2014 om 14:12

Sinners faillisement en daarboven het 250K+ orderboek voor een fiets die nog niet bestaat. 't Is een schril contrast.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.