Great Baltic Sea Ride ten einde

Gepubliceerd op

Vorige week zaterdag eindigde de eerste Great Baltic Sea Ride

De eerste tour om de Oostzee voor velomobielen, de 'Great Baltic Sea Ride' is ten einde. Op zaterdag 26 juli, 2014, kwamen de deelnemers met hun volledig gesloten en gestroomlijnde fietsen terug naar Lübeck en werden, door de Hanzestad, gehuldigd voor hun atletische prestaties en hun doorzettingsvermogen. 3.300 km in drie weken, door acht landen, lagen achter de liefhebber van deze speciale fietsen, die zich drie weken geleden vanuit Lübeck op weg begaven om de Oostzee te ronden.

De tour, die alleen werd met pedaalkracht werd gedaan, voerde door Denemarken, Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Rusland, Polen en Duitsland. Alle 19 starters - waaronder een vrouw - keerden met hun 'vliegende kisten' terug naar de Lübecker Markt.
Daarbij waren dagetappes tussen waar 150-280 kilometer moest worden overwonnen, deels op delen van het traject die naam van weg niet verdiende.

Friedrich Thorn, hoofd van Scholen en Sport, bedankte hen namens de Hanzestad voor de keuze van Lübeck als start en finish. Voor het geval dat er, in het komende jaar, een heruitgave komt, stelt hij een receptie op de viermastbark de "Passat" in Travemünde in het vooruitzicht. Alle deelnemers kregen van hem een oorkonde, welke de succesvolle deelname aan de Great Baltic Sea Ride 2014 bevestigt.

Voor de organisator, Josef Janning uit Keulen, was de tour een groot succes. "Het was erg leuk en het was een heel speciale groepservaring." Met de tour is maar eens te meer bewezen dat gewone mens verbazingwekkende krachten kunnen bereiken met de kracht van je eigen twee benen en moderne fietstechnologie. "Voor ons is dit ook een voorbeeld van een duurzame levensstijl, voor klimaat- en het milieubescherming, en toch plezier geeft."

Persbericht van Flevelo International.
Kopfoto: Polypress
Urkunde foto: Twilwel

Twilwel breidt zijn videomateriaal over deze tocht nog steeds uit.

Reacties

twilwel op do 31 jul 2014 om 22:23

Het was een bijzondere en mooie tocht met weinig problemen. De nachtrit vond ik 1 van de hoogtepunten. Het hele team kon goed met elkaar opschieten. Zeker niet onbelangrijk als je 3 weken op elkaar bent aangewezen.
Anders dan het oorspronkelijke plan hebben we (vanwege de spanningen in de Oekraine) de Russische enclave met Kaliningrad niet aangedaan maar zijn we er omheen gereden.

twilwel op za 02 aug 2014 om 23:26

Door upload restricties bij Vimeo ('t is ook wel erg veel materiaal) nu ook op YouTube verder: https://www.youtube.com/playlist?list=PLfFwQSd59y2jSUq80IapVguDhYUbdmXHH

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.