Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Fietsgidsen, de 10 mooiste fietsbruggen, uitsluiten van misverstanden, fietsie kopen, bumperklever

Fietsgidsen

Een uitgebreide poster voor de fiets, een historisch overzicht, geïllustreerd door de Brit Andy Scullion.
Startend met de loopfiets - draisine - uit 1817 (van Karl Drais von Sauerbronn: met stuur!). Voor zover we het kunnen zien, staan er op de poster twee ligfietsen.
Ook met een video.

Thallis Vestergaard heeft een animatie gemaakt over, ongeveer, hetzelfde onderwerp: de evolutie van de fiets. Ook startend met de loopfiets.

De 10 mooiste fietsbruggen

Niet alleen in Nederland worden fraaie fietsbruggen ontworpen. Ook Denemarken, Amerika, Engeland, Zweden en Australië komen met nieuw ontworpen of aangepaste bruggen.
De meeste, mooie, fietsbruggen staan in Nederland. Niet zo gek, als de samensteller Nederlanders zijn…
Zie voor de tien mooiste fietsbruggen: Brekend!

Uitsluiten van misverstanden

Wij hebben verkeersborden die dwingende aanwijzingen geven. Soms is een bord zo onduidelijk dat er nog een tweede verkeersbord nodig is.

Soms eindigt een fietspad wel heel plotseling in 'shared space'. Om ongelukken te voorkomen zijn er stevige maatregelen nodig. Een hindernisje bij Viersel! Er is ook een video van de situatie opgedoken.

Je hebt soms wat gezien, en kan het niet meer vinden voor het vrijdagbericht. Teruggevonden op zaterdag:
Een bewegwijzeringsbord die waarschuwt voor een bord verderop. Met daarop:
Fietsers! Let op: bewegwijzering op het fietspad.
Juist, ja!

Fietsie kopen?

Het was nog heet in de stad. Ook de muzikanten uit het muziekcafé zoeken voor de deur verkoeling. Dan verschijnt een man met de vraag: "Willen jullie een fiets kopen?". Kijk wat daarop volgt!

Bumperklever

Sommige dingen zijn onuitroeibaar. Kevin fietst (!) door een stad in Amerika (keep your lane, en uiteraard weinig tot geen fietspaden), en een automobilist volgt hem letterlijk op de hielen. Probeerde die in het zog van de fietser te blijven?
Pech voor die automobilist is dat ook de politie meerijdt. Even dacht Kevin dat hij ook staande gehouden werd ("What?!"), omdat hij de snelheidslimiet (30 mph) overschreed (this is America).
Op zich valt er nauwelijks iets te zien in deze video dan een stevig doorfietsende Kevin (tussen de 25 en 31 mph, 40 - 50 km/uur!), maar er is meer te horen: het gesprek met de politie en met een wandelaar verheldert het filmpje.
Deze tip komt van Quemo. De foto van de bumperklever in de mozaïek is bewerkt!

In het weekend

Reacties

G op vr 01 aug 2014 om 15:57

't zijn weer mooie berichtjes!


maar hebben we eerder een vrijdagmiddag beleefd zonder een enkel ligfiets-item? ik moet er maar niet om droeven, de zon schijnt en ja, vandaag zelf ook de racefiets gepakt om één of andere reden.


ps nokian maakt wel fietsbanden, maar niet voor boven het vriespunt. En dat is het.

TeJayLigFts op vr 01 aug 2014 om 17:59

Me dunkt: in het eerste item komt de ligfiets voor (2x). En nog even verder met vals spelen: in het laatste item zelfs vier maal. ;)

Overigens, wij zijn altijd geïnteresseerd in tips (dus ook over ligfietsen). Stuur deze naar de redactie.

mavawa op vr 01 aug 2014 om 18:35

Het vermelde linkje naar Lekker Ongebonden Liggen verwijst naar een tocht van een ander ligfietsclubje. Dit is de juiste link.

TeJayLigFts op za 02 aug 2014 om 08:40

Marc, ik heb de link toch maar even gewijzigd. Dank voor de melding!
En als extraatje: een kleine uitbreiding in 'Uitsluiten van misverstanden'.

Bobslee op za 02 aug 2014 om 16:22

Klopt, de winterfietsbanden van Nokian worden nu verkocht onder de naam Suomi, en fungeren naar volle tevredenheid. Bij mij dan in elk geval op het achterwiel van de Strada....... Helaas maken ze geen 20" banden met spijkers, anders hadden die waarschijnlijk ook mijn voorkeur gehad i.p.v. de Schwalbe's.

Adri.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.